Ένα βράδυ που δεν θα ξεχάσει-Η Άρσεναλ προκρίθηκε στους «8» του Champions League, με ήρωα τον Ράγια

Γνωρίζαμε εξαρχής τα δεδομένα της αναμέτρησης. Η Άρσεναλ θα είχε άγχος. Ακόμη και αν έχει εξαιρετικό μομέντουμ, ακόμη και αν μετρά οκτώ διαδοχικές νίκες στην Premier League, παρόλο που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Είχε χάσει στο φινάλε της συνάντησης στο Πόρτο, χάρη στο γκολ του Γκαλένο, θα είχε στο μυαλό της να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό της στο «Έμιρεϊτς», προκειμένου να πάρει προβάδισμα.

Αυτό άλλωστε θα έπρεπε να γίνει σε ένα τέτοιο βράδυ, με τους «κανονιέρηδες» να διεκδικούν την πρώτη τους πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League μετά από 14 χρόνια. Το αρχικό σχέδιο δεν βγήκε.

Η Πόρτο «πάγωσε» πλήρως τον ρυθμό, δεν πήρε κανένα ρίσκο, έπαιζε εξαιρετικά δυνατά και δεν είχε δει ούτε μία κίτρινη κάρτα, σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Κατέγραψε την κορυφαία στιγμή του παιχνιδιού στο 22ο λεπτό, με τον Ράγια να αντιδρά εξαιρετικά, και προειδοποίησε την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα.

Αυτή έδειχνε μπλοκαρισμένη και χρειαζόταν μία στιγμή… έμπνευσης, πριν από το ημίχρονο. Εν τέλει, αυτή ήρθε στο 41ο λεπτό από τον αρχηγό της. Ο Μαρτίν Έντεγκααρντ προέβη σε μία εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Λεάντρο Τροσάρ σκόραρε ξανά. Ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας του, που βρίσκει τρία γκολ στα ισάριθμα, πρώτα του παιχνίδια στο Βόρειο Λονδίνο, σε επίπεδο κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ήταν δεδομένο πως οι «δράκοι» θα ήθελαν να αντιδράσουν με την έναρξη της επανάληψης, αλλά η Άρσεναλ βγήκε στο γήπεδο πιο διαβασμένη.

Και αποδείχθηκε εξαιρετική στα πρώτα 25 λεπτά της συνάντησης, με τους Λονδρέζους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, να απειλούν με τον Σάκα και τον Ράις και εν τέλει, να βρίσκουν το 2-0 στο 68ο λεπτό, με τον αρχηγό τους. Ο Έντεγκααρντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Κάι Χάβερτς στον Πέπε.

Έξαλλος ήταν ο Μικέλ Αρτέτα και άπαντες στην Άρσεναλ με την απόφαση του Τουρπέν και λίγο έλειψε να το «πληρώσουν» λίγο έλλειψης συγκέντρωσης. Ο Εβανίλσον απείλησε για δεύτερη φορά στο ματς τον Ράγια, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ απέκρουσε ξανά.

Και έκτοτε, ξεκίνησε η κυριαρχία, με τον Μικέλ Αρτέτα να κάνει κίνηση «ματ», απειλώντας δις σε 120 δευτερόλεπτα, μετά την είσοδο του Γκαμπριέλ Ζεσούς στο παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος νικήθηκε στο 82’ από τον Κόστα και ένα λεπτό αργότερα, Σάκα και Έντεγκααρντ δεν κατάφεραν να τον κερδίσουν ξανά και οδηγηθήκαμε στην παράταση της αναμέτρησης!

Το πρώτο ημίχρονο αυτής κύλησε δίχως φάση, μία είχε ο Σάκα στο δεύτερο, το 1-0 παρέμεινε αναλλοίωτο και καταλήξαμε στην διαδικασία των πέναλτι! Εκεί προκρίθηκε η Άρσεναλ, με τον Νταβίντ Ράγια να αποκρούει δις!

Πηγή: england365

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε η ομάδα των Μανωλά και Πασαλίδη
Κοπεγχάγη-Η συγκινητική ιστορία πίσω από τον παίκτη που δεν γνώριζε κανείς
Η Λέστερ επέστρεψε στην Premier League
Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία