Σοβαρός τραυματισμός ποδοσφαιριστριών-Πρώτες βοήθειες από Χαρά Διονυσίου

Την εμπειρία της να δώσει τις πρώτες βοήθειες και να βοηθήσει δύο συναθλήτριες της που είχαν υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι σε αγώνα ποδοσφαίρου, περιέγραψε στον ΠΑΣΠ η ποδοσφαιρίστρια Χαρά Διονυσίου

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, στον αγώνα της περασμένης Κυριακής μεταξύ της ΑΕΖ Χρυσομηλιάς και του Άρη στο γήπεδο «Δεν ξεχνώ – Επιστροφή», οι Ευαγγελία Παπαχριστοδούλου και Μαρία Σάββα συγκρούστηκαν στον αέρα και κτύπησαν στο κεφάλι, με τη δεύτερη να τραυματίζεται πιο σοβαρά και να χρειάζεται πλαστική επέμβαση στο πρόσωπο. Αμφότερες οι ποδοσφαιρίστριες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και παρά την αρχική παγωμάρα για το περιστατικό όλα εξελίσσονται καλά με την υγεία τους.

Για αυτή τη θετική εξέλιξη σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η ποδοσφαιρίστρια της ΑΕΖ Χρυσομηλιάς Χαρά Διονυσίου, η οποία ως νοσηλεύτρια στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, κατάφερε να σταματήσει την αιμορραγία στις δύο ποδοσφαιρίστριες, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Μιλώντας στο γραφείο Τύπου του ΠΑΣΠ η 23χρονη ποδοσφαιρίστρια είπε πως είδε αμέσως το αίμα και πήγε κατευθείαν κοντά στις ποδοσφαιρίστριες. «Χωρίς δεύτερη σκέψη έπρεπε να σταματήσω την αιμορραγία. Δεν είχα φόβο, αλλά αγωνία μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία, ενώ το μυαλό μου στη συνέχεια δεν ήταν στο παιχνίδι, αλλά στο πότε θα φθάσει το ασθενοφόρο στο γήπεδο», είπε και χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να ξεκινάει ένας αγώνας χωρίς την παρουσία ασθενοφόρου.

Ο ΠΑΣΠ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση κάθε χρόνο, δίνει την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες να αποκτήσουν αναγνωρισμένο δίπλωμα πρώτων βοηθειών μέσω δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Τις ευχαριστίες της προς τη Χαρά εξέφρασε, μιλώντας στο γραφείο Τύπου του ΠΑΣΠ η ποδοσφαιρίστρια της ΑΕΖ Χρυσομηλιάς Ευαγγελία Παπαχριστοδούλου, η οποία θυμάται ότι «η Χαρά έτρεξε αμέσως κοντά μας, με φρόντισε εμένα και μετά τη Μαρία που είχε πιο σοβαρό τραύμα. Έπρεπε να σταματήσει την αιμορραγία που ήταν αρκετή. Εμένα το τραύμα μου ήταν περίπου τέσσερα εκατοστά βάθους και χρειάστηκαν τέσσερα ράμματα. Ευτυχώς που είχαμε τη Χαρά, η οποία ως νοσηλεύτρια έχει τις βασικές γνώσεις στις πρώτες βοήθειες. Την ευχαριστώ πάρα πολύ και της το έχω πει και προσωπικά».

Περιγράφοντας τη δική της περιπέτεια η Μαρία Σάββα, αναφέρθηκε στη μητέρα της που βρισκόταν στην κερκίδα, ενώ ευχαρίστησε όσους τη βοήθησαν, συμπεριλαμβανομένης και της Χαράς. «Σίγουρα φοβήθηκα μήπως λιποθυμήσω γιατί έχανα πάρα πολύ αίμα, όμως δεν ήθελα να αναστατώσω κανέναν και ιδιαίτερα τις μικρές της ομάδας μου, αλλά και της αντίπαλης ομάδας. Η Χαρά με βοήθησε πάρα πολύ, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο μου μιλούσε συνέχεια, μου εξηγούσε τι μου έκανε, με καθησύχαζε, ήταν πάρα πολύ ψύχραιμη», είπε μεταξύ άλλων.

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή