Ζητά δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Δεοντολογίας ο Γραμματέας της ΚΟΕ

Τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της έρευνας του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού (ΕΔΠΑ), Ευθύμιου Ευθυμίου, σχετικά με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) ζητά ο Γραμματέας της ΚΟΕ, Ανδρέας Γεωργίου, μέσω του δικηγορικού γραφείου που τον εκπροσωπεί.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του δικηγορικού γραφείου του Σταύρου Σταυρινίδη προς την ΕΔΠΑ, ο κ. Ευθυμίου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Αξιών της Βουλής στις 6 Μαρτίου, 2024, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος "Ο θεσμός της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και τυχόν προβλήματα και προοπτικές για ενίσχυση του ρόλου της" και αναφερόμενος στο πόρισμα της έρευνας που διενήργησε, μετά από οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τα όσα ελέγχθηκαν στις δύο προηγούμενες συνεδρίες (25ης Οκτωβρίου και Νοεμβρίου) για την ΚΟΕ ανέφερε ότι "μετά από ενδελεχή έρευνα διαπίστωσε ότι είναι ψέματα", προσθέτοντας "ότι το πόρισμα ενδεχομένως να παραδοθεί στην Αστυνομία, κάτι το οποίο θα αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας, ούτως ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών αδικημάτων που αφορούν τις ψευδείς καταγγελίες".

"Η δήλωση αυτή του κ. Ευθυμίου πέραν του ότι πλήττει το κύρος και την αξιοπρέπεια του πελάτη μας, προσπαθεί να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις εις βάρος του και να πλήξει την αξιοπιστία του σε σχέση με τα όσα λέχθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής στις προηγούμενες συνεδρίες", σημειώνεται.

"Ο κ. Ευθυμίου αναφερόταν στο πόρισμα στη Βουλή και προκειμένου να είναι πειστικός, όφειλε να το έχει δημοσιοποιήσει αφ' ης στιγμής αναφερόταν σ' αυτό και όφειλε να αναφέρει ποια είναι ακριβώς τα ψέματα που ο πελάτης μας είπε ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής", προστίθεται.

"Ο πελάτης μας τονίζει ότι σε καμιά περίπτωση ούτε τα πρακτικά της Βουλής των δύο προηγούμενων συνεδριών κατείχε και ως εκ τούτου δεν γνωρίζει για ποια θέματα που συζητήθηκαν στη Βουλή, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας διενήργησε έρευνα", αναφέρεται.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας στην ανακοίνωσή της ημ. 15.1 24 για το πόρισμα για την ΚΟΕ ανέφερε ότι η "Έρευνα των ερευνώντων λειτουργών περιορίστηκε αυστηρά και μόνο στα όσα ακούστηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων”, σημειώνει το δικηγορικό γραφείο, υπογραμμίζοντας ότι "γι' αυτό θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα και να ενημερώσει τον πελάτη μας ποια θέματα εξέτασε και ποια δεν εξέτασε και γιατί δεν τα εξέτασε".

Ακόμη, αναφέρει ότι "η προσπάθεια διαπόμπευσης του πελάτη μας με βάση το πόρισμα, το οποίο δεν γνωρίζουμε, θεωρούμε ότι αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσής του, την στιγμή που από την τελευταία συζήτηση φάνηκε ότι η Επιτροπή δεν εξέτασε σοβαρά θέματα όπως το θέμα της διαχείρισης χορηγίας €200.000 στην ΚΟΕ και τα οποία δεν κατατέθηκαν στο ταμείο της, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι υπήρχε αναφορά από τον κ. Ευθυμίου για "παρατηρήσεις για το θέμα της τήρησης των πρακτικών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ”.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι "θα πρέπει να εξηγηθεί στους πελάτες μας τι εννοεί με την ανακοίνωση της Επιτροπής ημ. 15.1.24 στην οποία αναφέρει ότι "προτίθεται να αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟΕ με την οποία θα υποδεικνύονται θέματα τα οποία πρέπει να διορθωθούν για την καλύτερη λειτουργία της ΚΟΕ".

"Ο πελάτης μας στο πλαίσιο των καθηκόντων του που απορρέουν από το Καταστατικό και τους Κανονισμούς ενήργησε και ενεργεί καλόπιστα για τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση στην ΚΟΕ. Οι οποιεσδήποτε αναφορές του αντί να εκτιμηθούν χρησιμοποιούνται για τη διαπόμπευση και φίμωσή του, κάτι που θεωρούμε απαράδεκτο", αναφέρει το δικηγορικό γραφείο, προσθέτοντας ότι ο πελάτης του "κατηγορήθηκε και στις προηγούμενες συνεδρίες για ψευδείς δηλώσεις σε σχέση με την παρουσία του Νομικού Συμβούλου της ΚΟΕ στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ) και μάλιστα έγινε προσπάθεια για λήψη νομικών μέτρων εναντίον του".

"Στο τέλος οι ισχυρισμοί της ΚΟΕ αφού αποδείχτηκαν παντελώς ψευδείς ανάγκασαν το Εκτελεστικό Συμβούλιό της να προβεί σε διευκρινιστική ανακοίνωση ενώπιον της Βουλής αλλά και δημόσια. Οι κατηγορίες εναντίον του ήταν ψευδείς και ανυπόστατες αφού ο πελάτης μου δεν προέβη σε καμιά αναφορά για το θέμα αυτό", σημειώνεται.

"Σας καλούμε όπως, για σκοπούς τάξης, παραδώσετε το πόρισμα στον πελάτη μας για να μελετηθεί από αυτόν και να τοποθετηθεί επί των σημείων που αναφέρθηκε ο κ. Ευθυμίου στη Βουλή δήθεν για ψευδείς δηλώσεις. Σας καλούμε επίσης όπως αποσύρει ο κ. Ευθυμίου τις αναφορές περί ψευδών δηλώσεων", αναφέρει το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον κ. Γεωργίου, απευθυνόμενο προς την ΕΔΠΑ.

"Ο πελάτης μας τόσο ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Αξιών της Βουλής απάντησε στις ερωτήσεις των Βουλευτών με ευθύτητα και ειλικρίνεια λέγοντας πάντα την αλήθεια και πολύ περισσότερο με στοιχεία που κατέθεσε στην διοικητική έρευνα που διενεργήθηκε", καταλήγει

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ και προκρίθηκε στα πλέι-οφ της Baske League η ΑΕΚ
Έλενα Κουλιτσένκο: Με ενθουσιάζει η προοπτική να εκπροσωπήσω την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Αταμάν: Ο Ερντογάν είδε το ματς, μένω στον Παναθηναϊκό και του χρόνου
Γιαννακόπουλος: Ένα μεγάλο ευχαριστώ, η ανανέωση του Ναν για… αρχή
Έλιωσε στο καυτό ΟΑΚΑ τη Μακάμπι και επέστρεψε εκεί όπου ανήκει ο Παναθηναϊκός
Κίνδυνος για Μπασκόνια-Μπορεί να τεθεί εκτός Ευρωλίγκας αν τερματίσει δέκατη στο πρωτάθλημα
Τετάρτη και Πέμπτη οι τρίτοι ημιτελικοί των πλέι οφ της Basket League
Ρέστα για πρόκριση κόντρα στη Μακάμπι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ
Πρεμιέρα με Diamond League σε Ντόχα και Μαρόκο για την Κατερίνα Στεφανίδη
Nεκρός στο πόλεμο στην Ουκρανία ο δις πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών Ολεξάντρ Πελεσένκο