Τραγελαφικά σκηνικά στο μπάσκετ-Όσα έγιναν και δεν ξεκίνησε ποτέ ο αγώνας της ΠΑΕΕΚ με τον Απόλλων

Έντονο απόηχο και τρίτο ημίχρονο είχε ο αγώνας ανάμεσα σε ΠΑΕΕΚ και Απόλλωνα που ήταν ορισμένος για το βράδυ της Πέμπτης, αλλά δεν άρχισε ποτέ, λόγω έλλειψης καλαθοσφαιριστών και δελτίων υγείας από τις δύο ομάδες, γεγονός που δημιούργησε εύλογα ερωτήματα και απορίες γύρω από την στάση που τηρήθηκε, αλλά και για το γεγονός ότι πλήγεται το ίδιο το άθλημα, μόλις ένα χρόνο πριν η Κύπρος φιλοξενήσει ομίλους του Ευρωμπάσκετ, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι δύο ομάδες θα αγωνίζονταν για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με τον Απόλλωνα να βρίσκεται στην 7η θέση και την ΠΑΕΕΚ στην 8η, ωστόσο ισοβαθμούν στους 25 βαθμούς με την ΕΘΑ, που βρίσκεται στην προνομιούχο 6η θέση, που οδηγεί στα play-off του πρωταθλήματος.

Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες κέρδιζε τον αγώνα, τότε θα ανέβαινε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, με μία αγωνιστική να απομένει. Στην τελευταία αγωνιστική, ο Απόλλωνας θα υποδεχόταν τον Κεραυνό Στροβόλου στην έδρα του, ενώ η ΠΑΕΕΚ θα είχε ρεπό. Έτσι, πιθανότατα μία από τις δύο ομάδες να κλείδωνε θέση στην πρώτη εξάδα ή καλύτερα να πλησίαζε στο στόχο, αφού την ίδια ώρα η ΕΘΑ θα αντιμετώπιζε τον ΑΠΟΠ στην έδρα της.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρουν πληροφορίες του REPORTER, η ομάδα του Απόλλωνα κατέβηκε στο γήπεδο με επτά καλαθοσφαιριστές και δεν έφερε δελτία υγείας για να ελεγχθούν από τους διαιτητές, ως είθισται, πριν από τον αγώνα, ενώ από την άλλη πλευρά η ΠΑΕΕΚ, κατέβηκε με πέντε καλαθοσφαιριστές και επίσης δεν έφερε μαζί της δελτία υγείας για τον αγώνα, όπως καταγγέλλουν πρόσωπα που είναι κοντά στα γεγονότα.

Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, τόσο η ομάδα της ΠΑΕΕΚ, όσο και η ομάδα του Απόλλωνα παραπέμφθηκαν ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή, που θα συνεδριάσει για να τους επιβάλει ποινές, οι οποίες δεν αποκλείεται να είναι πολύ βαριές.

Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, Ανδρέας Μουζουρίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα όσα έγιναν προσβάλλουν το άθλημα και το τίμιο παιχνίδι, ενώ για τις όποιες αποφάσεις ληφθούν παρέπεμψε στον Αθλητικό Δικαστή που έχει την αρμοδιότητα να εξετάσει την συγκεκριμένη περίπτωση.

Η θέση της ΠΑΕΕΚ

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της καλαθοσφαιρικής ΠΑΕΕΚ, Γιώργος Σολωμού, σε δική του τοποθέτηση στον REPORTER, σημείωσε ότι δεν ήταν στο παιχνίδι, αλλά ενημερώθηκε για όσα έγιναν. Όπως ανέφερε, από πλευράς της ομάδας του δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα και σημείωσε ότι κατέβηκαν με πέντε καλαθοσφαιριστές, διότι έχουν πάρει μεταγραφή δύο αθλητές σε ομάδα του εξωτερικού, ενώ απουσίαζε επίσης και ο καλύτερος Κύπριος καλαθοσφαιριστής τους στο εξωτερικό.

Μάλιστα, όπως είπε ο αγώνας ήταν ορισμένος για τις 8 Μαρτίου και τελικά μετακινήθηκε στις 14, με την ΠΑΕΕΚ να ενημερώνει την ομοσπονδία για το πρόβλημα που προκύπτει, λόγω της απουσίας αρκετών αθλητών της ομάδας.

Σε σχέση με το γεγονός ότι δεν έδωσαν τα δελτία υγείας, σημείωσε ότι ο φροντιστής είχε κορωνοϊό και έτσι δεν μπορούσε να τα πάρει στο γήπεδο κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν τα κατέθεσαν.

Ακολούθως εξέφρασε το παράπονο ότι η ομάδα του φέτος πάλεψε πολύ σκληρά με εξωγενείς παράγοντες, όπως το γεγονός ότι πολλές φορές δεν είχαν γήπεδο να κάνουν προπόνηση ή ότι μετακινούνταν μεταξύ δύο γηπέδων για να μπορούν να προπονηθούν, πράγμα που τους έκανε να αισθανθούν για δεύτερη φορά πρόσφυγες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΠΑΕΕΚ, στάθηκε επάξια απέναντι σε όλους τους αντιπάλους και κατάφερε να κερδίσει πολλά παιχνίδια, φτάνοντας μέχρι το σημείο να διεκδικεί την είσοδό της στην πρώτη εξάδα.

Δειτε Επισης

Με τέσσερα μετάλλια επιστρέφει από το Ρίμινι ο Πρωταθλητής Ευρώπης Μάριος Γεωργίου
Έκανε ανατροπή, έριξε κατοστάρα και περιμένει με «αέρα» τη Ρεάλ η Μπασκόνια
Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!