Η άποψη του Χαρίτου για τη φετινή Ομόνοια-«Τέταρτο φαβορί για τον τίτλο, 2η ή 3η θέση είναι εφικτός στόχος»

Για τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ αλλά και το που μπορεί να φθάσει η φετινή Ομόνοια, μίλησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας των πρασίνων, Ανδρέας Χαρίτου.

Μιλώντας στον Super Sport FΜ, «χωρίς αμφιβολία η ομάδα περνά καλό φεγγάρι σε αυτή τη β’ φάση, όμως ακόμη είμαστε στην 4η θέση και θα πρέπει να γίνει η ανάλογη προσπάθεια για κερδίσουμε περισσότερα για να μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε κάτι ουσιαστικό».

Για τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ είπε πως, «κερδήθηκε πιστεύω στην τακτική. Η Ομόνοια δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής, άρα εκείνο που απομένει είναι να είναι σωστή και πιστή στην τακτική της. Πετύχαμε ένα γκολ νωρίς και πάνω σε αυτό χτίσαμε την πειθαρχία και το πάθος που χρειαζόταν. Δεχθήκαμε πίεση στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η ομάδα ανταποκρίθηκε εύκολα. Πιστεύω ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη. Κινδυνέψαμε σε κάποιες στιγμές, όμως και εμείς είχαμε φάσεις για να τελειώσουμε το ματς».

Σε ερώτηση για το πού μπορεί να φτάσει η Ομόνοια είπε ότι, «παραμένουμε κοντά στις προνομιούχες θέσεις, κάποιοι μπορεί να μιλούν για την πρώτη θέση. Εντάξει μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες, όμως είναι πολλοί οι βαθμοί που πρέπει να καλύψεις για να προσπεράσεις τρεις ομάδες. Εγώ ελπίζω ότι η ομάδα θα καταφέρει να κερδίσει μια από τις τρεις θέσεις και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για την κατάκτηση του κυπέλλου. Η βαθμολογία δίνει 4ο φαβορί για τον τίτλο την Ομόνοια, άρα θεωρώ ότι μια δεύτερη-τρίτη θέση είναι ένας εφικτός στόχος».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «είναι καλά που η ομάδα καταφέρνει να σκοράρει πρώτη. Είναι παραδεκτό πως τα αποτελέσματα στα πλέι οφ της έχουν δώσει μια καλή ψυχολογία. Η ομάδα φαινόταν φοβισμένη, όμως αυτό φαίνεται να φεύγει με τα νικηφόρα αποτελέσματα και ελπίζω η ομάδα να καταφέρει να παραμείνει στα ψηλά. Σίγουρα πρέπει να πιστωθεί και στον Αναστασίου που έχει καταφέρει να τους δώσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζονταν. Με καλή ψυχολογία μπορείς να αποδόσεις μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων σου. Επίσης ο προπονητής έχει σταθεροποιήσει τους παίκτες στις θέσεις τους».

Για τον Σεμέδο ανέφερε πως, «είναι μια σημαντική μονάδα, φάνηκε και που έλειπε στην Εθνική του. Ήταν εκείνος ο δύσκολος Γενάρης που είχαμε και τραυματισμούς και δεν είχαμε επιλογές και μεγάλωσε η απόσταση από τις πρώτες τρεις ομάδες».

Για τους παίκτες που ξεχώρισε από το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ είπε ότι, «ο Αλιούμ ξεχώρισε, κυρίως ανασταλτικά. Κέρδισε πολλές μονομαχίες, ήταν και από αυτόν που άρχισε η φάση του πέναλτι. Ο Χάμπος είχε πολύ καλή παρουσία, όπως και ο Φαμπιάνο».

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία