Πώς απαντά η ΚΟΠ για πιθανή χειραγώγηση του πρωταθλήματος

Την ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, ο οποίος ανέφερε πως η Ομοσπονδία περιμένει περαιτέρω ενημέρωση και διευκρινίσεις από την Επιτροπή.

Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM ανέφερε πως, «έχουμε ενημερωθεί για την ανακοίνωση. Γνωρίζουμε προς το παρόν ότι γνωρίζετε και εσείς. Μέχρι και πριν από λίγο δεν πήραμε κάποια επιπλέον ενημέρωση από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ούτε γνωρίζουμε κάτι περισσότερο. Περιμένουμε να μάθουμε λεπτομέρειες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, «ως Ομοσπονδία κάνουμε όλες τις διαδικασίες που πρέπει. Ενημερώνονται οι αρμόδιες Αρχές, παραπέμπονται όλες οι υποθέσεις που αφορούν εκθέσεις από την UEFA για χειραγωγημένους αγώνες στον Αθλητικό Δικαστή. Να περιμένουμε να δούμε τι εννοούν. Να θυμίσω στον κόσμο το θόρυβο τον περασμένο Ιούνιο-Ιούλιο, ότι είχαμε κρύψει 16 φακέλους και τα σχόλια για κυκλώματα, μαφίες κλπ και ήρθε μετά η Επιτροπή Δεοντολογίας με μια λιτή ανακοίνωση να πει ότι δεν έχει γίνει κάτι μεμπτό. Να μην προτρέχουμε, να περιμένουμε να δούμε».

Υπενθυμίζεται πως, σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού κάνει λόγο για πιθανότητα επηρεασμού και/ή πιθανή χειραγώγηση ολόκληρου του πρωταθλήματος

Επίσης, η Επιτροπή αναμένεται σύντομα να παραδώσει το πόρισμα, μαζί με το υλικό που έχει συλλεχθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, ενώ θα προωθήσει και προς την ΚΟΠ τις εισηγήσεις των ερευνώντων λειτουργών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Επιτροπή, «με βάση τα ευρήματα των Ερευνώντων Λειτουργών προκύπτει ότι ενδεχόμενα να υπάρχουν 7 περιπτώσεις αγώνων μεταξύ της περιόδου 2019 και 2023 που ενδεχομένως να έχουν χειραγωγηθεί και περαιτέρω εντοπίζονται άλλες 7 διαφορετικές περιπτώσεις που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω από την Αστυνομία καθότι φαίνεται ότι ενδεχομένως να αφορούν σε επηρεασμό και/ή πιθανή χειραγώγηση ολόκληρου του Πρωταθλήματος».

Επιπλέον, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού ανέφερε σε ανακοίνωση της πως, «οι Ερευνώντες λειτουργοί έχουν προχωρήσει στην καταγραφή καταλόγου ενεργειών που πρέπει να ληφθούν από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για βελτίωση των πραγμάτων ούτως ώστε να μειωθεί η προκατάληψη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πιθανή χειραγώγηση ολόκληρου του πρωταθλήματος δείχνει η Επιτροπή Δεοντολογίας-Στο κάδρο 14 παιγνίδια

Δειτε Επισης

Γεφύρωσαν τις διαφορές Cytavision και Cablenet-Συμφωνία για προβολή κοινού περιεχομένου
Η επίσημη θέση της Πάφου για Κβίντα-«Κανένας δεν είναι υπεράνω της ομάδας»
Ανακοίνωσε εισιτήρια διαρκείας ο Άρης
Πώς απαντά η ΑΕΚ στα περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Φαράζ
Σειρήνες από Ελλάδα για Λοΐζου
Ανακοίνωσε αριστερό μπακ η ΑΕΛ
Κύριος με κάθε επισημότητα ο Ρόγκουλιτς-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Παρελθόν από την ΑΕΛ ο Σέρνιτς
Η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει τη Λευκορωσία για το UEFA Women's EURO 2025
BINTEO: Σκόραρε κόντρα στη Χαλμσταντ το ένατο του γκολ ο Πίττας