Πίττας για Μπεργκ-«Άκουσα διάφορα και για την Ομόνοια, είναι ένας cool τύπος»

Για τη μεταγραφή του στην AIK Στοκχόλμης κλήθηκε να μιλήσει ο πρώην επιθετικός του Απόλλωνα, Ιωάννης Πίττας.

Μιλώντας στην εκπομπή KICK OFF της Cablenet ο Κύπριος διεθνής επιθετικός ανέφερε πως, «με βοήθησε πολύ στο να πάω και να έχω έναν προπονητή, ο οποίος με ξέρει. Αν κοιτάξει κανείς τα παιχνίδια μου, από την πρώτη ημέρα παίζω σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Οπότε δεν είχε κάτι να σκεφτεί ο προπονητής, απλά με το που πήγα με έβαλε να παίξω. Ήξερε τι έπαιρνε, οπότε ήξερε και τι να περιμένει. Σίγουρα και για εμένα, που έβγαινα πρώτη φορά εκτός Κύπρου, είναι ακόμη πιο εύκολο να έχει ένα προπονητή που σε ξέρει και σε εμπιστεύεται. Όταν πήγα στη Σουηδία, επειδή η ομάδα ήταν σε δύσκολη θέση. Όλοι έλεγαν ότι δεν σκοράρει και δεν παίζει καλά. Δεν το περίμενα και εγώ να πάω και κατευθείαν να σκοράρω. Σίγουρα να σκοράρεις στο ντεμπούτο, σου δίνει μια αυτοπεποίθηση. Οι συμπαίκτες μου εκεί και το team και λόγω του Χένινγκ κατάλαβαν ότι ήρθε ένας παίκτης, ο οποίος μπορεί να σκοράρει. Έχω μια άψογη συνεργασία με τους συμπαίκτες και όλους εκεί. Έχω ήδη κάνει φίλιες. Ξεκίνησαν και από φέτος με εμπιστεύονται περισσότερο. Προσπαθούν να μου δώσουν την μπάλα, γιατί ξέρουν πως μπορώ να σκοράρω».

Για τον Μπεργκ και την παρουσία του στην Ομόνοια είπε ότι, «άκουσα διάφορα για τον Μπεργκ και την Ομόνοια και τον χαρακτήρα. Είμαι πλήρως ευχαριστημένος μαζί του, έχουμε μια άψογη συνεργασία, είναι ένας cool τύπος. Οπότε για εμένα είναι τιμή μου σίγουρα να έχω ένα προπονητή σαν τον Χένινγκ. Θα παλέψουμε για να πάμε ακόμη πιο ψηλά και εγώ και ο Χένινγκ».

Για το στυλ παιχνιδιού του Μπεργκ και την απόδοση του είπε ότι, «μπορώ να πω στην αρχή, άσχετα με τα γκολ που έβαλα, δυσκολεύτηκα λίγο. Οι φάσεις που είχα ήταν πολύ περιορισμένες. Τις ευκαιρίες που έβρισκα τις έβαζα στη Σουηδία, ενώ στην Κύπρο μπορεί να έβρισκα και δύο και τρεις. Έγινα πολύ πιο εύστοχος στη Σουηδία. Έβαλα δέκα γκολ, στις δώδεκα φάσεις. Δεν ξέρω επειδή άλλαξα περιβάλλον, αλλά έγινα πιο εύστοχος για κάποιον λόγο. Φέτος ξεκινήσαμε και αναπτύσσουμε τον τρόπο μας και έχω παραπάνω φάσεις. Νομίζω θα βάλω παραπάνω γκολ φέτος».

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία