«Ή θα σκοράρεις μόνο με το αριστερό ή δεν παίζεις»-Ο απίστευτος κανόνας που τήρησε ως παιδί ο Μέινου

Είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών. Και δεν είναι παράλογο. Έκανε το… άλμα στην Premier League φέτος, ο Έρικ Τεν Χαγκ αποτελεί και θα αποτελεί για πάντα, τον πρώτο άνθρωπο που πίστεψε στο ταλέντο του και δεν δίστασε να τον χρησιμοποιήσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεν πρόκειται άλλωστε για μία απλή υπόθεση και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Διότι οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν βρίσκονται γενικώς στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ενώ και ο Ολλανδός προπονητής κατακρίνεται διαρκώς από τον αγγλικό Τύπο.

Και όμως, αυτός έδωσε την ευκαιρία… ζωής στον Κόμπι Μέινου και ο 18άχρονος Άγγλος, τρεις μήνες μετά, κλήθηκε από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην εθνική Αγγλίας, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Πρόκειται φυσικά για μία νέα στιγμή, αλλά όσοι γνώριζαν τον Μέινου από τη φάση των ακαδημιών, παλαιότερα, πίστευαν ακράδαντα στο ταλέντο του. Όπως και ένας από τους πρώτους προπονητές που είχε στην καριέρα του, ο Στιβ Βερ, ο οποίος του είχε καταστήσει ξεκάθαρο πως είτε θα υπακούει σε έναν βασικό κανόνα, είτε δεν θα κάνει προπόνηση!

Τι κανόνας ήταν αυτός; Ο προπονητής του τότε, είχε αντιληφθεί πως ο Μέινου μπορεί να προπονείται μόνο με μεγαλύτερα ηλικιακά γκρουπ. Δεν ήθελε όμως να βιαστεί. Για τον λόγο αυτόν, επέμενε πως πρέπει να συνεχίσει να παίζει με τα παιδιά της ηλικίας του. Υπό έναν όρο: να μην χρησιμοποιεί καθόλου το δεξί του πόδι!

«Θα σκοράρεις μόνο με το αριστερό ή θα πασάρεις δίπλα σου.» Ο Κόμπι Μέινου το δέχθηκε αδιαμαρτύρητα. Και κάπως έτσι, έγινε αυτό που είναι σήμερα…

Πηγή: england365

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε η ομάδα των Μανωλά και Πασαλίδη
Κοπεγχάγη-Η συγκινητική ιστορία πίσω από τον παίκτη που δεν γνώριζε κανείς
Η Λέστερ επέστρεψε στην Premier League
Νέα εποχή στη Λιβερπουλ-Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ
Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ