Χαμός για τις... αμφιλεγόμενες εμφανίσεις του Euro 2024

Μόνο θετικό δεν ήταν το feedback που έλαβε η φανέλα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, με την οποία θα αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην τελική φάση του Euro 2024. Ο λόγος; Μια εικαστική επιλογή που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Στο πίσω μέρος του γιακά της φανέλας η Nike έβαλε μια... παραλλαγή του Σταυρού του Αγίου Γεωργίου που αντί να είναι κόκκινος σε λευκό φόντο, είναι κόκκινος, μωβ και μπλε, θυμίζοντας κάπως τα χρώματα της φανέλας της LGBTQ σημαίας. Αυτή η version του σταυρού δεν άρεσε σε πολλούς χρήστες των Social Media, ενώ σχολιάστηκε ακόμα και από τον πρωθυπουργό της χώρας.

«Για τις εθνικές σημαίες μας, δεν πρέπει να τις πειράζουμε, επειδή αποτελούν πηγή περηφάνειας, ταυτότητας, του ποιοι είμαστε και είναι τέλειες όπως είναι», ανέφερε ο Ρίσι Σουνάκ.

Από την πλευρά της η Nike εξέδωσε ανακοίνωση που έγραφε: «Είμαστε περήφανοι εταίροι της FA από το 2012, κατανοούμε τη σημασία του Σταυρού του Αγίου Γεωργίου και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να προσβάλουμε, δεδομένου του τι σημαίνει για τους οπαδούς της Αγγλίας. Μαζί με την FA, η πρόθεση ήταν να γιορτάζουμε τους ήρωες του 1966 και τα επιτεύγματά τους. Η επένδυση στις μανσέτες παίρνει τα σημάδια της από τον εξοπλισμό προπόνησης που φορούσαν οι ήρωες της Αγγλίας του 1966, με μια κλίση μπλε και κόκκινου με μωβ. Τα ίδια χρώματα βρίσκονται επίσης σε μια ερμηνεία της σημαίας στο πίσω μέρος του γιακά».

Για τo ζήτημα μίλησε και εκπρόσωπος της FA, o οποίος είπε: «Η χρωματιστή επένδυση στις μανσέτες είναι εμπνευσμένη από τον εξοπλισμό προπόνησης που φορούσαν οι ήρωες της Αγγλίας του 1966 και τα ίδια χρώματα εμφανίζονται και στο σχέδιο στο πίσω μέρος του γιακά, Είμαστε πολύ περήφανοι για τον ερυθρόλευκο σταυρό του Αγίου Γεωργίου - τη σημαία της Αγγλίας. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει για τους οπαδούς μας, πώς ενώνει και εμπνέει, και θα εμφανιστεί σε περίοπτη θέση στο Γουέμπλεϊ αύριο -όπως πάντα είναι - όταν η Αγγλία παίξει με τη Βραζιλία».

Η φανέλα κοστολογείται 124,99 λίρες για ενήλικες και 119,99 για τα παιδιά. Οι παίκτες της Αγγλίας θα τη φορέσουν για πρώτη φορά στο φιλικό με τη Βραζιλία στο «Γουέμπλεϊ» (23.3),

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές
Ο Ρονάλντο πούλησε το μερίδιο των μετοχών του στην Κρουζέιρο
Συμφωνία για ανώτατο όριο δαπανών στην Premier League
Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης: Πράξη πρώτη στον ημιτελικό των… τροπαίων
Οι ένδεκα ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στο Champions League της νέας σεζόν
Στο κόλπο για Γκρίνγουντ η Γιουβέντους
Επιστροφή στις νίκες για τη Τζένοα με τριάρα στην Κάλιαρι
Το μήνυμα του Αλ Κελαϊφί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Παρί
Ανατροπή στην ανατροπή και πάλι δεύτερη η Μπαρτσελόνα
Τέλος και επίσημα από την Τσέλσι ο Τιάγκο Σίλβα