Το στοίχημα Γκιόκερες που εξελίσσεται σε λαχείο, τα δεδομένα γύρω από την πώλησή του και η... Ελλάδα

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έκανε το περασμένο καλοκαίρι μια μεταγραφή ρεκόρ, επενδύοντας σημαντικό μέρος του μπάτζετ της στον Βίκτορ Γκιόκερες. Ένας χαρισματικός φορ, τον οποίο λίγοι πίστεψαν στο ξεκίνημα της καριέρας του, αλλά τα «λιοντάρια» αποφάσισαν να τραβήξουν το… στοίχημα με το όνομά του και εν τέλει να δικαιωθούν, αφού βλέπουν να εξελίσσεται σε λαχείο που θα τους προσφέρει λεφτά με «ουρά».

Το περασμένο καλοκαίρι, λοιπόν, η μεταγραφή του Γκιόκερες ήταν η ακριβότερη στην ιστορία της Σπόρτινγκ. Οι Πορτογάλοι ξόδεψαν το ποσό των 21 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους από την Κόβεντρι, με την οποία τα… έσπασε στην Championship (21 γκολ & 10 ασίστ). Δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, παρότι δεν το συνηθίζουν να δίνουν τόσα χρήματα για μεταγραφές. Παρόλα αυτά, το σκάουτινγκ των «λιονταριών» δύσκολα πέφτει έξω και αποφάσισε να κάνει το καλοκαίρι του 2023 δύο μεγάλες επενδύσεις, αφού πέραν του Γκιόκερες αποκτήθηκε και ο Μόρτεν Χιούλμαντ από την Λέτσε με 16 εκατ. ευρώ. Θα πουληθεί και αυτός σύντομα με πολλά λεφτά δεδομένα.

Στα του Γκιόκερες τώρα… Το sportfm.gr ψάχτηκε στην Πορτογαλία εκτενώς και «σκάλισε» τα δεδομένα που υπάρχουν εντός του κλαμπ για τον 25χρονο. Οι άνθρωποι του συλλόγου είναι ξεκάθαροι: Κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ δεν πέφτουν, ούτε πρόκειται να κάνουν… σκόντο για κανέναν.

Παρόλα αυτά, θα επιθυμούσαν τα πράγματα να κυλήσουν λίγο διαφορετικά από το να τον πουλήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Διότι γνωρίζουν πως θα δεχτούν μεγάλη πίεση από σπουδαία κλαμπ της Ευρώπης για να τον παραχωρήσουν, ωστόσο η επιθυμία τους είναι να του αναπροσαρμόσουν το συμβόλαιό του, με σκοπό να ανεβάσουν τη ρήτρα στα 120 εκατ. ευρώ!

Μεγάλος στόχος της Σπόρτινγκ είναι να διατηρήσουν στο ρόστερ τους τον Γκιόκερες και τη νέα σεζόν. Γνωρίζουν τη δυσκολία αυτού του γεγονότος και θα περιμένουν να δουν τον κύκλο διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει ήδη με τον Σουηδό. Ανάλογα και τις προτάσεις που θα προκύψουν θα κυλήσει η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών…

Σε όλα αυτά, μπλέκεται και το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη. Και εδώ θα πρέπει να παραθέσουμε τις καλά πληροφορημένες πηγές του sportfm.gr που προέρχονται από τον… περίγυρο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας! Ασφαλώς, ο Έλληνας στράικερ του Παναθηναϊκού είναι στη μεταγραφική λίστα των «λιονταριών» και παρακολουθείται μέσω βίντεο από τους ανθρώπους της ομάδας. Προς το παρόν, όμως, δεν έχει υπάρξει κατ’ ιδίαν τσεκάρισμα σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Διότι το πρώτο μέλημα των Πορτογάλων είναι η περίπτωση του Βίκτορ Γκιόκερες και το τι ακριβώς θα συμβεί με την επέκταση της συνεργασίας τους. Μετά θα δώσουν μεγαλύτερη σημασία στην υπόθεση του Ιωαννίδη!

Και η Ελλάδα είναι ένας προορισμός όπου οι περίφημοι σκάουτερ της Σπόρτινγκ κοιτάζουν συχνά-πυκνά. Έχουν ανθρώπους που βλέπουν από κοντά κάθε παιχνίδι της Εθνικής Νέων, η οποία ξεκίνησε στην Elite Round με δύο ήττες από Πορτογαλία και Δανία με 2-1. Μάλιστα, το γεγονός πως διεξάγεται στη Μαδέιρα, κάνει ακόμη πιο εύκολο το έργο τους. Δεδομένα, θα έχουν απεσταλμένους και στο final-4 του Youth League, θέλοντας να παρακολουθήσουν διά ζώσης την εξαιρετική φουρνιά του Ολυμπιακού!

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε η ομάδα των Μανωλά και Πασαλίδη
Κοπεγχάγη-Η συγκινητική ιστορία πίσω από τον παίκτη που δεν γνώριζε κανείς
Η Λέστερ επέστρεψε στην Premier League
Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία