Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών

Μετά το μακελειό σε συναυλικό χώρο στη Μόσχα, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, η Ευρώπη βρίσκεται σε συναγερμό για πιθανό τρομοκαρτικό χτύπημα.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε εχθές (24/03) ότι αυξάνει στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού κατά τρομοκρατικού κινδύνου το σχέδιο ασφαλείας της χώρας Vigipirate, μετά την επίθεση στη Μόσχα την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Θωμαΐς Παπαϊωάννου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας, ώστε να μπορέσουν να οργανώσουν καλύτερα την ασφάλεια της χώρας, καθώς λίγοι μήνες απομένουν μέχρι την Ολυμπιάδα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε από την γαλλική Γουιάνα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι η τζιχαντζιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος από την περιοχή του Χορασάν επιχείρησε τους τελευταίους μήνες να διαπράξει πολλές τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία. «Αυτό το γκρουπ (παρακλάδι) που έχει ανάμειξη στην επίθεση στη Ρωσία, έκανε πολλές προσπάθειες και στο δικό μας έδαφος. Γι’αυτο ως προληπτικό μέτρο, αλλά με αξιόπιστα και αδιάσειστα στοιχεία, αποφασίσαμε να αυξήσουμε το όριο του συναγερμού, που είχαμε μειώσει στις αρχές του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας πρότειναν τον τελευταίο καιρό στις αντίστοιχες ρωσικές, όπως και σε αυτές άλλων κρατών της περιοχής, μία «στενή συνεργασία» στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Ανέφερε επίσης ότι οι γαλλικές υπηρεσίες διέθεταν πληροφορίες που θα μπορούσαν να ήταν χρήσιμες στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!