Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στόχος του είναι να προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί για το «μεγάλο ραντεβού» δήλωσε ο Κύπριος ιστιοπλόος, Παύλος Κοντίδης εννοώντας του Ολυμπιακούς αγώνες, κι αναφέροντας «στατιστικά η Ευρώπη με πάει».

Στην διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση του χορηγού του, ο Κοντίδης αναφέρθηκε στους στόχους και το πρόγραμμά του μέχρι τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, λέγοντας ότι μεθαύριο Πέμπτη, 28 Μαρτίου αναχωρεί για την Μαγιόρκα της Ισπανίας για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας για την φετινή χρονιά όπου οι αγώνες θα διεξαχθούν 1-6 Απριλίου

Θα επιστρέψει για λίγες ημέρες στην Κύπρο, είπε, και ακολούθως θα μεταβεί στην Γαλλία όπου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο κύπελλο στο τέλος Απριλίου. Στην συνέχεια το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ξεκούραση και ύστερα προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αφού από τον Μάιο θα πηγαινοέρχεται στις θάλασσες της Μασσαλίας όπου θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ιστιοπλοΐας ενώ θα έχει κάποιους φιλικούς αγώνες πριν για να δει την ετοιμότητά του.

Ο Παύλος Κοντίδης ανέφερε ότι στους Ολυμπιακούς του Παρισιού θα αγωνιστεί 1-5 Αυγούστου, σημειώνοντας ότι η 6η Αυγούστου θα χρησιμοποιηθεί για αγώνες σε περίπτωση που δεν βγουν οι 10 ιστιοδρομίες, αλλά εάν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί θα έχουν ρεπό. Ο τελικός θα γίνει στις 7 Αυγούστου, αλλά εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν να ολοκληρωθεί, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι οι αντίπαλοί του στην δική του κατηγορία είναι περίπου οι ίδιοι, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πιο πολυπληθή και ανταγωνιστική κατηγορία. Πάντοτε υπάρχουν 6-8, ακόμη και 10 αθλητές που μπορεί να διεκδικήσουν το βάθρο, σημείωσε.

«Έμειναν λίγοι μήνες μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες. Αυτό που έμεινε να κάνω είναι να είμαι υγιής και να προετοιμαστώ όσο πιο καλά μπορώ για το μεγάλο ραντεβού. Σιγουρά η εμπειρία παίζει καθοριστικό ρόλο, ειδικά στην ιστιοπλοοία. Θα είναι η 5η μου Ολυμπιάδα και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου υπέρ μου.  Και στον ψυχολογικό τομέα», είπε ο Παύλος Κοντίδης.

Πολλές φορές, ανέφερε, αυτοί που πηγαίνουν πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς αγώνες, είναι πιο αγχωμένοι και μπορεί να μην αποδώσουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, αλλά «δεν κοιτάζω τους άλλους, κοιτάω τον εαυτό μου γιατί στο τέλος της ημέρας ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο εαυτός σου. Να καταφέρεις να δώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Αυτός είναι ο στόχος μου και ο σκοπός μου, να ετοιμαστώ όσο πιο καλά μπορώ, να είμαι όσο πιο έτοιμος γίνεται στην καριέρα μου για το μεγάλο ραντεβού».

Όταν τελειώσουν οι αγώνες και ξέρει ότι έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του, πρόσθεσε, τότε θα είναι ικανοποιημένος και χαρούμενος, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ερωτηθείς εάν 12 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και το μετάλλιο νιώθει πιο δυνατός, ο Παύλος Κοντίδης είπε ότι νιώθει πιο δυνατός γιατί η ζωή του είναι πλέον πιο ολοκληρωμένη, έχει την δική του οικογένεια, απέκτησε τον γιο του, αντιλαμβάνεται ότι στην ζωή υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Μπορεί η ιστιοπλοΐα  είναι η δουλειά του, το καθήκον του, το πάθος του, αυτό που αγαπάει, πρόσθεσε, αλλά η οικογένεια είναι το κίνητρό του για να ανταπεξέλθει στην προετοιμασία.

Οι αγώνες, ανέφερε, είναι η τελευταία παράσταση που δείχνει τί έκανες στην προετοιμασία. «Το δύσκολο κομμάτι είναι η προετοιμασία, που στερείσαι πολλές ώρες την οικογένειά σου, ταξιδεύεις μακριά από τ’ αγαπημένα σου πρόσωπά, αλλά έχεις την πιθανότητα στην παράσταση, που είναι ο αγώνας, να επιβραβεύσεις τους κόπους σου και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που σε στηρίζουν να χαρούν μαζί σου».

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι είναι σημαντικό που οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέτος επιστρέφουν στην Ευρώπη γιατί επιτρέπουν «στ’ αγαπημένα σου πρόσωπα να ταξιδέψουν και να είναι εκεί την μεγάλη στιγμή». Ο ίδιος, δήλωσε, ακολουθεί όμως την τακτική του «να κλείνει τα τηλέφωνα» για να μην αφήσει συναισθήματα και σκέψεις να τον επηρεάσουν.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης Τύπου παρουσιάστηκε ο νέος χορηγός του, η εταιρεία Freedom Finance Europe. 

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Κριστιάνο παίρνει τα διπλάσια από τον Μέσι, αμείβεται με 500 ευρώ το λεπτό
Η τελευταία ευκαιρία της Mercedes να δώσει στον Χάμιλτον μονοθέσιο «νικητή»
Ο Μεντβέντεφ πήρε 1,5 εκατ. δολάρια για ένα παιχνίδι τένις στη Σαουδική Αραβία
Μεγάλη νίκη του Κεραυνού-Ήττες για ΑΕΚ, Ανόρθωση και γυναικεία ΑΕΛ στο Europe Cup
Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Μονακό στην ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής της Euroleague
Αποθέωσε τον Σπανούλη ο Αντετοκούνμπο-«Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι τα πράγματα, δεν ήθελα να τον απογοητεύσω»
Αποκλεισμός για τα αδέλφια Τσιτσιπά στο τουρνουά της Αμβέρσας
Tετραετές συμβόλαιο στους Γκρίζλις υπέγραψε ο Σκότι Πίπεν Τζούνιορ
«Μακρύς ο δρόμος για ισότητα των φύλων στον αθλητισμό»
«Άχρηστες οι συγκρίσεις του Βig-4 με Σίνερ και Αλκαράθ, κέρδισα τα τρόπαια χάρη σε Τζόκοβιτς και Φέντερερ»