Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ

Κεραυνός και Πετρολίνα ΑΕΚ θα διεκδικήσουν το βράδυ της Τετάρτης (27/03), στις 19:30, στο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία», το Κύπελλο ECOMMBX ΟΠΑΠ Κυπέλλου, μετά τις προκρίσεις τους στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης κόντρα σε ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα και ΑΠΟΠ.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία που οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλοι, από το 2017 κι εντεύθεν, οπότε και ο τίτλος καταλήγει στα χέρια μιας από τις δυο ομάδες.

Οι «κιτρινοπράσινοι» είναι ο κάτοχος του τίτλου, έχοντας πάρει το τρόπαιο το 2023 (σ.σ. κερδίζοντας την Ανόρθωση). Συνολικά, έχουν εννέα κατακτήσεις. Ως ΑΕΚ μετράει τέσσερις κατακτήσεις (2017, 2018, 2021, 2023), ενώ είχε και πέντε ως Πεζοπορικός (1969, 1970, 1971, 1972, 1992).

Από την πλευρά της η ομάδα του Στροβόλου έχει 11 κατακτήσεις (1989, 1997, 1998, 1999, 2005, 2006, 2007, 2010, 2012, 2019, 2022) κι εφόσον βγει νικήτρια στον φετινό τελικό, τότε θα ισοφαρίσει στα 12 τρόπαια τον πολυνίκη του θεσμού ΑΠΟΕΛ.

Πώς έφθασαν στον τελικό

Αμφότερες ξεκίνησαν την πορεία τους στο θεσμό από τα προημιτελικά, όπου η Πετρολίνα ΑΕΚ επικράτησε με 118-60 της Ε.Ν. Παραλιμνίου και ο Κεραυνός με 74-68 της Ανόρθωσης. Ακολούθως, η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε τον ΑΠΟΠ με 82-55 και οι «ερυθροκίτρινοι» με 86-81 τον ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα.

Οι φετινές αναμετρήσεις τους

Στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Basket League, οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν την α' φάση με τον ίδιο απολογισμό, έχοντας σε 20 αγώνες 17 νίκες και τρεις ήττες, με την Πετρολίνα ΑΕΚ, που υπερίσχυσε στην ισοβαθμία, να είναι στην πρωτοπορία και τον Κεραυνό να είναι τρίτος (σ.σ. δεύτερη είναι η Ανόρθωση που επίσης είχε τον ίδιο απολογισμό.

Στις δυο μεταξύ τους αναμετρήσεις, πήραν από ένα ροζ φύλλο, εκμεταλλευόμενες αμφότερες την έδρα τους. Στην 9η αγωνιστική η Πετρολίνα ΑΕΚ κέρδισε με 80-71 στο «Κίτιον», ενώ στην 19η αγωνιστική επικράτησε με 87-83 ο Κεραυνός στο στάδιο «Κώστας Παπαέλληνας».

Δειτε Επισης

Στην πέμπτη θέση ο Κοντίδης μετά την πρώτη ημέρα στο Grand Slam στο Λος Άντζελες
Nέα βασίλισσα η Σβιόντεκ στο Wimbledon-Πήρε τον τίτλο δίχως να χάσει game από την Ανισίμοβα
Ο ΛεΜπρόν ψάχνεται αφού αρχίζει να βλέπει τον εαυτό του εκτός Λέικερς
Αποσύρει την προσφορά της στον Μίτσιτς η Φενέρ
«Το κύμα καύσωνα στη Γαλλία είναι μία δροσερή ημέρα στην Ελλάδα»
Στην Dubai BC ο Κίναν Καμένιας
Τέλος και επίσημα ο Λορέντζο Μπράουν από τον Παναθηναϊκό
«Το trade Βαλαντσιούνας-Σάριτς μπορεί να ολοκληρωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο»
«Ο Μαντουέκε ήθελε να φύγει, ήταν δική του απόφαση»
H Interpol εντόπισε τον Σλότερ-Θα καταθέσει στο Δικαστήριο για την υπόθεση με τα πλαστά διαβατήρια