Η Αγγλία έβγαλε με αγγαρεία την υποχρέωση, όμως πρέπει να βρεθεί λύση στο τραγικό θέαμα με Μαγκουάιρ

Η Αγγλία έβγαλε με αγγαρεία την υποχρέωση, όμως πρέπει να βρεθεί λύση στο τραγικό θέαμα με τον Μαγκουάιρ!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Μιλάμε απλώς για ένα φιλικό παιχνίδι. Για ένα ματς που στο τέλος της ημέρας, δεν έχει κάποια σημασία. Η Αγγλία αντιμετώπιζε τη Βραζιλία στο Wembley και έδινε το πρώτο της ματς για το 2024. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, πράγμα που φανερώθηκε προφανώς και από την ενδεκάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Είχε αρκετά αγωνιστικά ζητήματα, τέθηκε εκτός ομάδας ο Μπουκάγιο Σάκα με τραυματισμό, πήραν χρόνο συμμετοχές αρκετοί παίκτες. Ξεκίνησε βασικός ο Όλι Γουότκινς, ο Γκόρντον και ο Γκάλαγκερ και αντιμετώπισαν μια «Σελεσάο», που έμοιαζε να βλέπει το παιχνίδι, λίγο πιο… σοβαρά.

Δικαίως επικράτησε με 1-0, σε ένα αποτέλεσμα που απλώς επιβεβαιώνει μία παράδοση που κρατά από τον προηγούμενο… αιώνα. Τι θέλω να πω με αυτό; Η Βραζιλία, η Ουρουγουάη, η Ολλανδία και η Ιταλία, είναι οι τέσσερις μόνες χώρες που έχουν κερδίσει περισσότερες φορές την Αγγλία από όσες η ίδια. Και κάπως έτσι, η Αγγλία δεν κατάφερε για ακόμη μία φορά να κερδίσει την αντίπαλό της, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα και για «παρθενική» από το 1984 και το 2-0 μέσα στο Ρίο.

Ταυτόχρονα, ηττήθηκε στο Wembley για πρώτη φορά μετά το 1995 από τους Βραζιλιάνους. Αυτό είναι και το μοναδικό συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς.

Διότι στα υπόλοιπα, είδαμε παίκτες που αγωνίστηκαν για να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Και σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο πως η Αγγλία που θα δούμε το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας, δεν θα έχει καμία σχέση με το σύνολο που βρέθηκε στο Wembley, για να βγάλει την… υποχρέωση.

Κακά τα ψέματα, αυτή ήταν η νοοτροπία των «τριών Λιονταριών», τόσο πριν από το φιλικό, όσο και κατά τη διάρκεια αυτού. Να λάβει χώρα, να τελειώσει, να υπάρχει μία «νορμάλ» εικόνα, ώστε να μην προκύψει γκρίνια και εν συνεχεία, άπαντες να επιστρέψουν υγιείς στις ομάδες τους. Ακολουθεί άλλωστε το πιο δύσκολο δίμηνο στη σεζόν, προφανώς και οι παίκτες δεν θα έβαζαν τα πόδια τους στη φωτιά.

Ο άτυχος της ημέρας όμως, ήταν ο Κάιλ Γουόκερ. Αποχώρησε νωρίς, ανησύχησε τη Μάντσεστερ Σίτι και προφανώς έκανε και τους υπόλοιπους να σκεφτούν πως δεν είναι αυτή η κατάλληλη ώρα για να γίνει η «ζημιά». Κορυφαίος όλων στο αγωνιστικό του πράγματος, ο Ντέκλαν Ράις, για τον οποίο έκανε και ειδική μνεία ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στις δηλώσεις του μετά το ματς!

Θέλω όμως να αναφερθώ στο μοναδικό συμπέρασμα που μπορεί να έβγαλε κανείς, παρακολουθώντας το φιλικό στο Wembley. Ενδεχομένως να είναι «κλισέ», αλλά χρίζει αναφοράς και αφορά τον Χάρι Μαγκουάιρ. Είναι αδύνατο να αγωνίζεται ακόμη και σε ένα φιλικό, ως βασικός με την εθνική Αγγλίας.

Στο δικό μου μυαλό, είναι αδιανόητο σε… ολόκληρη εθνική Αγγλίας, να μην υπάρχει πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής, ή γενικώς ένας καλύτερος και πληρέστερος στόπερ, ώστε να πάρει τη θέση από τον κεντρικό αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν πάντα «επίφοβος», ακόμη και όταν έπαιζε βασικός στους «κόκκινους διαβόλους». Και πόσω μάλλον τώρα, που έχει χάσει τη θέση του, δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. Μοιάζει με κινούμενη… καρμανιόλα, δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς.

Οφείλει να βρει λύση ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Πρέπει με κάποιον τρόπο, να τοποθετήσει κάποιον άλλο στη θέση του στο EURO. Θα είναι πραγματικά πρόβλημα, να μπορεί η Αγγλία να φτάσει μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, αλλά αυτό να μην συμβεί, γιατί ο κεντρικός της αμυντικός είναι κατώτερος των περιστάσεων, αλλά για… κάποιον λόγο, δεν βγαίνει από την ενδεκάδα!

Πηγή: england365

Δειτε Επισης

Κοπεγχάγη-Η συγκινητική ιστορία πίσω από τον παίκτη που δεν γνώριζε κανείς
Η Λέστερ επέστρεψε στην Premier League
Νέα εποχή στη Λιβερπουλ-Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ
Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία