Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Αλλάζουν όλα το επόμενο διάστημα στην Εθνική Ελλάδας. Το συμβόλαιο του Γκουστάβο Πογέτ τελειώνει στο τέλος του Μάρτη. Ακόμα και με πρόκριση επί της Γεωργίας δεν ήταν σίγουρο πως θα είχαμε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του. Η ΕΠΟ ήθελε να πάει μέχρι το τέλος του Euro 2024 και μετά να αποφασίσει η νέα διοίκηση.

Πλέον, μετράει και το αγωνιστικό. Η Εθνική Ελλάδας απέτυχε. Σε παιχνίδια με Καζακστάν και Γεωργία δεν υπάρχει δικαιολογία. Κάνεις αυτό που πρέπει, κερδίζεις και πας στην τελική φάση της διοργάνωσης. Δεν έχει σημασία σε ποια έδρα και πόσο καλή φουρνιά έχουν οι αντίπαλοι. Η ευκαιρία ήταν τεράστια. Η Ελλάδα μένει εκτός μεγάλης διοργάνωσης δέκα χρόνια πλέον.

Καλώς ή κακώς, η αποτυχία φέρει το όνομα του Γκουστάβο Πογέτ. Διότι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί μια αρκετά καλή φουρνιά Ελλήνων παικτών. Κι αν η πορεία στον όμιλο των προκριματικών ήταν επαρκής, στο ματς με τη Γεωργία, η εικόνα ήταν κατώτερη του αναμενομένου.

Το κεφάλαιο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η Εθνική

Ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Μάκης Γκαγκάτσης. Αυτό θα πάρει την απόφαση για τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Το επί χρόνια στέλεχος του ΠΑΟΚ θα πάρει την τελική απόφαση για τον επόμενο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας.

Βασικό του μέλημα να κινηθεί με γνώμονα το καλύτερο δυνατό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι διαθέσιμος, βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα και μέχρι νεωτέρας δεν θα αποχωρήσει. Γνωρίζει πολύ καλά τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τους Έλληνες παίκτες, χαίρει την εκτίμηση όλων των παικτών και φαντάζει εξαιρετική επιλογή.

Δεν είναι απλό να τρέξουν οι εξελίξεις σύντομα. Το θέμα με τον Πογέτ βέβαια είναι απλό. Διότι, ο έμπειρος τεχνικός είναι επί της ουσίας ελεύθερος. Ο Τάκης Μπαλτάκος δεν θα κάνει συζήτηση μαζί του, ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν έχει αναλάβει επίσημα, επομένως επί της ουσίας δεν είναι σίγουρο πως θα ενημερώσει καν κάποιος τον Ουρουγουανό τεχνικό.

Από εκεί και πέρα ανεπίσημα κουβέντες με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχουν γίνει. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού είναι πρώτος στη λίστα.

Πηγή: sportime

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία