Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος

Η Εθνική δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του Euro 2024 και πλέον οι άνθρωποι της ΕΠΟ, καλούνται να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ θεωρείται κάτι παραπάνω από αβέβαιο, καθώς ο Ουρουγουανός Ομοσπονδιακός τεχνικός μπορεί να εξέλιξε και ανέβασε επίπεδο την Εθνική την τελευταία διετία, αλλά ο στόχος της παρουσίας στα γήπεδα της Γερμανίας δεν επετεύχθη.

Η αλήθεια είναι πως 56χρονος τεχνικός χαίρει της εκτίμησης των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν εκφραστεί πολλάκις με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, με τελευταίο τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος ζήτησε την παραμονή του μετά από τον αποκλεισμό της Εθνικής από τη Γεωργία.

Ωστόσο, με βάση τα τωρινά δεδομένα, φαντάζει δύσκολο να βρίσκεται στον γαλανόλευκο πάγκο μετά από την 31η Μαρτίου, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. Άλλωστε, ήδη τα βρετανικά ΜΜΕ τον έχουν χαρακτηρίσει ως το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ιρλανδίας.

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα της Εθνικής, ένα από τα ονόματα που ακούγονται έντονα τους τελευταίους μήνες είναι αυτό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός αποχώρησε τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Παναθηναϊκό ύστερα από 2,5 επιτυχημένα -κατά γενική ομολογία- χρόνια και βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του. Ο έμπειρος προπονητής είχε προταθεί τον Ιανουάριο στην Μπεσίκτας, αλλά οι Μαυραετοί προτίμησαν τον Φερνάντο Σάντος.

Είναι γεγονός πως ο Γιοβάνοβιτς έχει αρκετές συμπάθειες τόσο εντός ΕΠΟ όσο και γενικότερα στον φίλαθλο κόσμο, αφού πρόκειται για έναν προπονητή κοινής αποδοχής που έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της καριέρας του ότι εξελίσσει τις ομάδες του και φέρνει επιτυχίες στηριζόμενος σε ένα συγκεκριμένο πλάνο που θέλει, ωστόσο, υπομονή.

Προς το παρόν, συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει υπάρξει, ενώ πρέπει να ξεκαθαριστεί κι αν ο Σέρβος προπονητής θέλει να αφήσει το συλλογικό επίπεδο για μία εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα, κατά καιρούς έχουν ακουστεί κι άλλα ονόματα, όπως αυτά των Φερνάντο Σάντος, Γιώργου Δώνη και Μανόλο Χιμένεθ. Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή και οι τρεις έχουν ομάδα.

Όπως και να έχει, η συζήτηση για το νέο προπονητή της Εθνικής είναι πρώιμη, απ' την στιγμή που οι εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ έχουν ως ορίζοντα τον Ιούνιο.

Είναι δεδομένο πως αποφάσεις θα παρθούν μετά από την εκλογή του νέου προέδρου, το οποίο σημαίνει πως στο φιλικό με τη Γερμανία στις 7 Ιουνίου η Εθνική δεν αποκλείεται να πάει με υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο.

Η Εθνική αναμένεται να μπει σε μία νέα περίοδο, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, με στόχο την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και την επιστροφή σε μεγάλη διοργάνωση ύστερα από 12 χρόνια. Έστω και αν οι πιθανότητες, εξαιτίας και του νέου format του Nations League, δεν είναι με το μέρος της.

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία