Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη

Δύσκολο βράδυ στην Νέα Ορλεάνη πέρασαν οι Μπακς, καθώς ηττήθηκαν με 107-100 από τους Πέλικανς την ώρα που οι Νικς και οι Καβαλίερς τους καταδιώκουν και τους πιέζουν ασφυκτικά πλέον για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Στο 46-27 έπεσε το Μιλγουόκι (29-8 εντός και 17-19 εκτός έδρας), που ένιωσε ασφυξία απέναντι σε μία από τις πιο αξιόλογες ομάδες της Δύσης. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ένα επικό ξέσπασμα με 20 σερί πόντους στην τρίτη περίοδο, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, όμως ο Λίλαρντ κι ο Μπίσλι είχαν μερικά καλά διαστήματα και τίποτα περισσότερο. Οι Μπακς έχουν potential για σπουδαία πράγματα, κάτι όμως τους κρατάει πίσω, τρεις εβδομάδες πριν από τα playoffs.

Στο 45-28 ανέβηκε η Νέα Ορλεάνη (21-14 εντός και 24-14 εκτός έδρας), μία πραγματικά πολύ ισορροπημένη ομάδα που κάλυψε και με το παραπάνω τις απουσίες των Μπράντον Ίνγκραμ, Ντάισον Ντάνιελς, Χοσέ Αλβαράδο. Ο Ζάιον Γουίλιαμσον έκανε φοβερή δουλειά στα τελειώματα και στη φθορά των αντιπάλων του, ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ κέρδισε το matchup με τον παλιόφιλό του, τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, Μέρφι και Βαλαντσιούνας ήταν σπουδαίοι σε άμυνα κι επίθεση αντίστοιχα, ακόμη κι ο Λάρι Νανς βοήθησε και μάλιστα σημαντικά ερχόμενος από τον πάγκο.

52-44 οι πόντοι στη ρακέτα, 13-17 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 11-11 οι πόντοι από τους αναπληρωματικούς, 17-2 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου (μόλις έξι έκαναν οι Πέλικανς), 17-5 οι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες (επιθετικά ριμπάουντ), με ένα κλέψιμο έκλεισαν τον αγώνα οι Μπακς που σούταραν με 39.6% συνολικά και με 25% στο τρίποντο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

cats

Ο απολογισμός του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Μπήκε στο ματς με επιθετικότητα, έβαλε 2/2 δίποντα για τους πρώτους πόντους των Μπακς, έβαλε άλλα δύο καλάθια πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο, ήταν εκπληκτικά συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στο πεντάλεπτο πήγε στον πάγκο για τις πρώτες ανάσες, στις αρχές της δεύτερης είχε ένα airball από μέση απόσταση, αμέσως μετά ένα fadeaway στο σίδερο και στην επόμενη φάση άστοχο ελεύθερο τρίποντο. Δεν βρήκε χώρους, από κάποια στιγμή κι έπειτα το τείχος των Πέλικανς έμοιαζε με το αξέχαστο τείχος που είχε δημιουργήσει απέναντί του ο Νικ Νερς όταν δούλευε στους Ράπτορς.

Άνοιξε το δεύτερο μέρος με 0/2 βολές, συνέχισε με ακόμα δύο άστοχες, δεν είχε όμως νευρικότητα, δεν είχε ξεσπάσματα, έμεινε συγκεντρωμένος και έψαξε "τρύπες". Βρήκε την πρώτη με γκολ-φάουλ, συνέχισε να ορμάει προς το καλάθι, έβαλε 2/2 για το 70-58, έβαλε καλάθι στον αιφνιδιασμό για το 72-62, σκόραρε και στην επόμενη φάση και έτσι ξαφνικά μετατράπηκε σε οδοστρωτήρα που διέλυσε για αρκετά λεπτά τους γηπεδούχους. Έβαλε 20 σερί πόντους για τους Μπακς (!) σε διάστημα έξι λεπτών, έπαιξε και πάλι όλο το δωδεκάλεπτο και έμεινε στον πάγκο για τρία λεπτά στις αρχές της τέταρτης περιόδου.

Στο 42' χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στον Γουίλιαμσον, διαφώνησε και ζήτησε challenge, ο Ρίβερς το πήρε και δικαιώθηκε με το σκορ στο 93-83. Έδωσε ασίστ για τρίποντο του Λίλαρντ για το 98-93, έκανε το πέμπτο του φάουλ στο 45', απέφυγε το έκτο, δεν πήρε προσπάθειες, στα κρίσιμα ο Μπίσλι βρήκε σίδερο και οι Μπακς δεν ολοκλήρωσαν την ανατροπή για την οποία πραγματικά πάλεψαν.

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!