Απαντά στην ΑΕΚ ο Άρης-«Ήχοι μαϊμούς και χειρονομίες, ο Βάνα έκανε το σύμβολο κατά του ρατσισμού»

Απάντησε στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΑΕΚ ο Άρης, αναφορικά για το συμβάν με τον Βανά Άλβες μετά το τέλους του μεταξύ τους παιχνιδιού στην ΑΕΚ Αρένα.

Σε ανακοίνωση της η ομάδα της Λεμεσού αναφέρει πως, «Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΑΕΚ μετά το μεταξύ μας παιχνίδι στις οποίες επέρριψε ευθύνη για την ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου στον αρχηγό της ομάδας μας Βανά Άλβες, αλλά και σε ολόκληρη την ομάδα μας. Θεωρούμε ότι μετά τη μυθοπλασία, είναι σωστό να ακουστεί και η αλήθεια».

Παράλληλα προστίθεται ότι, «καθ’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, ο αρχηγός μας Βανά Άλβες, γινόταν δέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς από τους φίλους της ΑΕΚ που βρίσκονταν στο Νότιο πέταλο. Όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας οι ήχοι και οι χειρονομίες μαϊμούς γενικεύτηκαν, με αποτέλεσμα ο αρχηγός μας να κάνει τη κίνηση με την υψωμένη γροθιά που είναι το παγκόσμιο σύμβολο κατά του ρατσισμού. Αυτή ήταν η χειρονομία που έκανε και προς την κεντρική εξέδρα ενώ κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια. Καμία πρόκληση, καμία απρεπής χειρονομία».

Όπως αναφέρει ο Άρης, «εάν η ΑΕΚ θεωρεί ότι η παγκόσμια αναγνωρισμένη κίνηση κατά του ρατσισμού είναι πρόκληση, προφανώς και να είναι οι μόνοι που το πιστεύουν. Ο Άρης Λεμεσού καταδικάζει τη ρατσιστική συμπεριφορά κατά των ποδοσφαιριστών μας και τονίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχθούμε οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά προς τους ποδοσφαιριστές, προπονητές, ή μέλη της ομάδας μας, από όπου και αν προέρχεται».

Καταλήγοντας η ομάδα της Λεμεσού υπέδειξε πω, «θα θέλαμε να καυτηριάσουμε τη συμπεριφορά υψηλόβαθμων στελεχών της ΑΕΚ στην είσοδο των αποδυτηρίων μετά το τέλος του αγώνα. Εάν αυτή είναι η ιδέα τους για φιλοξενία, θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Αυτά που έγιναν στο χώρο των αποδυτηρίων, δεν έγιναν και δε θα γίνουν ποτέ σε κανένα εντός έδρας παιχνίδι του Άρη. Όταν οι διοικούντες την ΑΕΚ συμπεριφέρονται ως οπαδοί, είναι απλά απογοητευτικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αντίδραση της ΑΕΚ για την ένταση-«Ο Βανά Άλβες έκανε χειρονομία στην κερκίδα μας»

Δειτε Επισης

Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν