Πρόεδρος ΚΟΕ: Οι επιτυχίες του 2023 προπομπός για πετυχημένη Ολυμπιακή Χρονιά

Η απόλυτα επιτυχημένη αθλητική χρονιά της χώρας σε σχέση με τις συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις, αποτελεί προπομπό για μια πετυχημένη Ολυμπιακή Χρονιά, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου.

Ο κ. Χρυσοστόμου προέβη σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, στον αγωνιστικό απολογισμό των δράσεων της ΚΟΕ στις διεθνείς διοργανώσεις της περασμένης χρονιάς,  η οποία, όπως ανέφερε ήταν απόλυτα επιτυχημένη για την Επιτροπή και κατ’ επέκταση για τον κυπριακό αθλητισμό.

Ο χαρακτηρισμός αυτός, όπως σημείωσε ο κ. Χρυσοστόμου, βασίζεται τόσο στα αποτελέσματα που πέτυχαν οι Κύπριοι αθλητές σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και στον αριθμό των αθλητών που είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.

«Μετρώντας τις διακρίσεις μας διαπιστώνουμε με χαρά ότι αυτές στηρίχθηκαν στις ικανότητες έμπειρων πρωταθλητών μας αλλά και στο ταλέντο των νέων μας, γεγονός που ομολογεί το ισχυρό παρόν και την εξαιρετική προοπτική του Κυπριακού Αθλητισμού», είπε.

«Προοπτική που ως Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή οφείλουμε να αξιοποιήσουμε, να προστατεύσουμε και να επενδύσουμε δυνατά και καθαρά», ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου, τονίζοντας πως  305 αθλητές από 25 Ομοσπονδίες κατέκτησαν 94 μετάλλια, και είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αγώνες υψηλού οργανωτικού και αγωνιστικού επιπέδου με πλήρως στελεχωμένες αποστολές από όλες τις απόψεις, κάτι που διευκόλυνε την προσπάθεια των αθλητών. Συγκεκριμένα, τα κυπριακά μετάλλια ήταν 30 χρυσά, 31 αργυρά, 33 χάλκινα.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τις Ομοσπονδίες τονίζοντας πως ο ίδιος νιώθει σιγουριά ότι δεν έγιναν διακρίσεις σε αθλήματα και αθλητές, αλλά αντίθετα, προσπάθησαν να δώσουν δικαιωματικά την ευκαιρία σε όλες τις Ομοσπονδίες, με ίσες και δίκαιες προϋποθέσεις.

Ο κ. Χρυσοστόμου, αρχικά συνεχάρη στον απολογισμό του τον Μίλαν Τράικοβιτς για την κατάληψη της 8ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που έγινε στη Γλασκώβη, τονίζοντας πως η επιτυχία αυτή αποτελεί προπομπό για επιτυχή παρουσία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Παράλληλα, συνεχάρη τον Παύλο Κοντίδη, τον Ντένις Ταραντίν και την Άντρη Χριστοφόρου και τους προπονητές τους για τις Ολυμπιακές κάρτες που έχουν εξασφαλίσει σε ιστιοπλοΐα και ποδηλασία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στους μήνες που ακολουθούν, οι προκρίσεις Κυπρίων αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες θα αυξηθούν.

Ο κ. Χρυσοστόμου διαβεβαίωσε, επίσης, ότι όπως η ΚΟΕ έπραξε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα εξασφαλίσει και θα διασφαλίσει όπως οι αθλητές έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να αγωνιστούν, από την στιγμή που θα αναχωρήσουν από την Κύπρο, και μετά την είσοδο τους στο Ολυμπιακό Χωριό, ικανοποιώντας τεκμηριωμένα αιτήματα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, έτσι ώστε οι αθλητές απρόσκοπτα να επικεντρωθούν στην αποστολή τους εντός του αγωνιστικού χώρου.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι με την παρουσία τους οι αθλητές μας αλλά και όλη η αποστολή θα μας κάνουν περήφανους» ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου σε σχέση με τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ ευχαρίστησε στη συνέχεια τους χορηγούς και υποστηρικτές της Επιτροπής όπως και την Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου, τη Γενική Διευθύντρια και Λειτουργούς του Υπουργείου για την άψογη εποικοδομητική και ωφέλιμη συνεργασία με την ΚΟΕ καθώς και τα ΜΜΕ για την προβολή και στήριξη που παρέχουν στους αθλητές.

Στη συνέχεια της διάσκεψης, τον λόγο πήραν οι Αρχηγοί των Αποστολών της ΚΟΕ κατά το 2023 καθώς και αθλητές που έλαβαν μέρος σε αυτές μεταφέροντας τις δικές τους παραστάσεις και εμπειρίες από την παρουσία τους στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Γιώτης Ιωαννίδης, Αντιπρόεδρος ΚΟΕ και Αρχηγός αποστολής στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες Νέων που έγιναν στο Trinidad & Tobago αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δημιούργησε το πολύ μακρινό ταξίδι και η μεγάλη προσπάθεια να μην επηρεαστεί η απόδοση των αθλητών, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε ενώ από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Χριστοφόρου, Ταμίας της ΚΟΕ που ήταν αρχηγός αποστολής στους 19ους ΑΜΚΕ στη Μάλτα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στους ΑΜΚΕ η Κύπρος εκπροσωπήθηκε με 187 αθλητές οι οποίοι έφεραν συνολικά στη χώρα μας 87 μετάλλια, εκ των οποίων τα 30 χρυσά, κάτι που συνιστά την καλύτερη συγκομιδή από το 2011.

Το Μέλος της ΚΟΕ Γιώργος Παπαγεωργίου, Αρχηγός αποστολής στους Ευρωπαϊκούς αγώνες στην Κρακοβία εξέφρασε το μεγάλο του σεβασμό προς όλους τους αθλητές που συμμετείχαν τόσο για την αγωνιστική αλλά και εξωαγωνιστική τους παρουσία, ενώ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Γιώργος Γεωργίου που ήταν Αρχηγός Αποστολής στο 17ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Μάριμπορ, ευχαρίστησε τους νεαρούς αθλητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Στη δική του τοποθέτηση ο Αρχηγός Αποστολής στους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες στο Ηράκλειο Παύλος Γεωργιάδης τόνισε επίσης και την εξαιρετική συνεργασία με τις Ομοσπονδίες ενώ ο Δημήτρης Παπαθεοδότου, Αρχηγός Αποστολής στο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Nέων στο Φρίουλι της Ιταλίας εστίασε στην παρουσία για πρώτη φορά αθλήτριας στο Ολυμπιακό Άθλημα των Παγοδρομιών.

Από τους αθλητές, ο αθλητής της Ιστιοπολοΐας Ντένις Ταραντίν που έχει εξασφαλίσει Ολυμπιακή κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σημείωσε ότι αποτέλεσε γι’ αυτόν τεράστια αθλητική επιτυχία η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες και ευχαρίστησε την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για τις συνθήκες που του εξασφάλισε για τη συμμετοχή του στους αγώνες σημειώνοντας πως «η εμπειρία τροφοδότησε την αποφασιστικότητά μου να στοχεύσω ψηλότερα και ο μελλοντικός μου στόχος είναι να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, προσπαθώντας να φτάσω στην κορυφή της αθλητικής επιτυχίας, και να την κάνω περήφανη στη διεθνή σκηνή».

Οι Αθλητές του Τζούντο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι, Πέτρος Χριστοδουλίδης και Σοφία Ασβεστά που κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στους ΑΜΚΕ και διεκδικούν τώρα την Ολυμπιακή πρόκριση είχαν κοινό τόπο στις δηλώσεις τους τη στήριξη που τυγχάνουν από την ΚΟΕ.

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι «κατά την διάρκεια των αγώνων η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν δίπλα μας σε ότι χρειαστήκαμε», ενώ σε παρόμοιο τόνο η Σοφία Ασβεστά σημείωσε ότι «διοργανώσεις πολύ-αγώνων που συμμετέχουμε κάτω από την αιγίδα της ΚΟΕ, είναι πάντοτε οργανωμένοι και μας παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητήσουμε και τους ευχαριστούμε».

Ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι σημείωσε ότι οι μεγαλύτεροι αριθμοί που παρουσιάζονται στις συμμετοχές και τα αποτελέσματα δείχνουν και την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την ΚΟΕ και παράλληλα εξέφρασε την αισοδοξία του ότι «το άθλημα του Τζούντο θα είναι παρών στην Ολυμπιάδα στο Παρίσι το 2024 όχι μόνο για να συμμετέχει αλλά και να διακριθεί».

H Ειρήνη Κοντού που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Καράτε ευχαρίστησε την ΚΟΕ, και την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε για την όλη στήριξη που της παρείχαν επισημαίνοντας ότι «η πραγματικότητα είναι ότι ένας αθλητής βελτιώνεται μέσα και από τις συμμετοχές σε διάφορα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Η Αλεξάνδρα Ζαφείρη που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Μάριμπορ στο άθλημα της Ποδηλασίας σημείωσε ότι αποτέλεσε για την ίδια μεγάλη εμπειρία η παρουσία και η συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση ευχαριστώντας την ΚΟΕ και την Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που της επέδειξαν.

Ο έφηβος αθλητής Αλέξανδρος Κωνσταντίνου που εκπροσώπησε δύο Ομοσπονδίες, του Τριάθλου και του Μοντέρνου Πεντάθλου σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις, στο Τρινιταντ & Τομπάκο και στο Ηράκλειο επεσήμανε ότι οι ευκαιρίες που του δόθηκαν σε τόσο νεαρή ηλικία από την ΚΟΕ αποτέλεσαν τις δυο πιο ξεχωριστές και μοναδικές εμπειρίες που αποκόμισε μέσα από τα ταξίδια του ως αθλητής στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

«Θέλουμε να κατακτήσουμε το Super Cup, ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκό»
Δηλώσεις από τον πατέρα του Τσιτσιπά για τον γιο του-«Δέχτηκα πολλές συγγνώμες από τον Στέφανο»
Νικς: Έκαναν το «μπαμ» με Καρλ Άντονι Τάουνς
Κλίπερς: Συμφώνησε και συνεχίζει ο Τέρανς Μαν
Μεγάλη πρόκριση για την «Κυρία» στους ομίλους του FIBA Europe Cup
Ο Σακίλ Ο' Νιλ προβλέπει-Οι ΗΠΑ δεν θα κερδίσουν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028
Aνόρθωση και Παρνασσός διεκδικούν το Σούπερ Καπ στο Χάντμπολ Ανδρών
Αποκλεισμός με ανατροπή στον 1ο γύρο του Τόκιο για τον Έλληνα τενίστα, που ένιωσε αδιαθεσία στο 2ο σετ
Κατηγορίες κατά τριών ατόμων για το σχέδιο εκβιασμού με φωτογραφίες του Σουμάχερ μετά το ατύχημα
Σάρωσε στην εκλογική συνέλευση της ΚΟΕ ο Γεώργιος Χρυσοστόμου-Εξελέγη Πρόεδρος με μεγάλη διαφορά