Ο Ολυμπιακός χάνει ένα πρωτάθλημα αλλά βρίσκει ξανά το DNA του

Πάμε πίσω τον Σεπτέμβρη του 2018. Ο Ολυμπιακός έχει πρόσφατα προσλάβει στην τεχνική του ηγεσία τον Πέδρο Μαρτίνς και υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τελικό σκορ 0-1 μετά από ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τους Πειραιώτες, με τον Πασχαλάκη να κάνει το ματς της ζωής του και το αυτογκόλ του Βούκοβιτς να δίνει στον «δικέφαλο» του Βορρά την πιο ανέλπιστη και συνάμα σημαντική νίκη τη χρονιά που ολοκληρώθηκε με αήττητο πρωτάθλημα για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Τη συγκεκριμένη σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατέκτησαν κανέναν τίτλο, αφού στο Κύπελλο αποκλείστηκαν από τη Λαμία στο Φάληρο, όμως ήταν οφθαλμοφανές πως… έρχονται. Το πλάνο στηρίχθηκε, έγιναν κάποιες διορθωτικές κινήσεις και ακολούθησε μια τριετία κυριαρχίας.

Κάθε μέρα που περνάει από την ώρα που ανέλαβε ο Μεντιλίμπαρ γίνεται εξίσου οφθαλμοφανές πως αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε παρόμοιο δρόμο με εκείνον. Το βράδυ της Κυριακής (31/3), μάλιστα, έζησε και ένα παρόμοιο βράδυ με εκείνο του Σεπτέμβρη του 2018. Αυτήν τη φορά αντίπαλος ήταν η ΑΕΚ και «superman» ντύθηκε ο Αθανασιάδης.

Ο Ολυμπιακός πήγε στην έδρα της πρωταθλήτριας και πρωτοπόρου και έπαιξε αυτός με τον αέρα του πρωταθλητή. Είπε στον αντίπαλο «σήμερα θα χάσεις». Κυριάρχησε σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα, δημιούργησε ένα σωρό ευκαιρίες και απειλήθηκε μόνο στο 91′. Τα έκανε όλα αυτά όχι με «κλεφτοπόλεμο» και χωρίς να φοβάται τον αντίπαλο. Έπαιξε το πιο απαιτητικό ματς της σεζόν με νοοτροπία επιθετική, κυριαρχική και ένα άριστο πλάνο από τον προπονητή του. Ήταν σίγουρα η καλύτερη εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ του Αλμέιδα. Ίσως να ήταν και η καλύτερη φετινή των Πειραιωτών.

Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι μοναδικό, γιατί είναι το μόνο άθλημα που μια ομάδα μπορεί να τα κάνει όλα σωστά και να χάσει το παιχνίδι. Οι παλιότεροι θα θυμούνται ένα Ολυμπιακός – ΑΕΚ το 1997 με σκόρερ τον Ντέμη Νικολαϊδη, οι ακόμα πιο παλιοί το ματς με τον Καραγκιοζόπουλο το 1989. Θα έχουν και οι νεότεροι να θυμούνται το ματς με τον Ελίασον το 2024, όταν η ποδοσφαιροκουβέντα θα πηγαίνει στην κατηγορία μαγική εικόνα – ματς, στο συγκεκριμένο ζευγάρι.

Μετά από αυτήν την ήττα ο Ολυμπιακός χάνει, όπως όλα δείχνουν, ένα πρωτάθλημα, αλλά δίνει στους φίλους του αρκετούς λόγους να πιστεύουν πως κερδίζει αρκετά περισσότερα. Εξάλλου, οι τίτλοι δεν λείπουν από την τροπαιοθήκη του συλλόγου. Αυτό που έλειπε τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν μια ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Μια ομάδα με επιθετική νοοτροπία, κυριαρχική διάθεση και μοντέρνο ποδοσφαιρικό στυλ. Μια ομάδα που δεν χρειάζεται γκρέμισμα και χτίσιμο από αρχή, αλλά μικρές βελτιωτικές κινήσεις και στήριξη στο πλάνο για να ξεκινήσει άλλη μια περίοδο κυριαρχίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: sport-fm

Δειτε Επισης

Τι δήλωσε ο Έμερι για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη
Πώς μπορούν να αλλάξουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια του 2024/25 για την Ελλάδα αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League
Ποντένσε: «Δεν θέλω να μιλήσω για τελικό, θα πάμε βήμα-βήμα»
Τρελάθηκε η Ευρώπη με Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ-Τι αναφέρει ο ξένος Τύπος για την ιστορική νίκη στο «Βίλα Παρκ»
Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Καμπί μετά τον θρίαμβο στο «Βίλα Παρκ»
Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο, στην υποδοχή της αποστολής
Έμερι: Ο Ολυμπιακός άξιζε να νικήσει, τώρα είναι το απόλυτο φαβορί
Μυθικός Ελ Κααμπί: Πέρασε Ελ Αραμπί, έπιασε Ντέταρι και... συνεχίζει!
Ο 14χρονος γιος του Μαρσέλο υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Ρεάλ
Πρώτη φορά ελληνική ομάδα βάζει τέσσερα γκολ σε αγγλική