Εξετάζεται η αλλαγή κανονισμού για να γλιτώσει η Μάντσεστερ Σίτι τον υποβιβασμό

Πώς θα γλιτώσει η Μάντσεστερ Σίτι τον υποβιβασμό αν βρεθεί ένοχη για οικονομικές παραβιάσεις; Με την αλλαγή του σχετικού κανονισμού!

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει εναντίον της 115 κατηγορίες για παραβιάσεις του Financial Fair Play και αυτό που ήταν γνωστό μέχρι τώρα ήταν πως αν αποδειχθεί ένοχη τότε οι συνέπειες θα είναι μεγάλες.

Το σενάριο του υποβιβασμού δεν είχε απιοκλειστεί, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών, μετά και την αφαίρεση βαθμών από την Έβερτον και τη Νότιγχαμ Φόρεστ φέτος. Από τα «Ζαχαρωτά» αφαιρέθηκαν έξι βαθμοί, ενώ στην ομάδα από το Νότινγχαμ τέσσερις, αφού κρίθηκαν ένοχες για παράβαση των κανονισμών.

Σημαντική διαφορά είναι ότι οι «Πολίτες» αμφισβητούν οποιαδήποτε παράβαση, ενώ Έβερτον και η Φόρεστ αποδέχθηκαν τις παραβιάσεις.

Και τώρα ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας Daily Mail έρχεται να αλλάξει τα ως τώρα δεδομένα σχετικά με την πιθανή τιμωρία της Σίτι.

Όπως αναφέρεται, η Πρέμιερ Λιγκ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει τις αφαιρέσεις βαθμών και να θεσπίσει κύρωση τύπου «φόρου πολυτελείας», όπως υπάρχει στο NBA.

Κι αυτό διότι υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί οι συνεχόμενες ποινές να λετουργήσουν αρνητικά και η αγγλική Λίγκα να χάσει την κυριάρχη θέση της ανάμεσα στα μεγάλα πρωταθλήματα.

Αν όντως υπάρξει αυτή η αλλαγή, τότε η Μάντσεστερ Σίτι θα τιμωρηθεί ενεδχομένως με πολύ βαρύ πρόστιμο, αλλά ούτε θα της αφαιρεθούν βαθμοί ούτε τελικά θα υποβιβαστεί.

Δειτε Επισης

«Μας έδειξαν την καλύτερη εκδοχή τους, εμείς όχι»
Σούπερ Βίνι και «όρθια» η Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν στη ματσάρα του Μονάχου
Οι ενδεκάδες στη «γιγαντομαχία» της Μπάγερν Μονάχου με τη Ρεάλ Μαδρίτης
Ενρίκε: Η πίεση είναι ευλογία, θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε με το ποδόσφαιρό μας
Δικαιώνει τη Νότιγχαμ ο Γουέμπ-«Έπρεπε να της δοθεί ένα πέναλτι κόντρα στην Έβερτον»
Επιβραβεύει τον Μαρέσκα με νέο συμβόλαιο η Λέστερ
Με Βάρντι η Λέστερ και στην Premier League
Πιθανή η επιστροφή του Τεν Χαγκ στον Άγιαξ, αν φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μετά τη Χαλ, ο Ατζούν Ιλιτζαλί επενδύει και στη Μάριμπορ!
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές