Επέστρεψε δριμύτερος ο Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε το αίμα του πίσω για τον πρώτο αγώνα που δεν τερμάτισε μετά από σχεδόν δύο χρόνια (στην Αυστραλία). Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κυριάρχησε από την αρχή ως το τέλος στην πίστα της Σουζούκα και κατέκτησε τη νίκη στο Grand Prix της Ιαπωνίας φτάνοντας τις τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες φέτος και παραμένοντας πρώτος στο πρωτάθλημα της Formula 1. Μάλιστα, καταγράφοντας και τον ταχύτερο γύρο, πράγμα που του εξασφάλισε έναν ακόμη βαθμό.

Πίσω του, με περίπου δώδεκα δευτερόλεπτα διαφορά, τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρες ολοκληρώνοντας το τρίτο φετινό 1-2 για την Red Bull, ενώ ακολούθησαν οι δύο Ferrari, με τον Κάρλος Σάινθ να εκμεταλλεύεται τα λάθη του Σαρλ Λεκλέρ και να ανεβαίνει στο πόντιουμ, με τον τελευταίο να είναι τέταρτος και τον Λάντο Νόρις (McLaren) πέμπτο. 00:00PreviousPlayNext 00:00 / 02:10MuteSettingsFullscreenCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageShareVidverto Player

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Όσκαρ Πιάστρι (McLaren), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) και Γιούκι Τσουνόντα (RB).

Ο επόμενος αγώνας, πέμπτος κατά σειρά στο πρωτάθλημα, θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου στην Κίνα.

Πώς εξελίχθηκε το Grand Prix

Ο αγώνας άρχισε επεισοδιακά, με τη σύγκρουση των Άλμπον (Williams) και Ρικιάρντο (RB) στην τρίτη στροφή του αγώνα, πράγμα που οδήγησε σε διακοπή της κούρσας για 27 λεπτά. Ο Φερστάπεν υπερασπίστηκε την πρωτιά του και στις… δύο εκκινήσεις και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ποτέ από τον ανταγωνισμό φτάνοντας στην 57η νίκη της καριέρας του. Στον 24ο γύρο ο Ζου Γκουανιού (Sauber) έγινε ο τρίτος πιλότος που εγκατέλειψε τον αγώνα. Ο Λεκλέρ, που είχε περίπου 8 δευτερόλεπτα απόσταση από τον Βελγοολλανδό, είχε μια… έξοδο στον 26ο γύρο χάνοντας τη δεύτερη θέση, με τον Πέρες και τον Σάινθ να παλεύουν για το πόντιουμ και τους Λεκλέρ, Νόρις και Ράσελ πίσω τους.

Στον 36ο γύρο ο Πέρες προσπέρασε τον Λεκλέρ για να ανέβει δεύτερος και να μείνει εκεί ως το τέλος αφήνοντας τις δύο Ferrari να… σφάζονται για την τρίτη θέση. Ο Σάινθ πέρασε τον ομόσταβλό του για τον 46ο γύρο, ενώ στον 50ο Πιάστρι και Ράσελ είχαν μια επαφή χωρίς συνέπειες εκατέρωθεν, με τον Ράσελ να προσπερνά τελικά στον τελευταίο γύρο για να πάρει την έβδομη θέση. Ο Φερνάντο Αλόνσο υπερασπίστηκε ως το τέλος την έκτη θέση και έδειξε πως παραμένει ένας εξαιρετικός πιλότος, ενώ ο Γιούκι Τσουνόντα πήρε την δέκατη θέση και πανηγύρισε έναν βαθμό μπροστά στο... κοινό του.

Η κατάταξη:

untitled_101728

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

F1: Οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν για τον Φερστάπεν και του χάρισαν τη νίκη στην Ίμολα
Άγγιξε τον τίτλο η ΑΕΚ, έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών επί του Κεραυνού
Παγκόσμιο ρεκόρ στα 35χλμ. βάδην ο Στάνο
NASCAR Euro Series: Άλλη μία νίκη για τον Θωμά Κρασώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Τρομακτικό ατύχημα του Τσουνόντα στην Ίμολα εκεί όπου σκοτώθηκε ο Σένα το 1994
«Υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της Ζάλγκιρις ο Γκος»
Η εκδίκηση της Νέας Υόρκης, ένα ξέφρενο πάρτι και ο μεγάλος «εχθρός»
Με πολλές διακρίσεις επέστρεψε η κυπριακή ομάδα Fudokan Karate από την Πολωνία
Η BC Partners απέσυρε το ενδιαφέρον για την εξαγορά του 30% της Euroleague
Πέφτει η αυλαία των playouts στην Greek Basket League