Καζάνι που βράζει το ΓΣΠ για την ανάδειξη του μεγάλου πρωταθλητή-Δρακόντεια μέτρα από την Αστυνομία

Ώρα μηδέν για το κυπριακό πρωτάθλημα, αφού απόψε όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου της Κύπρου βρίσκονται στραμμένα στο στάδιο της πρωτεύουσας, εκεί όπου στις εννέα το βράδυ περίπου θα ολοκληρωθεί το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ και θα αναδειχθεί και επίσημα ο φετινός πρωταθλητής. Ένας αγώνας που θα διεξαχθεί υπό το βλέμμα ισχυρής Αστυνομικής Δύναμης, η οποία έχει καταρτήσει συγκεκριμένο επιχειρησιακό πλάνο, για αποφυγή επεισοδίων.

Μετά από ένα μαραθώνιο τριανταπέντε συνολικά αγώνων, ο τίτλος πρωταθλήματος θα κριθεί στα ενενήντα λεπτά της αποψινής αναμέτρησης, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτησή του, καθώς είτε με νίκη, είτε με ισοπαλία θα ανοίξει τις σαμπάνιες τίτλου, ενώ από την άλλη, για την ΑΕΚ αποτελεί δρόμο-μονόδρομο το διπλό στο ΓΣΠ, για να στεφθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια.

Τόσο ο Ρικάρντο Σα Πίντο των πολυπρωταθλητών, όσο και ο Ραν Μπεν Σιμόν των Λαρνακέων, έχουν καταστρώσει ήδη το τακτικό τους πλάνο για το αποψινό κρίσιμο παιχνίδι στην ιστορία των δυο συλλόγων και ασφαλώς επιθυμούν εκατέρωθεν όπως στο τέλος είναι αυτοί που θα σηκώσουν την κούπα του πρωταθλητή, για να αφήσουν την ίδια ώρα το στίγμα τους στην ιστορία και ότι οδήγησαν την ομάδα που παρέλαβαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα, με ηφαίστειο που ετοιμάζεται να εκραγεί θα μοιάζει το στάδιο της πρωτεύουσας, αφού πέραν των 17.000 οπαδών του ΑΠΟΕΛ αναμένεται να κατακλύσουν τις τρεις κερκίδες που έχουν στη διάθεσή τους, μιας και τα εισιτήρια της εν λόγω αναμέτρησης έγιναν ανάρπαστα μέσα σε μόλις μερικές ώρες. Από την άλλη, η ΑΕΚ, θα έχει στο πλευρό της πενήντα οπαδούς, όπως δικαιούται η κάθε φιλοξενούμενη ομάδα και θα πάρουν θέση στο Βόρειο πέταλο.

Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία από την πλευρά της, έβαλε τέλος στην κόντρα που πήγε να ξεσπάσει ανάμεσα στις δυο αντίπαλες ομάδες, μιας και από τη μια ο ΑΠΟΕΛ ζητούσε παραχώρηση μέρους της Βόρειας κερκίδας, ενώ από την άλλη η ΑΕΚ, περισσότερα εισιτήρια από τα πενήντα που δικαιούται. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα ισχύουν από τον Ιανουάριο στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όπου απαγορεύεται η μετακίνηση φιλάθλων και παραχωρείται μία κερκίδα για 50 οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα ισχύσουν τα ίδια δεδομένα και στον τελικό πρωταθλήματος, απορρίπτοντας ουσιαστικά και τα δυο αιτήματα των διεκδικητών του τίτλου.

Σε κινητοποίηση οι Αρχές υπό τον φόβο επεισοδίων

Παρά το γεγονός ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ θα απαριθμούν μόλις μερικές δεκάδες, λόγω του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, εντούτοις, οι Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που στο ΓΣΠ αφιχθούν οπαδοί από τη Λάρνακα, οι οποίοι θα βρίσκονται εκτός γηπέδου. Σημειώνεται πως σε περίπτωση όπου οι κιτρινοπράσινοι κατακτήσουν το πρωτάθλημα, τότε δεν αποκλείεται η μαζική κάθοδος φίλων της φιλοξενούμενης ομάδας στο στάδιο της πρωτεύουσας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εν λόγω πληροφορίες, αλλά και την αναμενόμενη παρουσία των περίπου 17.000 οπαδών του ΑΠΟΕΛ, η παρουσία της Αστυνομίας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονη, αφού στη σκιά των όσων συνέβησαν τους προηγούμενους μήνες, δεν υπάρχει περιθώριο για επανάληψη επεισοδίων.

Μάλιστα, το έργο των μελών της Δύναμης, δεν ολοκληρώνεται με το τελικό σφύριγμα στο ΓΣΠ, αφού στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι πανηγυρισμοί από τους οπαδούς, όποιας ομάδας και αν το κατακτήσει, είτε είναι Λευκωσία, είτε είναι Λάρνακα, κάτι που φυσικά βάζει στην πρίζα την Αστυνομία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για να ικανοποιήσει το αίτημα των οπαδών της ΑΕΚ, η διοίκηση αποφάσισε όπως στήσει γιγαντοοθόνη στο εξωτερικό χώρο της ΑΕΚ Αρένα, για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ και στη συνέχεια, σε περίπτωση που το κατακτήσουν το πρωτάθλημα, να στήσουν το δικό τους γλέντι στη Λάρνακα, όπου και θα γίνει η απονομή.

Από την άλλη, σε περίπτωση που η κούπα του πρωταθλητή βρεθεί στα χέρια των γαλαζοκιτρίνων, τότε η κορύφωση των πανηγυριών θα είναι στον γνωστό εξώστη του οικήματος του ΑΠΟΕΛ, στην καρδιά της Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Τέλος από τις ακαδημίες της ΑΕΚ ο Χιώτης
Σπουδαίο φιλικό για τον Άρη στο στάδιο Άλφαμεγα κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς
Με αρκετό κόσμο στη Σουηδία η Πάφος-Σκληρές διαπραγματεύσεις με Πέπε, Ρους και Μπότσκαι
Παπαδόπουλος για Κβιλιτάια και Κακόριν: Όλοι οι καλοί χωράνε στον Άρη
Ανακοίνωσε τον Σεσί Ντ'Αλμέιδα ο Απόλλωνας
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΠ για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Η λύση είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας»
Ανακοινώθηκε από την Αλ Φέιχα ο Κόντης
Ο Μερκής επιστρέφει στη δράση
ΒΙΝΤΕΟ: Άλλο ένα καταπληκτικό γκολ από τον Ιωάννη Πίττα
Ετοιμάζει αποκαλύψεις ο ΠΑΣΠ για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων-«Θα τοποθετηθούμε για τους πραγματικούς λόγους»