Πέφτουν κορμιά στον τελικό στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα και τριπλή ευκαιρία για ομίλους

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ αναμετρώνται απόψε στις 19:00, στο στάδιο ΓΣΠ, για την κούπα του πρωταθλήματος.

O σύλλογος της Λευκωσίας πάει με δύο πλεονεκτήματα στο μεγάλο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, πάει σε ένα κατάμεστο ΓΣΠ από τον κόσμο του και έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το τρόπαιο με νίκη ή και ισοπαλία.

Στην ΑΕΚ η νίκη αποτελεί μονόδρομος, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ομάδα της Λάρνακας θα κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα, ένας τίτλος ισοδυναμεί και με τριπλή ευκαιρία για είσοδο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο πρωταθλητής θα αρχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και σε περίπτωση που πάρει μια πρόκριση, τότε εξασφαλίζει παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Συγκεκριμένα η πρώτη περίπτωση, είναι πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, αν όχι τότε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και σε περίπτωση τότε που δεν τα καταφέρει, θα έχει άλλη μια ευκαιρία κατά τα πλέι οφ του Europa Conference League.

Η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα αγωνιστεί στο Conference League, αρχίζοντας από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, όπως επίσης και η 3η ομάδα.

Mάχη και για την 4η θέση

Την ίδια ώρα, Πάφος και Άρης διεκδικούν την 4η θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Σε περίπτωση που η Ομόνοια, τερμάτισε στην 3η θέση, κατακτήσει το κύπελλο, τότε ευρωπαϊκό εισιτήριο εξασφαλίζει και η 4η ομάδα.

Ο Άρης είναι στην 4η θέση με 62 βαθμούς και στην 5η θέση η Πάφος με 61. Στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος ο Άρης αντιμετωπίζει την Ανόρθωση και η Πάφος την Ομόνοια.

Ο Άρης εάν κερδίσει την Ανόρθωση και εάν η Πάφος δεν κερδίσει την Ομόνοια, τότε η ομάδα της Λεμεσού θα τερματίσει στην 4η θέση

Σε αντίθετη περίπτωση που η Πάφος κερδίσει την Ομόνοια και ο Άρης δεν κερδίσει την Ανόρθωση, τότε η παφιακή ομάδα θα τερματίσει στην 4η θέση και θα εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Συνεπώς, ο Άρης έχει μια ευκαιρία να κλειδώσει την 4η θέση και να περιμένει κατάκτηση του κυπέλλου από την Ομόνοια, ενώ η Πάφος έχει μια δεύτερη ευκαιρία κερδίζοντας το κύπελλο να εξασφαλίσει θέση στην Ευρώπη.

Δειτε Επισης

Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»
Υπενθύμιση της Ανόρθωσης για την αυριανή Γενική Συνέλευση
Σήκωσε το γάντι για την απαγόρευση μετακίνησης η ΑΕΚ-«Αποφύγαμε να ανεβάσουμε τους τόνους»
Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας
Δαυίδ Γερασίμου: Ο 15χρονος που κλέβει τις εντυπώσεις στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (vid)
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης στο ΑΕΚ-Ανόρθωση
Μάστερ των ντεμπούτων ο Μανόλο Χιμένεθ
«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πρέπει και οι φίλαθλοι να πιστέψουν σε εμάς»
Πρόστιμο από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη στον ισχυρό άντρα του ΑΠΟΕΛ
«Είναι σίγουρα λυπηρό για εσάς να είστε δευτεροτρίτοι στην δική σας πόλη»