Παρουσιάστηκε στη Λάρνακα το τρόπαιο του EURO U17 και η μασκότ της ΚΟΠ

Παρουσιάστηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του παλαιού ΓΣΖ στη Λάρνακα το τρόπαιο του EURO U17 και η Μασκότ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Γιώργος Κούμας, Πρόεδρος της ΚΟΠ είπε ότι «σήμερα είναι η χαρά του ποδοσφαίρου αφού πάνω από 10 χιλιάδες παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ασχολείτο με το ποδόσφαιρο. Ελπίζω του χρόνου να έχουμε στη διοργάνωση ακόμα περισσότερα παιδιά γιατί η κοινωνία μας χρειάζεται το ποδόσφαιρο να διαδραματίζει ρόλο προκειμένου να απομακρύνουμε τα παιδιά από οποιουσδήποτε άλλους κινδύνους υπάρχουν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κούμας είπε ότι «η διοργάνωση του  EURO U17 είναι στα μέτρα μας. Η ΟΥΕΦΑ μας έδωσε την ευκαιρία», σημειώνοντας πως «η συγκεκριμένη διοργάνωση θα γινόταν το 2021, ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αναβλήθηκε και διεξάγεται φέτος».

Πρόσθεσε ότι «είναι μια μεγάλη διοργάνωση, είναι το τελευταίο EURO U17 και για μας είναι ένα μεγάλο τεστ γιατί ισχύουν οι ίδιοι όροι και απαιτήσεις όπως θα είναι το  EURO στη Γερμανία, σε μια μικρογραφία. Γι’ αυτό ως Ομοσπονδία ελέγχουμε δυνάμεις κατά πόσον μπορούμε να ανταποκριθούμε και μέχρι σήμερα τα σχόλια που λαμβάνουμε από την ΟΥΕΦΑ είναι άριστα».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα «η εθνική μας ομάδα, μέσα στις δυνατότητες μας να κάνει μια σωστή και αξιοπρεπή παρουσία, να την στηρίξουμε ούτως ώστε να μπορούμε στην ΚΟΠ να ζητήσουμε κάτι ακόμα πιο μεγάλο στα μεγέθη της Κύπρου».

Ερωτηθείς για τον μεγάλο τελικό, που διεξάγεται σήμερα, ο οποίος θα αναδείξει τον μεγάλο νικητή, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ απάντησε πως «δεν έχουμε το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, αλλά έχουμε το πιο ανταγωνιστικό. Σήμερα σε ένα παιχνίδι 90 λεπτών θα κριθεί ο πρωταθλητής», είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός θα πάρει το πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του ο Χρύσης Μιχαήλ, Προπονητής της Εθνικής Κ17, είπε πως «αυτή είναι η πιο μεγάλη, η πιο σημαντική ποδοσφαιρική διοργάνωση που αναλαμβάνει η Κύπρος, αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της Ομοσπονδίας γι’ αυτό το μεγάλο γεγονός. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία που μου δίνει την ευκαιρία ως προπονητής να είμαι σ’ αυτό το μεγάλο γεγονός σε μια τελική φάση του EURO U17».

Ταυτόχρονα κάλεσε τον κόσμο «να αγκαλιάσει τα παιχνίδια, θα δει μελλοντικούς αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και σίγουρα τα δικά μας παιδιά και η Κύπρος χρειάζονται υποστήριξη σ’ αυτά τα παιχνίδια».

Ερωτηθείς πού μπορεί να φτάσει η Εθνική Κύπρου, απάντησε πως «από τη πρώτη στιγμή γνωρίζαμε ότι η Κύπρος είναι η πιο μικρή χώρα στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά αυτούς τους 15 μήνες μαζί με τα παιδιά» και ευχαρίστησε τα παιδιά που πέρασαν από όλες αυτές τις προπονήσεις και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα εμφανιζόμαστε όπως πρέπει σε κάθε παιχνίδι, να είμαστε ανταγωνιστικοί και ό,τι καλύτερο είναι καλοδεχούμενο».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προανήγγειλε εξελίξεις για το γήπεδο της Ομόνοιας ο Παπασταύρου
Τέλος από την Πάφο ο Ικόκο
Στον Απόλλωνα και επίσημα ο Βούρος
Η θέση της Νέας Σαλαμίνας για τον Τσίκο-«Δεν εκπληρώθηκαν οι όροι της συμφωνίας»
Η αποστολή της Ομόνοιας για Πολωνία-Έμεινε στην Κύπρο ο Κασάμα
Προανήγγειλε τη μεταγραφή του Κβιλιτάια ο Άρης
ΚΟΠ: Την Τετάρτη η κλήρωση του πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας-Με αλλαγές το νέο πρωτάθλημα
Ανακοίνωσε τον Κάρλος Μπαραόνα ο Απόλλωνας
Ομόνοια 29ης Μαΐου: Ανακοίνωσε τον Αλμπέρτο Φερνάντεζ
Ανακοίνωσε Enzo Cabrera η ΑΕΚ