Η πολύμηνη τιμωρία του Σα Πίντο, η στήριξη Πετρίδη και η δικαίωση με την κούπα του πρωταθλητή

Στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου επέστρεψε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος από το βράδυ της 11ης Μαΐου είναι πρωταθλητής για 29η φορά στην ιστορία του.

Το σύνολο του Ρικάρντο Σα Πίντο ολοκλήρωσε τη σεζόν με 22 νίκες, εφτά ήττες και εφτά ισοπαλίες, πέτυχε 63 τέρματα και δέχθηκε 24, απολογισμός ο οποίος τον βρίσκει στην 1η θέση της βαθμολογίας με 73 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη 2η ΑΕΚ.

Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν στο πλευρό τους 17 χιλιάδες οπαδούς, οι οποίοι διψούσαν για ένα τίτλο, ο οποίος ήρθε μετά από πέντε χρόνια.

Αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας του ΑΠΟΕΛ ο Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος κατάφερε να αφήσει το δικό του στίγμα στους γαλαζοκίτρινους και να τους οδηγήσει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών.

Για τον ΑΠΟΕΛ ήταν μια χρονιά ιδιαίτερη, καθώς στις Αρχές Οκτωβρίου στερήθηκε τον προπονητή του για τέσσερις μήνες.

Στις 6 Οκτωβρίου 2023 ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλε ποινή αποκλεισμού και χρηματικό πρόστιμο στον Ρικάρντο Σα Πίντο για τη συμπεριφορά του μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, που διεξήχθη στις 23 Σεπτεμβρίου στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Από εκεί και πέρα, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ είχε βρεθεί μπροστά σε ένα τεράστιο δίλημμα και είχε κληθεί να πάρει αποφάσεις, αναφορικά με το αν θα συνέχιζε με τον Σα Πίντο ή αν θα προχωρούσε στην αντικατάσταση του.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης και οι συνεργάτες του αφού ζύγισαν όλα τα δεδομένα αποφάσισαν και συνέχισαν με τον Ρικάρντο Σα Πίντο.

Στη συνέχεια ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε θέση στην κερκίδα και καθοδηγούσε τους Ζοσέ Ντομίνγκες και Νούνο Μοράις. Μια συνεργασία η οποία είχε άριστο αποτέλεσμα και έναν ΑΠΟΕΛ να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να παίρνει συνεχόμενες νίκες.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές έγιναν έναν και στήριζαν και αυτοί με το παραπάνω τον προπονητή τους. Σε κάθε επίτευξη γκολ γίνονταν ένα κουβάρι, πανηγύριζαν και γύριζαν προς την εξέδρα για να του το αφιερώσουν.

To βράδυ της Κυριακής 7 Απριλίου, ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε την ήττα από την αδιάφορη βαθμολογικά Ανόρθωση στο ΓΣΠ και τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά.

Αμέσως μετά το παιχνίδι ακολούθησαν και δηλώσεις από τον Σα Πίντο για το μέλλον, οι οποίες δεν άρεσαν σε μεγάλη μερίδα του κόσμου του ΑΠΟΕΛ και οι πλείστοι οπαδοί θεωρούσαν πως η απομάκρυνση του είναι η ιδανική επιλογή.

Ξανά σε αυτό το σημείο, η διοίκηση του Πρόδρομου Πετρίδη προβληματίστηκε, κάθισε και συζήτησε με τον Πορτογάλο τεχνικό και πήρε την απόφαση να τον στηρίξει μέχρι τέλους.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως, σε έξι ντέρμπι κορυφής που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τα πέντε και ένα, το σημερινό κόντρα στην ΑΕΚ, έληξε ισόπαλο.

Συγκεκριμένα, στις 23 Δεκεμβρίου 2023, επικράτησε με 3-0 της Ομόνοιας, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στις 6 Ιανουαρίου 2024, κέρδισε με 1-0 την Ανόρθωση, για την 18η αγωνιστική. Στις 15 Φεβρουαρίου 2024, νίκησε με 1-0 τον Άρη, για την 25η αγωνιστική και στις 31 Μαρτίου, νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ στην Αρένα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από την πολύμηνη τιμωρία του, οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στην κατάκτηση του 29ου πρωταθλήματος στην ιστορία του, ενώ ο ίδιος για πρώτη φορά στην καριέρα του κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Ο 51χρονος προπονητής κατάφερε και δικαίωσε τη διοίκηση του Πρόδρομου Πετρίδη, η οποία τον στήριξε μέχρι τέλους και σήμερα ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο τρόπο αυτή την προσπάθεια που κατέλαβε, ενώ ο ίδιος πανηγυρίζει το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Παρελθόν από την Καρμιώτισσα ο Σωφρόνης
Ορίστηκε από την ΚΟΠ η διαιτητική ομάδα του Super Cup
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Σίμος Ταραπουλούζης
Ξεσπά η Ομόνοια 29ης για την απόφαση της ΚΟΠ-«Θα μας δοθούν 150 εισιτήρια, μιλάμε για κεκλεισμένων»
Ζητά κατώτατο μισθό για ξένους ποδοσφαιριστές ο ΠΑΣΠ-Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης
Πυρά ΑΠΟΕΛ για την απαγόρευση μετακίνησης-«Δεν ανέλαβε κανένας ευθύνη για τα επεισόδια στη Λεμεσό»
Χάνει Πίζι για το Super Cup ο ΑΠΟΕΛ-Τρεις οι απουσίες των πρωταθλητών
Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League
Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας