Νέο παγκύπριο ρεκόρ και χρυσό για την Ελένα Κουλιτσένκο

Νέο παγκύπριο ρεκόρ πέτυχε τα ξημερώματα της Κυριακής η Ελένα Κουλιτσένκο στο άλμα σε ύψος στους τελικούς της νοτιοανατολικής περιφέρειας των ΗΠΑ (Southeastern Conference - SEC), κερδίζοντας ταυτόχρονα και το χρυσό μετάλλιο στην περιφέρειά της.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟΕΑΣ αναφέρει πως η Ελένα Κουλιτσένκο αποτελεί από τα ξημερώματα την κάτοχο του παγκύπριου ρεκόρ γυναικών, κάτω των 23 ετών, στο άλμα σε ύψος, σημειώνοντας πως η 21χρονη πρωταθλήτρια, αγωνιζόμενη με τη φανέλα του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια, στους τελικούς της νοτιοανατολικής περιφέρειας των ΗΠΑ, πέρασε πάνω από το 1,95μ. και κατέρριψε το ρεκόρ του 1,93μ., που κατείχε η ίδια από 30/3/24 και η Λεοντία Καλλένου από το 2015.

Σημειώνεται ότι και οι δυο πέτυχαν τα παγκύπρια ρεκόρ, αγωνιζόμενες για το Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, η Κουλιτσένκο έκανε καταπληκτικό αγώνα, στον οποίο μπήκε και η τακτική στα τελευταία άλματα, καταφέρνοντας να κερδίσει και το χρυσό μετάλλιο, αντιμετωπίζοντας τις δύο κορυφαίες στον κλειστό στο NCAA, Ρέιτσελ Γκλεν και Λαμάρα Ντίστιν.

Η πρωταθλήτρια πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 1,84μ., 1,89μ. και 1,92μ. και με τη δεύτερη το 1,95μ.

Η Ντίστιν σταμάτησε στο 1,89μ., ενώ η Γκλεν απέτυχε στο πρώτο άλμα της στο 1,95μ. και άφησε τα επόμενα δύο για το 1,98μ., αφού ακολουθούσε την πρωταθλήτριά μας στα άλματα.

Η Κουλιτσένκο απέτυχε στο πρώτο άλμα στα 1,98μ. και με τη σειρά της έκανε τακτική, αφήνοντας το 1,98μ., με την Γκλεν να αποτυγχάνει για δεύτερη φορά (τρίτη στο σύνολο) και την πρωταθλήτριά μας να πανηγυρίζει τρελά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην περιφέρειά της, την κατάρριψη του παγκύπριου ρεκόρ, αλλά και να είναι η κορυφαία πια στην ιστορία του ύψους γυναικών για το Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια.

Δειτε Επισης

Η επιστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στις Αρχές για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Στο Βελιγράδι η Ομόνοια για τον επαναληπτικό του CEV Champions League Ανδρών
Σταθερά 12ος ο Τσιτσιπάς-Απώλεσε 8 θέσεις η Σάκκαρη
Οι ατυχίες στέρησαν από τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή το πρώτο βάθρο της χρονιάς
ΚΟΕΑΣ και ΚΟΑ συζήτησαν για το παρόν και το μέλλον του στίβου
«Θα έπρεπε να έχω 8 πρωταθλήματα»
Ο πρώην παίκτης των ΠΑΟΚ και Κολοσσού, Τάιλερ Πόλεϊ, στο training camp των Πέισερς
Συγκινημένος ο Ρικιάρντο στη Σιγκαπούρη-«Ξέρω ότι μπορεί να ήταν αυτό το τελευταίο μου GP»
Νίκη της Παρτιζάν έναντι του Παναθηναϊκού με 75-64 σε μία ιστορική βραδιά
Ο Ντιμπουά έριξε νοκ άουτ τον Τζόσουα στον 5ο γύρο στο Γουέμπλεϊ