Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της

Πάφος και Ομόνοια διεκδικούν το δεύτερο τη τάξη τρόπαιο στην Κύπρο, σε μια μονομαχία που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η παρουσία της Ομόνοιας στον τελικό Κυπέλου, είναι η 24η και θέλει να κατακτήσει το 17ο κύπελο ιστορία της, ενώ στην αντίπερα όχθη η Πάφος, θα δώσει το παρόν της σε τελικό κυπέλλου για πρώτη φορά, ευελπιστώντας ότι θα κατακτήσει και το πρώτο της τρόπαιο, όπως έκανε και η Πέγεια την σεζόν 2008/2009, όπου στην παρθενική της παρουσία σε τελικό κατέκτησε το τρόπαιο, κερδίζοντας 2-0 την ΑΕΛ.

Η Πάφος, στον δρόμο προς τον τελικό, αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, τον οποίο κέρδισε με 0-1. Στην επόμενη φάση, ταξίδεψε στο γήπεδο Αμμόχωστος, όπου επιβλήθηκε της Νέας Σαλαμίνας με 0-5, ενώ στα ημιτελικά, απέκλεισε τον Απόλλωνα, κερδίζοντας τον στο Στέλιος Κυριακίδης με 2-1, με τον δεύτερο αγώνα να εξέρχεται ισόπαλο 1-1, στέλνοντας την Πάφο στον μεγάλο τελικό.

Από την άλλη, η Ομόνοια η οποία κέρδισε ένα γύρο λόγω της κατάκτησης του περσινού τροπαίου, άρχισε την πορεία της στο θεσμό, με αντίπαλο την ΑΕΖ, την οποία κέρδισε στο ΓΣΠ με 3-0. Στα ημιτελικά, η Ομόνοια κληρώθηκε με τον ΑΡΗ, τον οποίο κέρδισε με 0-3 στη Λεμεσό και εξήλθε ισόπαλη 0-0 στο ΓΣΠ, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό κυπέλου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο θεσμός του Κυπέλου, διεξήχθη για πρώτη φορά την σεζόν 1934/1935 και το τρόπαιο κατέκτησε η ΤΑΡΣΤ, κερδίζοντας τον ΑΠΟΕΛ με 1-0. Τα περισσότερα τρόπαια κέρδισε η ομάδα του ΑΠΟΕΛ, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο 21 φορές, παίζοντας σε 33 τελικούς, ενώ ακολουθεί η Ομόνοια με 16 κατακτήσεις, η Ανόρθωση με 11 τρόπαια κυπέλου, ο Απόλλωνας με εννέα και η ΑΕΛ με επτά.

Στην κατάκτηση του τροπαίου κατάφεραν να φτάσουν 13 ομάδες, με άλλες έξι να μένουν απλώς με τη συμμετοχή στον τελικό. Ο ΑΠΟΕΛ με 21 τίτλους είναι ο πολυνίκης της διοργάνωσης, παίζοντας σε 33 τελικούς, δηλαδή περισσότερους τελικούς από κάθε άλλη ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ομόνοια κέρδισε τέσσερις συνεχόμενες φορές το τρόπαιο και είναι το μεγαλύτερο σερί κατακτήσεων στη διοργάνωση, ενώ ο ΑΠΟΕΛ μετράει έξι σερί παρουσίες σε τελικό, που είναι οι περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα