Έβαλαν τη σημαία του ψευδοκράτους δίπλα στο όνομα της Φωτοπούλου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα

Σε μία προκλητική ενέργεια προέβησαν οι διοργανωτές του Βαλκανικού πρωταθλήματος ανδρών και γυναικών, που διεξάγεται στη Σμύρνη, αφού έβαλαν δίπλα από το όνομα της Ολίβιας Φωτοπούλου τη σημαία του ψευδροκάτους. Σημειώνεται πως η Ολίβια Φωτοπούλου τερμάτισε δεύτερη στα 100 μέτρα, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, «σε μια προβληματική έως τώρα διοργάνωση στη Σμύρνη, με τους διοργανωτές να εμφανίζουν τη ψευδοσημαία του ψευδοκράτους δίπλα από το όνομα της Φωτοπούλου στα προκριματικά και να αναγράφουν σε πλακάτ την Κυπριακή Δημοκρατία ως Νότια Κύπρο!!! Η ΚΟΕΑΣ και ο πρόεδρος της Περικλής Μάρκαρης προέβη σε άμεσες παραστάσεις προς τη βαλκανική ομοσπονδία και ζήτησε από τους διοργανωτές να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο, αλλιώς θα αποχωρήσουμε από τη διοργάνωση και θα μας ακολουθήσει και η Ελλάδα».

Συνεχίζοντας, η ΚΟΕΑΣ σημείωσε πως «ελπίζοντας ότι η “προκλητική” στάση της τουρκικής ομοσπονδίας στίβου δεν θα συνεχιστεί, να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής στη δισκοβολία γυναικών η Ανδρονίκη Λαδά κατέλαβε την 5η θέση με 53,19μ. και η Παρασκευή Θρασυβούλου την 7η με 49,89μ. Στα 100μ. ανδρών ο Σταύρος Αυγουστίνου κατετάγη 10ος με 10.55, στα 400μ. ανδρών και γυναικών πήραμε την 11η θέση με τον Παΐσιο Δημητριάδη (47.73) και την Καλλιόπη Κουντούρη (55.04), ενώ στα 400μ. με εμπόδια γυναικών η Καλυψώ Σταύρου κατετάγη επίσης 11η με 1:00.07».

Αναφορικά με τη νίκη της Κύπριας αθλήτριας, η ΚΟΕΑΣ υπέδειξε ότι «το πρώτο του μετάλλιο πανηγύρισε πριν από λίγο ο κυπριακός στίβος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών, το οποίο φιλοξενεί η Σμύρνη. Η Ολίβια Φωτοπούλου συνέχισε τη δικιά της παράδοση, τερματίζοντας στη 2η θέση των 100μ. με 11.39 (άνεμος ή 2,2 μ/δ ή άγνωστος μέχρι στιγμής) και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, που είναι το τέταρτό της τέτοιου χρώματος στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης, φτάνοντας συνολικά τα επτά (7), αφού έχει ακόμα ένα (1) χρυσό και δύο (2) χάλκινα».

Δειτε Επισης

Η επιστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στις Αρχές για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Στο Βελιγράδι η Ομόνοια για τον επαναληπτικό του CEV Champions League Ανδρών
Σταθερά 12ος ο Τσιτσιπάς-Απώλεσε 8 θέσεις η Σάκκαρη
Οι ατυχίες στέρησαν από τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή το πρώτο βάθρο της χρονιάς
ΚΟΕΑΣ και ΚΟΑ συζήτησαν για το παρόν και το μέλλον του στίβου
«Θα έπρεπε να έχω 8 πρωταθλήματα»
Ο πρώην παίκτης των ΠΑΟΚ και Κολοσσού, Τάιλερ Πόλεϊ, στο training camp των Πέισερς
Συγκινημένος ο Ρικιάρντο στη Σιγκαπούρη-«Ξέρω ότι μπορεί να ήταν αυτό το τελευταίο μου GP»
Νίκη της Παρτιζάν έναντι του Παναθηναϊκού με 75-64 σε μία ιστορική βραδιά
Ο Ντιμπουά έριξε νοκ άουτ τον Τζόσουα στον 5ο γύρο στο Γουέμπλεϊ