Δεν του βγήκε το ρεκόρ, νίκη με 8,17 μ. για τον Τεντόγλου στη Σμύρνη

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε νικητής στο μήκος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Σμύρνης με άλμα στα 8,17 μ., που μάλιστα το πέτυχε δύο φορές στη διάρκεια του αγώνα.

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι μπορεί να μην πέτυχε τον αρχικό του στόχο, που ήταν ένα άλμα πάνω από τα 8,18 μ., και θα τον έφερνε κάτοχο του ρεκόρ διοργάνωσης, ωστόσο έκανε έναν αγώνα με έξι μεγάλα άλματα. Ο Τεντόγλου ξεκίνησε δυνατά με 8,17 μ., 8,16 μ. , 8,09 μ., 8,10 μ., 8,17 μ. κι ένα μη ολοκληρωμένο άλμα στην έκτη προσπάθεια. Το άλμα του Τεντόγλου στα 8,17 μ. έγινε με 4,00 μ. αντίθετο άνεμο, κάτι που δείχνει πόσο καλά ήταν.

Το μήκος των ανδρών έγινε με 19 άλτες που υπομονετικά περίμεναν κάτω από τον ζεστό ήλιο τη σειρά τους τόσο στα δοκιμαστικά όσο και στα πρώτα τρία άλματα. Ο αθλητής ήταν σε καλή κατάσταση, ωστόσο μικρές λεπτομέρειες δεν του επέτρεψαν να βρει την προσπάθεια που ήθελε. Πλέον το ενδιαφέρον του κορυφαίου άλτη στρέφεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, στον επόμενο αγώνα του στη σεζόν.

Ο Νίκος Σταματονικολός έκανε ένα άλμα στα 7,25 μ. (-1,3) και αποχώρησε καθώς είχε ενόχληση στη γάμπα. Ο αθλητής έχασε έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει βαθμούς για τη Ρώμη. Ο αθλητής ήταν 12ος.

Επίδοση 10ετίας από τον Δημήτρη Λεβαντίνο

Ο Δημήτρης Λεβαντίνος ήταν 4ος στα 400 μ. εμπ., ωστόσο αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία είναι πως πέτυχε την κορυφαία επίδοση στην Ελλάδα στο αγώνισμα τα τελευταία δέκα χρόνια. Πρόκειται για μια δικαίωση για τον Έλληνα αθλητή, που δεν τα παράτησε και παρότι συνδυάζει προπόνηση και δουλειά και κατάφερε να πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

“Πήρα πολύτιμους βαθμούς για τη Ρώμη. Δύο ημέρες υπομονή για να δω αν τελικά κατάφερα να είμαι μέσα. Φέτος δούλεψα πολύ, έκοψα για μεγάλο διάστημα τη δουλειά. Έκανα προετοιμασία στο εξωτερικό κι όλα αυτά μαζί έφεραν ένα καλό αποτέλεσμα. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά”, είπε ο αθλητής με το τέλος της κούρσας.

Η Δήμητρα Γναφάκη κατέλαβε την δεύτερη θέση στα χαμηλά εμπόδια με 57.50, ωστόσο δεν ήταν στην κατάσταση που ήθελε, καθώς η ιγμορίτιδα που την ταλαιπωρεί δεν της επέτρεψε να έχει τις ανάσες που θα ήθελε.

Η Λάουρα Ζενέγια ταξίδεψε στην Τουρκία ως μέλος της ομάδας 4Χ400 μ. έτρεξε τελικά και 400 μ. εμπ. και θα φύγει από τη διοργάνωση με νέο ατομικό ρεκόρ στα 58.01. Η αθλήτρια έβαλε φέτος άνω τελεία στο βασικό της αγώνισμα τα 400 μ. εμπ. και έριξε το βάρος στα 400 μέτρα. Ακόμη κι έτσι όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα, μόλις στο δεύτερο αγώνα της στη σεζόν, να ξεπεράσει τον εαυτό της και να αφήσει υποσχέσεις για του χρόνου.

“Φέτος το βάρος έπεσε στα 400 μ. με στόχο να επιστρέψω πιο δυνατή στα 400 μ. εμπ. Είμαι πολύ χαρούμενη με την επίδοση μου στα εμπόδια, καθώς πραγματικά ήρθε χωρίς την απαιτούμενη προπόνηση” είπε η νεαρή αθλήτρια.

Στα 400 μ. των Ανδρών ο Γιάννης Ντέτσικας τερμάτισε σε 47.02 στην πέμπτη θέση, πέτυχε την τρίτη επίδοση της καριέρας του και παράλληλα έδειξε πως επέστρεψε μετά τα προβλήματα των προηγούμενων ετών.

“Είμαι χαρούμενος για την τρίτη επίδοση της καριέρας μου, γιατί κατάφερα επιτέλους μετά από πολλές δυσκολίες να επιστρέψω δυνατός. Η χρονιά είναι η ιδανική ευκαιρία να βρω και πάλι το ρυθμό μου”, είπε ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου. Στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Σιμόνι ήταν 12ος με 47.97.

Σμύρνη 2024: Εξαιρετική Πόλακ με 4,60 μ. και επιστροφή στα μεγάλα άλματα

Η Ελένη Πόλακ επέστρεψε χθες σε άλματα πάνω από τα 4,60 μ. και έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ήταν νικήτρια στο επί κοντώ με 4,60 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,73 μ., προκειμένου να πετύχει το ολυμπιακό όριο. Η 28χρονη πέρασε αυτό το ύψος για πρώτη φορά από το 2021, γεγονός που της δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Παράλληλα με την χθεσινή βαθμολογία πρόσθεσε πολύτιμους βαθμούς για το ράνκινγκ των Ολυμπιακών.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ήταν δεύτερη στον αγώνα με 4,40 μ. και χαμένα στη συνέχεια άλματα στα 4,50 μέτρα. Στη διάρκεια του αγώνα δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, αφού σε μία από τις προσπάθειες της Αδαμοπούλου στα 4,50 μ. έσπασε ο πήχης και χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά ως οι διοργανωτές να φέρουν άλλο. Οι δύο αθλήτριες απόλαυσαν τον αγώνα τους και μάλιστα πανηγύρισαν μαζί την πολύ καλή εμφάνιση της Πόλακ.

Ανεβασμένος Μέρλος ενόψει Ευρωπαϊκού

Ο Αντώνης Μέρλος ξεπέρασε τα 2,20 μ. στο ύψος σε μια καλή χρονική περίοδο για εκείνον, δύο μόλις εβδομάδες από το Ευρωπαϊκό της Ρώμης, Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου πέρασε καθαρά τα 2,20 μ. με την τρίτη προσπάθεια και στη συνέχεια έκανε τρία άκυρα στα 2,23 μέτρα. Ο αθλητής κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω από τον Ουκρανό Βλάσκι, που πέρασε τα 2,23 μέτρα.

Στο βάθρο και ο Κώστας Ζάλτος

Ο Κώστας Ζάλτος έκλεισε τους αγώνες του πριν τη Ρώμη με ένα χάλκινο μετάλλια και μια επίδοση που δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Ο αθλητής ήταν τρίτος με 74,33 μ. σε έναν αγώνα όπου είχε ακόμη προσπάθειες στα 72,50 μ., 72,11 μ., 72,87 μ., 74,06 μ., 74,33 μ. και 73,12 μ.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Μιχάλης Αναστασάκης ήταν τέταρτος με 73,26 μ. από την τέταρτη προσπάθεια του.

Η Ελίνα Τζένγκο δεν βρήκε βολές πάνω από τα 60,00 μ., καθώς η καλύτερη προσπάθεια της μετρήθηκε 58,11μ. και της έδωσε την δεύτερη θέση πίσω από την Τουρκάλα Τουγκσούζ που πέτυχε 58,24 μέτρα.

“Δεν ήταν μια εμφάνιση που με ανησυχεί. Είχα κάποια λάθη που δεν μου άφησαν να κάνω μια αντιπροσωπευτική επίδοση. Ωστόσο θα μπορούσα να έχω κάνει πάνω από 60,00 μέτρα”, είπε η Τζένγκο με το τέλος του αγώνα.

Σμύρνη 2024: Μετάλλια και γρήγορες κούρσες στα σπριντ

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ήταν ταχύτερη όλων των αθλητριών στα 100 μέτρα και έφτασε έτσι στο πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε βαλκανικό πρωτάθλημα ανοιχτού στη Σμύρνη.

Η 21χρονη σπρίντερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τερματίζοντας σε 11.36 (1,3) σε μια κούρσα όπου κατάφερε να επικρατήσει δυνατές αντιπάλους, όπως η Ολίβια Φωτοπούλου, που ήταν δεύτερη με 11.39. Στην ίδια κούρσα η Δήμητρα Τσουκαλά πάλεψε μέχρι τέλους να βρεθεί στα μετάλλια και να προσθέσει βαθμούς στο ράνκινγκ, ωστόσο τελικά ήταν στην τέταρτη θέση με 11.52.

Δυνατή πρόβα για τις γυναίκες

Η πρόβα τζενεραλε της ομάδας 4Χ100μ. των γυναικών για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης ήταν επιτυχημένη, αφού η τετράδα των Άρτεμις Αναστασίου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Δήμητρα Τσουκαλά και Ραφαέλα Σπανουδάκη τερμάτισε σε 44.11, επίδοση που είναι φετινό τους ρεκόρ. Οι τέσσερις αθλήτριες έδειξαν πως είναι σε καλή κατάσταση, ενώ σε πολύ καλό επίπεδο ήταν και οι αλλαγές που πραγματοποίησαν.

Η αναμονή των αποτελεσμάτων στα 100 μ. των Ανδρών δημιούργησε μεγαλύτερη προσμονή στους δύο Έλληνες σπριντερ, που μπορεί να μην κατέκτησαν μετάλλιο όμως κατάφεραν να κάνουν την ταχύτερη κούρσα της ζωής τους. Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος ήταν τέταρτος με 10.28 (0,9) ενώ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκτος με 10.31 (0,9) επιδόσεις που αποτελούν νέα ατομικά ρεκόρ για τους δύο σπρίντερ μας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Καγιάν Οζέρ με 10.17.

Οι δύο σπρίντερ λίγο αργότερα μετείχαν στην ομάδα 4Χ100 μ. των Ανδρών όπου τερμάτισαν στην δεύτερη θέση με 39.59. Ο Γιάννης Βοσκόπουλος ήταν στην εκκίνηση και ακολούθησαν διαδοχικά οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Σωτήρης Γκαραγκάνης και Βασίλης Μυριανθόπουλος.

Δέκα μετάλλια για την Ελλάδα στην πρώτη ημέρα

Η πρώτη ημέρα των αγώνων ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση δέκα μεταλλίων για την Ελλάδα .

Συνολικά κατακτήθηκαν από τους Έλληνες αθλητές και τις αθλήτριες τέσσερα χρυσά, πέντε ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

Καλές παρουσίες από Παπαμιχαήλ και Παπαδοπούλου στα 20 χλμ. Βάδην στη Σλοβακία

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, Μια ακόμη καλή κούρσα στην προσπάθεια του να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έκανε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. Ο έμπειρος αθλητής του βάδην σε μίτινγκ στη Σλοβακία διένυσε τα 20 χλμ. σε 1  ώρα 22.16 που είναι ο δεύτερος ταχύτερος φετινός του χρόνος μετά τη 1 ώρα 21.55 (16/3, Ντούντιτσε). Ο Παπαμιχαήλ πήρε την 8η θέση.

Στον ίδιο αγώνα πήρε μέρος και η Χριστίνα Παπαδοπούλου στο πρώτο της 20άρι για φέτος. Η 28χρονη πρωταθλήτρια τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 1 ώρα 34.30 και έδειξε να επανέρχεται από τον τραυματισμό της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεσπά η Ομόνοια 29ης για την απόφαση της ΚΟΠ-«Θα μας δοθούν 150 εισιτήρια, μιλάμε για κεκλεισμένων»
Ζητά κατώτατο μισθό για ξένους ποδοσφαιριστές ο ΠΑΣΠ-Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης
Πυρά ΑΠΟΕΛ για την απαγόρευση μετακίνησης-«Δεν ανέλαβε κανένας ευθύνη για τα επεισόδια στη Λεμεσό»
Χάνει Πίζι για το Super Cup ο ΑΠΟΕΛ-Τρεις οι απουσίες των πρωταθλητών
Έριξε βόμβα στο σπίτι της Μπέτις η Μαγιόρκα-Κέρδισε με γκολ στα χασομέρια
Νέες οδηγίες από την UEFA για τις παραβάσεις με το χέρι
Αυτός είναι ο νέος κάτοχος της χρυσής μπάλας-Η αποκάλυψη της Marca
Τα δεδομένα για τους εξτρέμ κόντρα στη Λιόν-Aυτές είναι οι λύσεις του Μεντιλίμπαρ
Πήρε το διπλό με τον μπροστάρη τον Παυλίδη η Μπενφίκα
Χαμός μετά την τεσσάρα του Ερυθρού Αστέρα στην Παρτιζάν-Οπαδοί έσπασαν τα τζάμια, τραυματίστηκε ο Στανόγεβιτς