Αξιοπρεπής παρουσία Εθνικής Καράτε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Μια 7η και μια 9η θέση καθώς και κάποιες νίκες, κατέκτησε η Εθνική Κύπρου ανδρών και γυναικών του καράτε κατά το 59o Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην πόλη Ζαντάρ στην Κροατία από τις 8 έως τις 12 Μαΐου.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, την εθνική ομάδα πλαισίωσαν η Ειρήνη Κοντού -50kg, Αθηνά Κοκκινίδου -55kg, Άνθια Στυλιανού -61kg, Θεοδοσία Γιαμούκη +68, Αντρέας Γαβριήλ -60kg, Μάρκος Τσαγγαράς -67kg, Άλεξ Μιχαήλ -75kg, Λοίζος Βασιλείου -84kg, Ματθαίος Στυλιανού +84kg. 

Όπως αναφέρεται, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε συγχαίρει όλους τους αθλητές και αθλήτριες για τη συμμετοχή και απόδοση τους στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε ανδρών και γυναικών στην Κροατία και ιδιαίτερα τον Μάρκο Τσαγγαρά για την 7η θέση με 2 νίκες, την Ειρήνη Κοντού για τις 2 νίκες, τον Λοΐζο Βασιλείου για την 9η θέση με 1 νίκη, τον Ματθαίο Στυλιανού για την 1 νίκη και την Αθήνα Κοκκινίδου για την 1 νίκη.

Οι αθλητές, όπως σημειώνεται, είχαν προετοιμαστεί επί καθημερινής βάσης τόσο στα σωματεία τους, αλλά και στην εθνική ομάδα ώστε να ανταπεξέλθουν το δυναμικότερο και πιο απαιτητικό πρωτάθλημα της Ευρώπης. «Το επίπεδο στην Ευρώπη πλέον είναι πολύ υψηλό και καμιά χώρα δεν θεωρείται ότι μειονεκτεί. Οι Κύπριοι «Καρατέκα» έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από πολλούς Ευρωπαίους προπονητές και παράγοντες», αναφέρεται.

Την αποστολή συνόδευσαν οι εθνικοί προπονητές Νικόλας Βατυλιώτης και Αυγουστίνα Στυλιανού, οι διεθνείς διαιτητές Μάριος Βατυλιώτης και Πέτρος Μιχαηλίδης, ενώ αρχηγός αποστολής ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Αντρέας Βασιλείου, ο οποίος εκπροσώπησε την χώρα στο Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Δειτε Επισης

Η επιστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στις Αρχές για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Στο Βελιγράδι η Ομόνοια για τον επαναληπτικό του CEV Champions League Ανδρών
Σταθερά 12ος ο Τσιτσιπάς-Απώλεσε 8 θέσεις η Σάκκαρη
Οι ατυχίες στέρησαν από τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή το πρώτο βάθρο της χρονιάς
ΚΟΕΑΣ και ΚΟΑ συζήτησαν για το παρόν και το μέλλον του στίβου
«Θα έπρεπε να έχω 8 πρωταθλήματα»
Ο πρώην παίκτης των ΠΑΟΚ και Κολοσσού, Τάιλερ Πόλεϊ, στο training camp των Πέισερς
Συγκινημένος ο Ρικιάρντο στη Σιγκαπούρη-«Ξέρω ότι μπορεί να ήταν αυτό το τελευταίο μου GP»
Νίκη της Παρτιζάν έναντι του Παναθηναϊκού με 75-64 σε μία ιστορική βραδιά
Ήττα στο διπλό για Τσιτσιπά-Ρούουντ-Η Team World νικάει 8-4 την Team Europe