Η Δάφνη Γεωργίου θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρώμης

Με 9 αθλητές φαίνεται ότι θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 12 Ιουνίου στη Ρώμη, αφού σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου για τις θέσεις πρόκρισης σε αυτές έχει προστεθεί η Δάφνη Γεωργίου. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, σε ό,τι αφορά την υφιστάμενη κατάσταση για τον «Δρόμο για το Παρίσι» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, δεν αλλάζει κάτι σημαντικό σε ό,τι αφορά τους Κύπριους αθλητές. 

Σημειώνοντας ότι έμειναν για δύο θέσεις εκτός Ευρωπαϊκού Ρώμης, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης (σφυροβολία) , ο Γιώργος Κονιαράκης (δισκοβολία), ο Πέτρος Μιχαηλίδης (σφαιροβολία) που είναι 32οι στα αγωνίσματα τους και θέση στους αγώνες εξασφαλίζουν οι πρώτοι 30, αναφέρει πως υπάρχει παράθυρο ελπίδας μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου, αν σε κάποια αγωνίσματα να υπάρξουν νέες αποχωρήσεις και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προβεί σε έκτακτες προσκλήσεις.

Στο Ευρωπαϊκό εξασφάλισαν απευθείας όριο συμμετοχής  η Ολίβια Φωτοπούλου (200μ.) 5η/36, η Ναταλία Χριστοφή (100μ. με εμπόδια) 12η/36, Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. με εμπόδια) 12ος/36 και Αμίν Χαντίρι (Ημιμαραθώνιος) 30ος/60.

Πρόκριση μέσω κατάταξης εξασφάλισαν η Ολίβια Φωτοπούλου (100μ.) 29η/36, η Δάφνη Γεωργίου (100μ. εμπόδια) 36η/36, Φίλιππα Φωτοπούλου (μήκος) 21η/30,  η Βαλεντίνα Σάββα (σφυροβολία) 27η/30, ο Απόστολος Παρέλλης (δισκοβολία)  20ος/30 και Βασίλης Κωνσταντίνου (ύψος) 23ος/30.

Διευκρινίζεται ότι η Ελένα Κουλιτσένκο θα μείνει στις ΗΠΑ για τους τελικούς του NCAA.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ανανέωσε το απόγευμα της Τετάρτης την παγκόσμια κατάταξη «Στον Δρόμο για το Παρίσι», μετά τις αθλητικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν έως την Κυριακή 26 Μαΐου. Η ΚΟΕΑΣ προσθέτει ότι στο ύψος γυναικών η Ελένα Κουλιτσένκο διατηρεί την 15η θέση από τις 32 διαθέσιμες, με 1215 βαθμούς.

Ένας από τους αθλητές μας που μπορεί να εξασφαλίσει το όριο απευθείας πρόκρισης (13.27) είναι ο Μίλαν Τράικοβιτς στα 110μ. με εμπόδια, ο οποίος αυτό το διάστημα προσπαθεί να βρει τον ρυθμό του, αφού μόλις τώρα μπήκε στον ανοικτό στίβο. Ο αθλητής του Αντώνη Γιαννουλάκη θέλει να είναι πανέτοιμος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (7-12 Ιουνίου) και να κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή κατάταξη, ρίχνοντας ολοένα και περισσότερο τον χρόνο του προστίθεται.

Ο 7ος Ολυμπιονίκης του Ρίο Μίλαν Τράικοβιτς στα 110μ. με εμπόδια, παραμένει στην 23η θέση με 1287 βαθμούς, τους περισσότερους που έχει συγκεντρώσει Κύπριος αθλητής «στον Δρόμο για το Παρίσι» έως τώρα. 

Η Ολίβια Φωτοπούλου με τα μετάλλιά της αργυρό και χρυσό στα 100μ. και 200μ αντίστοιχα στο Βαλκανικό της Σμύρνης, κέρδισε μία θέση «στον Δρόμο για το Παρίσι», αυξάνοντας και τον μέσο όρο της και στα 200μ. (24η, προκρίνονται 48) και στα 100μ. (49η, προκρίνονται 56).

Άνοδο τεσσάρων θέσεων παρουσίασε η Ναταλία Χριστοφή, η οποία μάζεψε στη Σμύρνη 1233 πολύτιμους βαθμούς και ανέβηκε στην 36η από τις 40 διαθέσιμες θέσεις των 100μ. με εμπόδια.

Ο Απόστολος Παρέλλης, παρά το γεγονός ότι πήρε επιπρόσθετους 80 πόντους από το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό της Σμύρνης έμεινε στην 33η θέση, παρόλο που ισοβαθμεί στην 32η προνομιούχα θέση με τον Χουάν Καϊσέδο, όμως ο αθλητής από το Εκουαδόρ υπερτερεί, αφού πέρσι ήταν ασημένιος νικητής στο Πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής.

Η Φίλιππα Φωτοπούλου έφυγε κερδισμένη από τη Σμύρνη καθώς η 3η θέση στο μήκος με 6,44μ., ανέβασε τον μέσο όρο της στους 1178 βαθμούς, εννέα (9) μακριά από την πολυπόθητη 32η θέση, που δίνει πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. 

Η μεγάλη κερδισμένη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος ήταν η Βαλεντίνα Σάββα, είχε άνοδο πέντε (5) θέσεων «στον Δρόμο για το Παρίσι».

Στη δισκοβολία γυναικών βγήκε από τη λίστα η Παρασκευή Θρασυβούλου και έκανε την πρώτη εμφάνισή της η Ανδρονίκη Λαδά.

Δειτε Επισης

Στο Βελιγράδι η Ομόνοια για τον επαναληπτικό του CEV Champions League Ανδρών
Σταθερά 12ος ο Τσιτσιπάς-Απώλεσε 8 θέσεις η Σάκκαρη
Οι ατυχίες στέρησαν από τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή το πρώτο βάθρο της χρονιάς
«Θα έπρεπε να έχω 8 πρωταθλήματα»
Ο πρώην παίκτης των ΠΑΟΚ και Κολοσσού, Τάιλερ Πόλεϊ, στο training camp των Πέισερς
Συγκινημένος ο Ρικιάρντο στη Σιγκαπούρη-«Ξέρω ότι μπορεί να ήταν αυτό το τελευταίο μου GP»
Νίκη της Παρτιζάν έναντι του Παναθηναϊκού με 75-64 σε μία ιστορική βραδιά
Ο Ντιμπουά έριξε νοκ άουτ τον Τζόσουα στον 5ο γύρο στο Γουέμπλεϊ
Ήττα στο διπλό για Τσιτσιπά-Ρούουντ-Η Team World νικάει 8-4 την Team Europe
«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν πολύ ειλικρινής άνθρωπος και φρόντισε το μπάσκετ με ευγένεια»