Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο... Έφυγε από τη ζωή ο Σέζαρ Λούις Μενότι

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Σέζαρ Λουίς Μενότι.

Γεννήθηκε το 1938 στο Ροζάριο της Αργεντινής και σαράντα χρόνια αργότερα οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του παρθενικού της τίτλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

H διοργάνωση φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Αργεντινής η οποία είχε δικτατορία εκείνη την περίοδο και με ηγέτη τον Κέμπες και τον Μενότι στον πάγκο της η Εθνική της ομάδας κέρδισε 3-1 την Ολλανδία στον τελικό.

Ο Μενότι αν και το 1977 είχε χρίσει διεθνή με την ανδρών σε ένα παιχνίδι με την Ουγγαρία τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα το 1978 τον έκοψε από την αποστολή για το Μουντιάλ λόγω ηλικίας (17 ετών).

Το 1979 όμως ο Μενότι ανέλαβε την Εθνική Αργεντινής Κ-20 και με ηγέτη τον Μαραντόνα κατέκτησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα γήπεδα της Ιαπωνίας.

Συνέδεσε το όνομά του όσο λίγοι με την Εθνική Αργεντινής ενώ προπόνησε με επιτυχία τόσο την Μπόκα Τζούνιορς όσο και την Ρίβερ Πλέιτ.

Στην Ευρώπη υπήρξε προπονητής της Μπαρτσελόνα, της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Σαμπντόρια. Ως παίκτης έγραψε ιστορία στη Μπόκα αλλά και στη Σάντος (Βραζιλία).

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Την είδησή του θανάτου του έκανε γνωστή η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής: «Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής λυπάται που αναφέρει με μεγάλη θλίψη τον θάνατο του Σέσαρ Λουίς Μενότι, νυν Διευθυντή Εθνικών Ομάδων και πρώην προπονητή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Αργεντινής».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Αήττητη πρωταθλήτρια η Μπάγερν Λεβερκούζεν, όνειρα Ευρώπης για τη Χάιντενχαϊμ
Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Κλοπ στους οπαδούς της Λίβερπουλ
Το επιβεβαίωσε ο Σλοτ-«Ναι θα είμαι προπονητής στη Λίβερπουλ»
Αποχωρεί ο Ελνένι από την Άρσεναλ
Πλήγμα με Ίσκο στην εθνική Ισπανίας-Χάνει το Euro 2024
To πήρε απόφαση ο Μόντριτς-Υπογράφει επέκταση με την Ρεάλ
Η Μίλαν βρήκε τον εκλεκτό της για την άκρη του πάγκου
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Γιουνάιτεντ ο 18χρονος Λένι Γιορό
Γκουαρντιόλα: Περιμένω το ματς με την Γουέστ Χαμ να εξελιχθεί όπως αυτό με την Βίλα το 2022
Ο Κόουλ Πάλμερ αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος νεαρός στην Premier League