Η έκπληξη Ντόρτμουντ και το μεγαθήριο Ρεάλ Μαδρίτης με έπαθλο τον τίτλο

Έφτασε η μέρα που κάθε φίλαθλος περιμένει μία ολόκληρη σεζόν και η ομάδα που δεν περίμενε κανείς, Μπορούσια Ντόρτμουντ, θα κοντραριστεί με τη αδιαμφισβήτητη διαχρονική «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Ρεάλ Μαδρίτης, στο χορτάρι του «Γουέμπλεϊ» (22:00, MEGA, CosmoteSport1) με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά».

Όλα μετρούν αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό του Champions League και όλοι οι οπαδοί της «στρογγυλής θεάς» παγκοσμίως αναμένουν το σφύριγμα της έναρξης στο πιο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού της σεζόν.

Η Μπορούσια Ντόρντμουντ, η οποία έχει εκπλήξει τους πάντες με ανέλπιστα τρομερή πορεία της αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο σύλλογο όλου του πλανήτη, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δαβίδ εναντίον Γολιάθ στη θεωρία, όμως όσο κυλάει η μπάλα κάθε σενάριο είναι ανοιχτό. Τα μάτια εκατομμυρίων φιλάθλων θα έιναι στο Γουέμπλεϊ, τον αποκαλούμενο «ναό» του ποδοσφαίρου και εκεί θα προσπαθήσουν οι δύο ομάδες να κατακτήσουν το Άγιο Δισκοπότηρο του UEFA Champions League.

Η «Bασίλισσα» των ευρωπαϊκών διοργανώσεων «παραδίδει» τον επίλογό της στο Λονδίνο, ένα χρόνο μετά την πρώτη στέψη της Μάντσεστερ Σίτι, στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έγινε μετά από μια σκληρή μάχη με μια άλλη απρόσμενη φιναλίστ, την Ίντερ.

Απόψε, η λίστα με τα έπαθλα, η ομάδα και το μπάτζετ κλίνουν υπέρ των Ισπανών της Ρεάλ Μαδρίτης, του πιο επιτυχημένου συλλόγου στην ιστορία με δεκατέσσερα στέμματα, συμπεριλαμβανομένων πέντε που κέρδισαν τα τελευταία δέκα χρόνια.

Οι Μαδριλένοι καθοδηγούνται από νεαρά ταλέντα (Τζουντ Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους), σπουδαίους βετεράνους (Νάτσο, Τόνι Κρόος, Λούκα Μόντριτς) και σκοπεύει να επιστρέψει στον θρόνο στο τέλος μιας σεζόν σχεδόν τέλειας, με μόνο δύο ήττες σε 54 αγώνες.

Η Ρεάλ του Κάρλο Αντσελότι δεν είναι ποτέ τόσο δυνατή όσο όταν ακούγεται ο ύμνος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για να φτάσουν στο Λονδίνο, οι «μερένχες» ισοφάρισαν δύο φορές κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (3-3) στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών, κατάφεραν να φύγουν αλώβητοι από τη ρεβάνς (1-1, 4-3 πέναλτι), κράτησαν την Μπάγερν υπό έλεγχο στο Μόναχο ( 2 -2) και στη συνέχεια επικράτησαν των Βαυαρών με δύο γκολ στο του Χοσελού στο φινάλε του επαναληπτικού, έναν ποδοσφαιριστή που το δικό του παραμύθι για το πως έφτασε ως εδώ, χρειάζεται ειδική αναφορά.

Παρόλα αυτά, η Ντόρτμουντ δεν θέλει να το βάλει στα πόδια στο Γουέμπλεϊ. Εκείνο που θα προσπαθήσει είναι να κοιτάξει στα μάτια την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Παίζουμε ενάντια σε μια ομάδα που είναι φτιαγμένη για να κερδίσει το Champions League, της οποίας η αποστολή είναι να κερδίσει το Champions League. Όταν έχουμε μια αποστολή να εκπληρώσουμε, μπορεί να τη χάσουμε. Έχουμε ένα όνειρο. Είναι η διαφορά μεταξύ ενός ονείρου και ενός αποστολή», είπε ο Έντιν Τέρζιτς.

Ο προπονητής της Ντόρτμουντ γνωρίζει ότι η φλόγα του πάθους μπορεί να κάψει τα φτερά πολύ ισχυρότερων αντιπάλων. Άλλωστε, η Μπορούσια κυριάρχησε στο «γκρουπ του θανάτου» (Παρί Σεν Ζερμέν,  Μίλαν,  Νιούκαστλ) πριν αποκλείσει την σκληροτράχηλη Ατλέτικο Μαδρίτης του και την ισχυρή Παρί Σεν Ζερμέν

«Είναι η απόλυτη πρωταθλήτρια στην ιστορία του ποδοσφαίρου και σε αυτή τη διοργάνωση, που μας περιμένει», συνόψισε ο 41χρονος Γερμανός τεχνικός. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι σε έναν αγώνα όλα είναι πιθανά» και αν κάποιος το έδειξε αυτή τη σεζόν, «ήμασταν εμείς», συνέχισε.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τους τελευταίους οκτώ ευρωπαϊκούς τελικούς της, η τελευταία της αποτυχία χρονολογείται από το 1981, «αλλά όλα αυτά δεν μετράνε», επέμεινε ο προπονητής της Ντόρτμουντ, πέμπτης στην τελευταία Bundesliga.

Η Ντόρτμουντ, ένας ιστορικός σύλλογος από τη Βεστφαλία, δεν είχε γεύση από τη χαρά των κορυφών. Δύο φορές έφτασε στον τελικό, τη μία νίκη (3-1)  τη Γιουβέντους το 1997  την άλλη έχασε (2-1) το 2013 από την Μπάγερν. Όμως στον ομαδικό αθλητισμό, πολλές φορές μετράει η «δίψα», το κόνητρο για μία επιτυχία και το γερμανικό κλαμπ δεν βιώνει κάθε χρονιά μια τέτοια ευκαιρία. Έχει οπλιστεί με όσα διαθέτει στην κατοχή του και θα κοιτάξει στα μάτια το «τέρας» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στα μάτια.

Δύο κόσμοι συγκρούονται το Σάββατο στο Γουέμπλεϊ και μόνο ένας θα θριαμβεύσει. Αυτός της Ρεάλ για άλλη μια φορά; Ή αυτό της Ντόρτμουντ, για μια -δεύτερη-φορά; Άρχων του αγώνα ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς, ο οποίος καλείται να κρίνει τους «μαχητές» σε έναν ατελείωτο ποδοσφαιρικό «πόλεμο» που ανέκαθεν μας αφήνει μοναδικά συναισθήματα που νιώθουμε από μικρά παιδιά.

Δειτε Επισης

Η Πορτογαλία έγινε η Εθνική Ομάδα με τους περισσότερους ακόλουθους στο Instagram
Ρεκόρ πάγκων στη La Liga για τον προπονητή της Μπέτις Μανουέλ Πελεγκρίνι
UEFA: Την Τρίτη ανακοινώνει την έδρα του τελικού Champions League 2027
Το μήνυμα του Κουρτουά στον Τερ Στέγκεν-«Με πόνεσε πολύ που σε είδα να φεύγεις έτσι από το γήπεδο»
Ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία για τη Σουλούκου
Το ξέσπασμα του Γκουαρδιόλα μετά το 1-1, κλώτσησε την καρέκλα του στον πάγκο
Η Μίλαν πήρε το ντέρμπι απέναντι στην Ίντερ με ήρωα τον Γκάμπια
Επίσημη παραίτηση της Σουλούκου από την Ρόμα
Έπεσε σε παγίδα η Τζιρόνα και η Βαλένθια πήρε την πρώτη της νίκη
Η Ρεάλ έπρεπε να την… ιδρώσει τη φανέλα, αλλά έφτασε στην τεσσάρα κόντρα στην Εσπανιόλ