Οι νεαροί και οι γέροι του Euro 2024 (pics)

Η κλεψύδρα της έναρξης του Euro 2024 έχει σχεδόν φτάσει στο τέλος της. Όλοι οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου είναι έτοιμοι να θαυμάσουν του σπουδαιότερους παίκτες της Γηραιάς Ηπείρου και να στηρίξουν τη δική τους πατρίδα στην προσπάθειά της.

Ποια είναι όμως νεαρότερη ομάδα, ο νεαρότερος παίκτης και ποιοι οι «γερόλυκοι» του φετινού τουρνουά;

Στην κορυφή της λίστας των «πιτσιρικάδων» του Euro 2024 βρίσκεται η ομάδα της Τσεχίας, η οποία με μέσο όρο ηλικίς 25,3 έτη αφήνει πίσω της όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Την top πεντάδα της σχετικής κατηγορίας κλείνουν κατά σειρά οι Τουρκία, Αγγλία, Ουκρανία και Ολλανδία με 25,8, 26,3 ,26,3 και 26,4 έτη μέσο ηλικίας αντίστοιχα.

Ο νεαρότερος παίκτης του τουρνουά και μάλιστα, ο μόνος ανήλικος που θα συμμετέχει σε αυτό, δεν είναι άλλος από το παιδί-θαύμα της Μπαρτσελόνα, τον Λαμίν Γιαμάλ.

Το ρόστερ της εθνικής Ισπανίας συνδυάζει με έναν τρελό τρόπο το ταλέντο με την εμπειρία. Για να γίνουμε πιο σαφείς, ο Γιαμάλ θα είναι συμπαίκτης με τον κατά 22 χρόνια μεγαλύτερό του Χεσούς Νάβας, ο οποίος θα μπορούσε ακόμη και να είναι «πατέρας» του βάσει της ηλικιακής διαφοράς που τους χωρίζει.

Πραγματικά παλαβό στατιστικό που δείχνει τη ακατάπαυστη και διαχρονική εξαγωγή ταλέντων στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

2

Στον αντίποδα, το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα φιλοξενηθεί από τη χώρα της οποία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι το γηραιότερο.

Οι Γερμανοί με μέσο όρο ηλικίας τα 28,5 έτη είναι πρώτη στην εν λόγω κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και την προσθήκη του Έμρε Τσαν, η «Mannschaft» έχει εννέα παίκτες άνω των 30 στο ρόστερ της.

Οι δύο «γερόλυκοι» ωστόσο του τουρνουά βρίσκονται σε ένα άλλο «στρατόπεδο» εκείνο της Πορτογαλίας. Την πρωτοπορία σε αυτήν την κατηγορία δεν την έχει άλλος από τον κεντρικό αμυντικό της Πόρτο, Πέπε, ο οποίος βρίσκεται στα 41 του χρόνια.

3

Ακριβώς πίσω του ο τεράστιος Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος στα 39 του μοιάζει αειθαλής τόσο σε εμφάνιση όσο και σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Πηγή: sdna

Δειτε Επισης

Τρεις αποχωρήσεις ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα
Αγγλία και Ισπανία για το καθήκον τους, Σλοβακία και Γεωργία για την έκπληξη
Μόνη πρώτη με τρία στα τρία η Αργεντινή, πέταξε εκτός τη Χιλή ο Καναδάς στο Copa America
«Ο Γρηγόρης Κάστανος όλο και πιο κοντά στη Βερόνα, αλλά δανεικός με δικαίωμα αγοράς»
ΒΙΝΤΕΟ: «Σαν να έσκασε βόμβα»-Γιγαντιαία τρύπα άνοιξε στη μέση ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Ιλινόις
Καταιγίδα έπληξε το Ντόρτμουντ-Κεραυνοί και χαλαζόπτωση διέκοψαν προσωρινά το Γερμανία - Δανία
Επικράτησε της Δανίας η οικοδέσποινα Γερμανία και πέρασε στους 8 του Euro
Στα προημιτελικά του Euro η Ελβετία-Επικράτησε της Ιταλίας με 2-0
Αυτοκίνητα και bodyguards υπόσχεται στον Ντι Μαρία η Ροσάριο Σεντράλ για να υπογράψει
Ξέσπασε η Βραζιλία με «τεσσάρα» κόντρα στην Παραγουάη στο Copa America-Πέρασε η Κολομβία