It's coming home ή νέα αποτυχία για την Αγγλία

Το Euro 2024 έφτασε και το SDNA σας παρουσιάζει την εθνική Αγγλίας, η οποία είναι ξανά γεμάτη αστέρες και έχει ως στόχο την κατάκτηση.

Έφτασε ξανά αυτή η εποχή. Αυτές οι μέρες που έχει αγώνες κάθε μέρα όλη μέρα και η φράση που ακούμε περισσότερο από όλες είναι «it' s coming home».

Για όποιον είναι τυχερός και δεν έχει ακούσει ποτέ τη συγκεκριμένη φράση, σημαίνει πως «έρχεται σπίτι» και το χρησιμοποιούν οι Άγγλοι για τις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, λέγοντας πως θα κατακτήσουν το τρόπαιο και αυτό θα γυρίσει... σπίτι, εκεί που ανακαλύφθηκε το ποδόσφαιρο.

Oι Αστέρες και ο... μαέστρος

Ακόμη μία χρονιά η Αγγλία είναι γεμάτη αστέρες και παικταράδες. Ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Ο Χάρι Κέιν πλέον δεν είναι μόνος του και έχει άξιους συμπαραστάτες μερικά παιδιά που στο προηγούμενο Euro πολλοί δεν ξέραμε καν ακόμη.

Ο λόγος για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ και τον Φιλ Φόντεν. Ο... Βασιλιάς της Ρεάλ Μαδρίτης έρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όντας καθοριστικός όλον τον χρόνο για τη Βασίλισσα, φτάνοντας μάλιστα και στην κατάκτηση του Champions League. Σε μία τρομερή σεζόν, ο 20χρονος μέσος έπιασε αριθμούς στράικερ, μετρώντας 23 γκολ και 13 ασίστ σε 42 συμμετοχές, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος.

Δεύτερο παιδί... θαύμα των «Λιονταριών» είναι ο Φιλ Φόντεν. Το wonderkid της Μάντσεστερ Σιτι, ο οποίος πήρε το βραβείο για τον καλύτερο παίκτη της φετινής Premier League. Απίθανη χρονιά και από τον σταρ των «Πολιτών» με 27 γκολ και 12 ασιστ σε 53 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Μιλάμε για έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί ως «10άρι», ως εξτρέμ και στις δύο πλευρές, ως «ψευτοεννιάρι», αλλά και πιο πίσω ως χαφ, αν παραστεί ανάγκη.

Mην ξεχνιέστε όμως, δεν είναι μόνο αυτοί. Στην ομάδα υπάρχουν και οι Κόουλ Πάλμερ που οδηγεί την Τσέλσι, ο Μπουκάγιο Σάκα με τον Ντέκλαν Ράις της Άρσεναλ και ο Κόμπι Μαϊνού που... έβγαλε μάτια με τη Γιουνάιτεντ.

Έτσι, με τη νέα γενιά και τις παλιές καραβάνες τύπου Χάρι Κέιν, ο οποίος σκοράρει ακατάπαυστα αλλά έχει κατάρα να σηκώνει μόνο κούπα του καφέ, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θέλει να γράψει επιτέλους ιστορία και να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο.

O 53χρονος τεχνικός βρίσκεται στο τιμόνι της Αγγλίας από το 2016 και μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει την εθνική σε 94 ματς με απολογισμό 60 νίκες, 18 ισοπαλίες και 16 ήττες, ωστόσο ακόμη δεν έχει καταφέρει να φέρει μία κούπα πίσω στο Νησί.

Ο δρόμος για το Βερολίνο

Με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και αήττητη, η Αγγλία προκρίθηκε άνετα στο Euro και δεν άφησε κανένα περιθώριο για εκπλήξεις. Στον όμιλο είχε την Ιταλία και την Ουκρανία, αλλά και τις πιο αδύναμες Β. Μακεδονία και Μάλτα. Οι Άγγλοι δεν βρήκαν κανένα εμπόδιο και τερμάτισαν στην 1η θέση με έξι νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες με Β. Μακεδονία και Ουκρανία.

Κόντρα στην πολύ δυνατή Ιταλία, η οποία πήρε το Euro 2020, η Αγγλία μέτρησε δύο νίκες με 2-1 και 3-1, δείχνοντας πως είναι έτοιμη να... εξορκίσει τους δαίμονες του παρελθόντος και να κάνει επιτέλους το βήμα παραπάνω.

Στόχος και εκτίμηση

Μιλάμε για την Αγγλία και έτσι στόχος δεν μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά μετα το 1966. Οι αποτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη, με τα «Λιοντάρια» να φτάνουν στην πηγή στο Euro 2020, ωστόσο στον τελικό η Ιταλία ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος. Φέτος στον όμιλο έχει να αντιμετωπίσει Σερβία, Δανία και Σλοβενία και φαίνεται πως εύκολα η δύσκολα θα περάσει στην επόμενη φάση. Από εκεί και μετά ξεκινά το... πραγματικό Euro για τους Άγγλους.

Έχει καταντήσει οριακά αστείο το «it's coming home», με τους πάντες να τρολάρουν την Αγγλία και αυτή την φράση. Έτσι, όσο και αν επιθυμούμε να το σηκώσει επιτέλους, πιστεύουμε πως στο τέλος κάτι θα γίνει και θα γυρίσουν στο Νησί με άδεια χέρια. Άλλωστε, μιλάμε για την Αγγλία και τον Χάρι Κέιν, τον άνθρωπο που με την... γκαντεμιά του κατάφερε να μην πάρει κανένα τρόπαιο η Μπάγερν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Κουρτουά στον Τερ Στέγκεν-«Με πόνεσε πολύ που σε είδα να φεύγεις έτσι από το γήπεδο»
Ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία για τη Σουλούκου
Το ξέσπασμα του Γκουαρδιόλα μετά το 1-1, κλώτσησε την καρέκλα του στον πάγκο
Η Μίλαν πήρε το ντέρμπι απέναντι στην Ίντερ με ήρωα τον Γκάμπια
Επίσημη παραίτηση της Σουλούκου από την Ρόμα
Έπεσε σε παγίδα η Τζιρόνα και η Βαλένθια πήρε την πρώτη της νίκη
Η Ρεάλ έπρεπε να την… ιδρώσει τη φανέλα, αλλά έφτασε στην τεσσάρα κόντρα στην Εσπανιόλ
Ο Ναδάλ κρύβεται πίσω από την τεράστια επιτυχία του ντοκιμαντέρ της Χεορχίνα Ροντρίγκες
Ο Γκάρεθ Μπέιλ απάντησε στο αιώνιο ερώτημα Μέσι ή Ρονάλντο και το βίντεο έγινε viral
Νέο ρεκόρ από τον «τυφώνα» Κέιν