Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για τον Ελ Αραμπί

Στο πολυσυζητημένο θέμα για ενδεχόμενη μεταγραφή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στον ΑΠΟΕΛ, αναφέρθηκε ο Νεκτάριος Πετεβίνος.

Σε δηλώσεις του στον Super Sport FM ανέφερε ότι, «οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι αυτή τη στιγμή, είναι ότι δίνουμε όλη μας τη βαρύτητα για να εξεύρουμε δύο επιθετικούς, είναι μια ιδιαίτερη θέση, στο δικό μας ρόστερ είναι κενή και για αυτόν τον λόγο προσπαθούμε εδώ και αρκετές ημέρες και σας είπα αρκετές φορές πως σε αυτό το κεφάλαιο είναι αρκετά δύσκολη και περίπλοκη η διεργασία. Ενδιαφερθήκαμε για αρκετούς ποδοσφαιριστές για περιπτώσεις που θεωρούμε πως υπήρχε ποιότητα και δυνατότητες. Όλοι οι παίκτες γνωρίζοντας πόσο μεγάλη είναι η μεταγραφική περίοδος γνωρίζοντας πως οι ομάδες βιάζονται και όχι αυτοί, δυσκολευόμαστε. Για αυτό και δεν έχουμε ακόμη ανακοινώσει ποδοσφαιριστή. Δεν τελεσφόρησαν οι περιπτώσεις με τις οποίες ήμασταν κοντά, λόγω υψηλών απολαβών ή επειδή προτιμούσαν να περιμένουν ακόμη κι αν συμφωνούσαν στο οικονομικό. Οι ποδοσφαιριστές που μας ενδιαφέρουν έχουν χαρίσματα τέτοιας μορφής που θα μας βοηθήσουν σχεδόν για έναν μήνα να προκριθούμε».

Όπως είπε, «θέλουμε να έχουμε έναν επιθετικό ή δύο εάν είναι δυνατόν που να έχουν την αποτελεσματικότητα για την πρώτη πρόκριση. Αν θέλετε να μιλήσουμε για το προφίλ του ποδοσφαιριστή Ελ Αραμπί δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα. Πέρυσι έπαιξε 600 λεπτά και έχει επτά γκολ. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί αυτήν την περίοδο, αντιλαμβάνεστε πως δεδομένο δεν υπάρχει τίποτα μέχρι να μπουν υπογραφές. Αυτό που είπε ο πρόεδρος στη Γενική Συνέλευση είναι να κάνουμε λίγες ημέρες υπομονή. Σε κάποια πράγματα βάλαμε αρκετή πίεση απ’ ότι προηγουμένως για να συμβιβαστείς σε οποιαδήποτε συζήτηση κάνεις με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Να σπρώξουμε τα πράγματα όσο γίνεται. Όλα τα προφίλ παικτών που εξετάζουμε μπορούν να βοηθήσουν. Επειδή αυτή η διαδικασία τρέχει για βδομάδες. Από την αισιοδοξία στην απαισιοδοξία είναι μια λεπτή γραμμή. Θα δούμε, μέχρι τη Δευτέρα, Τρίτη θα συμβεί».

Για την απόκτηση του Μιρ είπε πω, «βρισκόμαστε σε μια φάση όπου το όνομα που φτιάξαμε σε τεράστιες χώρες όπως η Βραζιλία, που εκμεταλλευόμαστε την τελευταία εξαετία όσο καλύτερα γίνεται. Ζέφτε, Κάζου, ακόμη και Σάλαϊ, Νατέλ, Μαϊόλι, Μιρ, είναι περιπτώσεις που μας ανοίγονται πόρτες, λόγω του ονόματος της ομάδας, το τι συμφωνία θα γίνει και τι προσφορά θα υπάρχει εξαρτάται από τον ποδοσφαιριστή. Με τον Ζέφτε, είχαμε αγωνιστικό όφελος, όχι οικονομικό, δεν μπορούσαμε να τον αποκτήσουμε και σε βάθος χρόνου να καρπωθούμε μερικά εκατομμύρια από πιθανή πώληση. Με τον Μιρ, θα είναι μια επένδυση που αν προσφέρει ο παίκτης, θα υπάρχει οικονομικό όφελος».

Στο δημοσίευμα για Γκονσάλβες είπε πως, «για τον Γκονσάλβες, ήταν αστειότητα ότι συσχετιζόμαστε με αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Έχει ρήτρα 80.000.000 ευρώ. Οι ρεπόρτερ της Φλαμένγκο, πίστευαν ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να πάρει τον παίκτη και να τον προβάλλει. Είναι θετικό πρόσημο για τον ΑΠΟΕΛ, έχουμε καλό όνομα στη Βραζιλία και όχι μόνο γιατί κοιτάμε και σε άλλες χώρες. Να κοιτάμε λίγο και την άλλη όψη του νομίσματος με παίκτες νεαρής ηλικίας, όπως ο Μιρ, ο Μαϊόλι, κοιτάμε και την περίπτωση του Σιπριάνο, είναι περιπτώσεις 18-19-20 χρόνων με μεγάλη προοπτική αλλά χρειάζεται μεγάλη υπομονή για να έχουμε κέρδος».

Δειτε Επισης

Παραμένει γαλαζοκίτρινος ο Σιπριάνο-Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ
Ανανέωσε ο Ποντικός με την Ομόνοια Αραδίππου
Στο στόχαστρο του ΑΠΟΕΛ ο Φραν Βιγιάλμπα
Παραμένει στην Ομόνοια 29ης Μαΐου ο Φαμπίνιο
Για ενδιαφέρον της Εσπανιόλ για τον Πέρε Πονς κάνουν λόγο οι Ισπανοί
Η ανακοίνωση της Ομόνοιας για τον Ματέο Μάριτς
Από τις ακαδημίες της Ομόνοιας στον Άρη Λεμεσού-Ανακοίνωσε Θεοχάρους
Τέλος και επίσημα από την Ομόνοια ο Φράνσον
Ανακοίνωσε τον 18χρονο Τσαρλς Γιου Άπια ο ΑΠΟΕΛ
Μια ανάσα από τη νέα του ομάδα ο Κάστανος