Premier League, Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ... πρωταθλήτριες σε συμμετοχές στο Euro 2024

Συνολικά 622 ποδοσφαιριστές (όλες οι αποστολές έχουν από 26-το νέο ανώτατο όριο που θέσπισε η UEFA – μόνο Γαλλία και Βέλγιο έχουν από 25) θα βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας εκπροσωπώντας τις 24 χώρες που συμμετέχουν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ποια είναι όμως η χώρα που το πρωτάθλημα της έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο Euro 2024; Όπως σωστά μαντέψατε οι περισσότεροι η Premier League έχει (και σε αυτόν τον τομέα) τα πρωτεία με 96 ποδοσφαιριστές να προέρχονται από συλλόγους του αγγλικού πρωταθλήματος. Αυτό μεταφράζεται σε ένα ποσοστό 15.4% επί του συνόλου των ποδοσφαιριστών.

Football-01-ΝΕς

Στη δεύτερη θέση, κι εδώ υπάρχει μια έκπληξη, βρίσκεται η Serie A με 89 ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει και την άνοδο του ιταλικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια. Ακολουθεί η Bundesliga με 75 ποδοσφαιριστές και στην 4η θέση, αλλά πολύ μακριά όσον αφορά τα νούμερα είναι η La Liga με 55 ποδοσφαιριστές.

Πέμπτο και.. καταϊδρωμένο το γαλλικό πρωτάθλημα (Ligue 1) με μόλις 29 ποδοσφαιριστές (οι περισσότεροι Γάλλοι διεθνείς αγωνίζονται στο εξωτερικό). Όσον αφορά την ελληνική Super League 1 βρίσκεται στην 14η θέση της σχετικής λίστας με 12 ποδοσφαιριστές (13 αν θεωρήσουμε ότι ο Ακαϊντίν που έχει τελειώσει από τον Παναθηναϊκό είναι ακόμη δανεικός στους πράσινους από τη Φενερμπαχτσέ).

Οι πράσινοι πάντως είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη παρουσία έχοντας πέντε παίκτες (Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς στη Σερβία, Τσέριν Σπόραρ, Βέρμπιτς στη Σλοβενία) κι ακολουθεί η ΑΕΚ με τέσσερις (Βίντα-Κροατία, Γκατσίνοβιτς-Σερβία, Τσούμπερ-Ελβετία, Σιμάνσκι-Πολωνία). Ο Παναιτωλικός έχει τους δύο Γεωργιανούς (Σενγκέλια, Ταμπίτζε) κι ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ έναν (τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς).

Όσον αφορά την ομάδα που μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει τις περισσότερες… έδρες στο Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό κοινοβούλιο, αυτή είναι η Μάντσεστερ Σίτι με 14 που αγωνίζονται σε 7 διαφορετικές χώρες (Φόντεν, Στόουνς, Γουόκερ-Αγγλία, Ντε Μπρόινε, Ντοκού-Βέλγιο, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς-Κροατία, Κανσέλο, Ντίας, Νούνιες, Σίλβα-Πορτογαλία, Άκε-Ολλανδία, Ρόδρι-Ισπανία, Ακάνζι-Ελβετία).

Ωστόσο η επικράτηση της είναι οριακή καθώς στη δεύτερη θέση είναι η Ίντερ με 13, ενώ στους 12 παίκτες είναι η Ρεάλ και η Παρί Σεν Σερμέν και στους 11 οι Λειψία, Μπάγερν και Μπαρτσελόνα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάρνσλεϊ 7-0: Με... περίπατο στους «16» του League Cup