Kέρασε πεντάρα στην πρεμιέρα η Γερμανία

Δεν τσιγκουνεύτηκε τα γκολ η Γερμανία και με το επιβλητικό 5-1 διέλυσε την Σκωτία ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο το Euro 2024.

Και από την αρχή νικούν οι Γερμανοί. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν πέρασε πάνω από την, κάτω των προσδοκιών, Σκωτία και με ένα 5-1 που λέει όλη την αλήθεια για τη διαφορά δυναμικότητας, μπήκε με το δεξί στο Group A, στο οποίο συμμετέχουν επίσης Ελβετία και Ουγγαρία. Μαγεία ο αλάνθαστος, Κροος, δίχτυα βρήκαν οι Βιρτς, Μουζιάλα, Χάβερτς, Φίλγκρουγκ, Τσαν για την Mannschaft, δεν είχε ούτε σουτ, ούτε κόρνερ το σύνολο του Στιβ Κλαρκ, που σκόραρε με αυτογκόλ.

Πολύ δυνατά μπήκε η Γερμανία και είχε την πρώτη φάση στο πρώτο λεπτό αλλά ο Γκαν νίκησε τον Βιρτς, κάτι που δεν έγινε και στο 10’. Έπειτα από μεγάλες κατοχές στα προηγούμενα λεπτά, η ομάδα του Νάγκελζμαν άνοιξε το σκορ με τον πιο απλό τρόπο, όταν μετά την μπαλιά των 40 μέτρων του Κροος ο Κίμιχ έστρωσε στον Βιρτς και εκείνος από το ημικύκλιο νίκησε τον keeper των Σκωτσέζων. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στη συνέχεια, η Mannschaft είχε τον πλήρη έλεγχο με πίεση, γκάζια και άμεση ανάκτηση μπάλας και σημείωσε γρήγορα δεύτερο τέρμα.

Στο 19’ ο Γκουντογκάν βρήκε στα αριστερά τον Χάβερτς, εκείνος πάτησε περιοχή, έδωσε στον Μουζιάλα που από κοντινή απόσταση μέσα από την περιοχή τίναξε τα δίχτυα του Γκαν διώχνοντας κάθε άγχος για την Γερμανία (2-0). Στο 25’ το πέναλτι που έκανε ο Κρίστι στον Μουζιάλα έγινε φάουλ με το VAR και την εκτέλεση του Χάβερτς μπλόκαρε ο Γκαν, όμως οι Σκωτσέζοι έκαναν κρύο ντους στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Γκουντογκάν πήρε την κεφαλιά και στην επαναφορά ο Πόρτεους λίγο έλειψε να του σπάσει το πόδι. Μέσω VAR δόθηκε πέναλτι και απευθείας κόκκινη και στο 45+1’ ο Χάβερτς έγραψε το 3-0.

Όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο υψηλός. Ένα μακρινό σουτ του Ρούντιγκερ ήταν η πρώτη καλή στιγμή για μια Γερμανία που έκανε πλέον συντήρηση και στο 58’ ο Βιρτς έχασε την ευκαιρία να βάλει δεύτερο γκολ. Αυτό το πέτυχε ο επιθετικός της Ντόρτμουντ, Φίλγκρουγκ, στο 68’ με απίθανο σουτ στην κίνηση στο παραθυράκι και ο ίδιος στο 76’ είδε ένα να του ακυρώνεται ως οφσάιντ. Στο φινάλε, αν και κάτι τέτοιο δεν «φαινόταν» ότι θα συμβεί, η Σκωτία αποκατέστησε την τιμή της στο 87’ με αυτογκόλ του Ρούντιγκερ, όμως τελευταία μίλησε η Mannschaft για το 5-1 με το τεχνικό σουτ του Εμρέ Τσαν έξω από την περιοχή.

Δειτε Επισης

Πρώτη και καλύτερη στον έκτο όμιλο η Πορτογαλία, υπέταξε με τριάρα την Τουρκία
Ο Μαμαρντασβίλι κράτησε όρθιους τους Γεωργιανούς και όλα ανοιχτά στον έκτο όμιλο
Έβαλε στο μάτι τον Καλαφιόρι η Λίβερπουλ
Ο Άλβαρες σκόραρε σε έξι διαφορετικές διοργανώσεις στο πρώτο του ματς ως βασικός
Η Μπάγερν επιχείρησε τη... ληστεία του αιώνα-Ήθελε Γιαμάλ πριν κάνει το μπαμ στη Μπαρτσελόνα
Στέλνουν τον Μπακασέτα στην Μπεσίκτας οι Τούρκοι
Ντεσάν: Ο Κιλιάν δεν μπορεί να συγκριθεί με τους άλλους
Ο Σαουθγκέιτ παραδέχθηκε ότι η Aγγλία δεν μπορεί να πρεσάρει ψηλά λόγω φυσικής κατάστασης
Τουρκία-Πορτογαλία: Με στόχο την κορυφή του 6ου ομίλου
Γεωργία και Τσεχία παίζουν τα ρέστα τους για πρόκριση