Ανώτερη η Ελβετία νίκησε εύκολα με 3-1 την Ουγγαρία κι έκανε βήμα πρόκρισης

Πιο εύκολα απ' ότι θα περίμεναν ίσως κι οι οπαδοί της, επικράτησε η Ελβετία της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Euro 2024, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική του Α' ομίλου (στο άλλο ματς Γερμανία-Σκωτία 5-1).

Στο "RheinEnergieStadion" της Κολωνίας οι Ελβετοί ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο, όπου δεν απειλήθηκαν καθόλου, ενώ στο δεύτερο με εξαίρεση τη φάση που δέχθηκαν το γκολ είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

Η Ελβετία προηγήθηκε στο 12', όταν στην πρώτη της ουσιαστικά φάσης μετά από πολύ όμορφη κάθετη μπαλιά του Άμπισχερ, ο Ντουά βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα των Ούγγρων και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Ελβετούς. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά το VAR άλλαξε ατην απόφαση.

Η «La Nati» σφράγισε την ανωτερότητα της στο πρώτο μέρος καταφέρνοντας να πάει στα αποδυτήρια με διαφορά δύο τερμάτων, καθώς στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους, ο Άμπισχερ με σουτ εκτός περιοχής «έγραψε» το 2-0 για την Ελβετία.

Η Ουγγαρία ανέβασε απόδοση στο δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο απείλησε για πρώτη φορά στο 64', όταν ο αμαρκάριστος Βάργκα έστειλε άουτ την κεφαλιά από τη σέντρα του Κέρκες. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά, από σέντρα του Σόμποζλαϊ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζόμερ για το 2-1.

Θεωρητικά το ματς είχε πάρει ξανά φωτιά, ωστόσο αυτή έσβησε γρήγορα με τους Ελβετούς να λειτουργούν εξαιρετικά στην άμυνα και να δημιουργούν συνεχώς φάσεις στην κόντρα. Τελικά στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Εμπολό αξιοποίησε το λάθος στην άμυνα των Ούγγρων και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες: Σαλάι, Μπόλα - Βίντμερ, Φρόιλερ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γουλάτσι, Λανγκ (46΄ Μπόλα), Α. Ζαλάι, Φιόλα, Ορμπάν, Νάγκι (67΄ Κλεϊνχέισλερ), Ζομποζλάι, Κέρκεζ (79΄ Άνταμ), Σέφερ, Βάργκα, Σαλάι (79΄ Ντάρνταϊ)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ (68΄ Στεργίου), Ακάντζι, Φρόιλερ (86΄ Σιέρο), Τζάκα, Ροντρίγκες, Βάργκας (74΄ Εμπολό), Ντουά (68΄ Αμντουνί), Εντόι (86΄ Ρίντερ), Άμπισχερ, Σερ

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Έριξε τριάρα στην Πολωνία και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης η Αυστρία
Πικέ: Ο Γιαμάλ θα σημαδέψει μία ολόκληρη εποχή
Απέρριψε την Αλ Νασρ ο Πελεγκρίνι για χάρη της Ρόμα
Έβγαλε χαρακτήρα η Ουκρανία, ανέτρεψε τη Σλοβακία και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση!
Η Equipe αποκάλυψε την ενδεκάδα της Γαλλίας κόντρα στην Ολλανδία
Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για Κροατία και Αλβανία μετά την απειλή της Σερβίας
Ένοπλη ληστεία στο σπίτι του Μπάτζιο ενώ έβλεπε το Ισπανία-Ιταλία
Μπήκε με το δεξί η Αργεντινή
Πένθος στο ποδόσφαιρο, έφυγε ο Γκέρχαρντ Άιγκνερ
Το Κόσοβο κατήγγειλε ξανά τους Σέρβους στην UEFA για ρατσιστικά μηνύματα