Ξέσπασμα Τουράμ κατά της γαλλικής ακροδεξιάς: «Να αλλάξουμε την κατάσταση με την ψήφο μας»

Μπορεί ο Μάρκους Τουράμ να μετρά αντίστροφα για την πρεμιέρα της εθνικής Γαλλίας στο Euro 2024, κόντρα στην Αυστρία (17/06 - 22:00). Ωστόσο ο επιθετικός των Μπλε δεν παύει να ανησυχεί για την τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς στην πατρίδα του. Άλλωστε, η ανατροφή του από τον θρυλικό μπαμπά του, Λιλιάν, που επίσης δεν κράτησε ποτέ το στόμα του κλειστό, δεν θα μπορούσε να του το επιτρέψει.

Το RN, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρί Λεπέν, πήρε την πρωτιά στις ευρωεκλογές της Γαλλίας και ο Εμανουέλ Μακρόν ανήγγειλε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, με τον Τουράμ να καλεί τους συμπατριώτες τους να μην αμελήσουν τα εκλογικά τους καθήκοντα, προκειμένου να αλλάξουν τη «θλιβερή κατάσταση».

«Η κατάσταση είναι θλιβερή, πάρα πολύ σοβαρή. Σοκαριστήκαμε μετά το άκουσμα των αποτελεσμάτων στα αποδυτήρια. Είναι η θλιβερή αλήθεια. Κάθε μέρα μεταδίδονται μηνύματα που βοηθούν αυτό το κόμμα να νικήσει, αλλά εμείς πρέπει να πάμε και να ψηφίσουμε. Πρέπει να παλέψουμε κάθε μέρα για να μη συμβεί ξανά αυτό, να μη νικήσει το RN», είπε αρχικά ο Τουράμ σε δηλώσεις του.

«Στην εθνική όλοι μας, ελπίζω, μοιραζόμαστε την ίδια άποψη. Δεν έχω αμφιβολία. Όλοι μας λέμε να πάμε να ψηφίσουμε, αλλά ακόμα κι αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να εξηγήσουμε πώς φτάσαμε εδώ, τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Είμαι εδώ χάρη στον πατέρα μου και έχω μάθει να είμαι ικανός να μιλάω. Δεν είναι πολύ περίπλοκο. Είναι η προσωπικότητα και η ανατροφή μου. Ξέρω ότι πολύς κόσμος με ακολουθεί και νιώθω υποχρέωση να στέλνω ένα μήνυμα», δήλωσε στη συνέχεια.

Πάντως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης υπήρξε και μια αστεία στιγμή όταν Γάλλος δημοσιογράφος ξεκινώντας την ερώτηση του είπε «καλησπέρα Κιλιάν». «Κιλιάν; Είμαι πιο όμορφος από τον Κιλιάν! Εγώ δεν μοιάζω με... χελωνονιντζάκι», απάντησε ο επιθετικός της Ίντερ με όλη την αίθουσα να ξεσπά σε γέλια.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ιταλική επιμονή για Ιωαννίδη-«Συμφωνία με τον παίκτη, δύσκολος ο Παναθηναϊκός»
Η Αλβανία τιμωρήθηκε με πρόστιμο 37.500 ευρώ για τα γεγονότα στο Ντόρτμουντ
Οι ματσάρες Ισπανία-Ιταλία και Δανία-Αγγλία κρίνουν πολλά!
Μια ανάσα από τη νέα του ομάδα ο Κάστανος
H Σερβία ζητά τιμωρία της Κροατίας και της Αλβανίας και απειλεί με αποχώρηση από το Euro
Νέος προπονητής της Λέστερ ο Στιβ Κούπερ
Φόβοι στη Σκωτία για σοβαρό τραυματισμό του Τίρνεϊ
Βαλβέρδε: Η Ρεάλ με τον Μπαπέ; Έχουμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο
Κοσοβάρος δημοσιογράφος έδειξε τον αλβανικό αετό στους Σέρβους και η UEFA του πήρε τη διαπίστευση
Κομβικό ματς το Σλοβενία-Σερβία με επτά «Έλληνες»