Σαρωτική η Ισπανία, επικράτησε 3-0 της Κροατίας και πήρε πολύτιμο τρίποντο στον όμιλο «φωτιά»

Σαρωτική ήταν η Ισπανία στην πρεμιέρα της στο Euro 2024. Επικράτησε 3-0 της Κροατίας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και πανηγύρισε ένα πολύτιμο τρίποντο σ' έναν όμιλο "φωτιά" που περιλαμβάνει επίσης Ιταλία και Αλβανία.

Ο Μοράτα άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης με ασίστ του Ρουίθ, ο οποίος λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 32' βρήκε δίχτυα για το 2-0. Ο Καρβαχάλ έκανε το 3-0 στο 45+2', καθαρίζοντας για την Ισπανία από το πρώτο κιόλας μέρος. Στο δεύτερο 45λεπτο οι Κροάτες δεν κατάφεραν να μειώσουν και να ασκήσουν πίεση στους παίκτες του Ντε Λα Φουέντε.

Η Ισπανία την επόμενη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου αντιμετωπίζουν την Ιταλία (20/6, 22:00), ενώ η Κροατία κοντράρεται με την Αλβανία (19/6, 16:00).

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, η Ισπανία ήταν εκείνη που κυκλοφορούσε την μπάλα και έψαχνε χώρους στις γραμμές των αμυνόμενων Κροατών. Σταδιακά και η Κροατία άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 23' είχε και καλή στιγμή με κεφαλιά του Μπούντιμιρ, η οποία έφυγε άουτ.

Στο 29ο λεπτό η Ισπανία πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Φαμπιάν Ρουίθ έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μοράτα, ο οποίος πάτησε στην περιοχή ανάμεσα στους στόπερ της Κροατίας και νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0. Η Κροατία προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως ο Κόβατσιτς δεν νίκησε τον Σιμόν.

Η Ισπανία κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Γιαμάλ τροφοδότησε τον Πέδρι και εκείνος με τη σειρά του τον Ρουίθ, ο οποίος πέρασε με εκπληκτικό τρόπο δύο αντιπάλους του, έκανε το σουτ και πέτυχε το 2-0. Ξανά αμέσως μετά οι Κροάτες πλησίασαν στο γκολ με διπλή ευκαιρία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο 41ο λεπτό η Κροατία είχε νέα καλή στιγμή, με παράλληλο γύρισμα του Γκβάρντιολ, όμως ο Μπούντιμιρ δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα. Η Ισπανία μετέτρεψε το πρώτο 45λεπτο σε παίρνει. . Ο Γιαμάλ έκανε το γέμισμα προς την περιοχή, ο Καρβαχάλ πετάχτηκε υπέροχα στην πλάτη της άμυνας και με ένα άγγιγμα στην μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα.

O ρυθμός ήταν πιο χαμηλός στο δεύτερο μέρος. Στο 52' οι ρόχας είχαν εξαιρετική φάση για το γκολ, με τον Πέδρι να κρατάει την μπάλα, να μοιράζει δεξιά στην περιοχή στον Γιαμάλ, με τον Λιβάκοβιτς, όμως να αποκρούει αυτή τη φορά. Οι Κροάτες δοκίμασαν να απαντήσουν σε φάση διαρκείας, αλλά δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι νωρίς στο δεύτερο μέρος.

Από εκεί και πέρα, Ντάλιτς και Ντε Λα Φουέντε προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές. Οι μεν Κροάτες για να βρουν ένα πολυπόθητο γκολ, οι δε Ισπανοί για να διαχειριστούν το προβάδισμά τους. Η Κροατία έφτασε κοντά στο γκολ, ωστόσο πάλι δεν το βρήκε.

Μετά από λάθος του Σιμόν και γύρισμα του Μάγερ, ο Μπρόζοβιτς έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Ρόδρι, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι, απόφαση που επικύρωσε το VAR. Ο Πέτκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, δεν νίκησε τον τερματοφύλακα της Ισπανίας, με τον Πέρισιτς να κάνει το γύρισμα και τον Πέτκοβιτς να βρίσκει τελικά δίχτυα. Ωστόσο, μετά από εξέταση στο VAR το 3-0 παρέμεινε. Αλλαγή στο σκορ δεν υπήρξε μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Euro 2024, Ισπανία - Κροατία 3-0: Ήταν σαρωτική και πήρε πολύτιμο τρίποντο στον όμιλο "φωτιά"

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Ισπανία - Κροατία

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Νάτσο, Κουκουρέγια, Πέδρι (59' Όλμο), Ρουίθ, Ρόδρι (86' Ζουμπιμέντι), Γιαμάλ (86' Τόρες), Γουίλιαμς (68' Μερίνο), Μοράτα (67' Ογιαρθάμπαλ).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόγκρασιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (65' Πάσαλιτς), Κόβασιτς (65' Σούτσιτς), Μπρόζοβιτς, Μάγερ, Κράμαριτς (72' Πέτκοβιτς), Μπούντιμιρ (56' Πέρισιτς).

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Ιταλική επιμονή για Ιωαννίδη-«Συμφωνία με τον παίκτη, δύσκολος ο Παναθηναϊκός»
Η Αλβανία τιμωρήθηκε με πρόστιμο 37.500 ευρώ για τα γεγονότα στο Ντόρτμουντ
Οι ματσάρες Ισπανία-Ιταλία και Δανία-Αγγλία κρίνουν πολλά!
Μια ανάσα από τη νέα του ομάδα ο Κάστανος
H Σερβία ζητά τιμωρία της Κροατίας και της Αλβανίας και απειλεί με αποχώρηση από το Euro
Φόβοι στη Σκωτία για σοβαρό τραυματισμό του Τίρνεϊ
Βαλβέρδε: Η Ρεάλ με τον Μπαπέ; Έχουμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο
Κοσοβάρος δημοσιογράφος έδειξε τον αλβανικό αετό στους Σέρβους και η UEFA του πήρε τη διαπίστευση
Κομβικό ματς το Σλοβενία-Σερβία με επτά «Έλληνες»
Δανία-Αγγλία: Συναντιούνται για πρώτη φορά μετά τον ημιτελικό του προηγούμενου Euro