Ανατροπή και πρεμιέρα με το δεξί για την Ολλανδία

Αρχή... θετική για την Ολλανδία! Πιστοί στις αρχές τους που τους κάνουν να ξεχωρίζουν στην ποδοσφαιρική αφρόκρεμα, οι Οράνιε πρόταξαν επιθετικό ποδόσφαιρο και πρωτοβουλία απέναντι στην Πολωνία και στο τέλος δικαιώθηκαν. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ απέναντι στην παρέα του Σφιντέρσκι (ελλείψει και του τραυματία Λεβαντόφσκι), οι παίκτες του Κούμαν έφτασαν σε μια... βασανιστική ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο και ξεκίνησαν με τον δεξί στο EURO 2024.

Προβάδισμα κόντρα στη ροή, απάντηση με τύχη και Χάκπο

Αν και οι Ολλανδοί από την αρχή του αγώνα μπήκαν με ζέση με τους Ράιντερ και Σιμόνς να απειλούν με άστοχα σουτ στο πρώτο τέταρτο, πρώτοι δίχτυα τελικά βρήκαν οι Πολωνοί. Στο 16΄συγκεκριμένα κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπούσκα πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Φερμπρούχεν για το 1-0.

Η Ολλανδία ανέβασε ακόμα περισσότερο ρυθμούς, άγγιξε την ισοφάριση με σκαστό σουτ του Φαν Ντάικ που έδιωξε ο Σέζνι (20΄) και τελικά ισοφάρισε στο 29΄όταν το μακρινό σουτ του Χάκπο κόντραρε και ξεγέλασε τον Σέζνι για να καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 42΄ο Χάκπο πλησίασε στην ανατροπή άστοχο σουτ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με την Ολλανδία στα ηνία της κυριαρχίας. Έπειτα από ένα ισορροπημένο πρώτο τέταρτο στο δεύτερο μέρος, οι Οράνιε ανάκτησαν την υπεροχή τους με μπαράζ ευκαιριών. Στο 65΄το σουτ του Ντάμφρις πέρασε δίπλα από το δοκάρι, πέντε λεπτά αργότερα ο Σέζνι του αρνήθηκε το γκολ, ενώ στο 74΄η κεφαλιά του Ντε Φράι πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Βέγκχορστ από χρυσό

Τη λύση έδωσε τελικά στο 83΄η χρυσή αλλαγή, Βέγκχορστ, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα νίκησε τον Σέζνι στο τετ-α-τετ για το 2-1. Κι αφού ο Φερμπρούχεν με εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία αρνήθηκε στην ισοφάριση στον Σφιντέρσκι (90΄), η Ολλανδία πήρε το τρίποντο και έβαλε πλώρη για πρόκριση στα νοκ-άουτ του EURO 2024.

Πολωνία (Μιχάλ Προμπίερτζ): Σέζνι, Μπεντνάρεκ, Σαλάμον, Κίβιορ, Ζαλέφσκι, Φρανκόφσκι, Ρόμαντσουκ (55΄Σλιτς), Ζιελίνσκι (78΄Πιοτρόφσκι), Σιμάνσκι (46΄Μοντέρ), Ουρμπάνσκι (55΄Σφιντέρσκι), Μπούκσα

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (87΄Φαν Ντε Φεν), Ρέιντερς, Σούτεν, Φέρμεν (62΄Βαϊνάλντουμ), Σιμόνς (62΄Μάλεν), Χάκπο (81΄Βέγκχορστ), Ντεπάι (81΄Φρίμπονγκ)

Δειτε Επισης

Άντεξε η Δανία, πέρασε στους «16» και πέταξε εκτός τη Σερβία
Πέρασαν σβηστά και χέρι-χέρι στους «16» η Αγγλία και η Σλοβενία
Η Γαλλία δεν λύγισε τη μαχητική Πολωνία και προκρίθηκε ως δεύτερη
Ψυχωμένοι οι Αυστριακοί πήραν την πρωτιά, προκρίθηκαν ως 3οι οι Ολλανδοί
Mε τον Εμπαπέ η ενδεκάδα της Γαλλία κόντρα στην Πολωνία
Σοκάρει ο Πογκμπά-«Τελείωσα είμαι νεκρός, το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή μου, τώρα έχασα τον εαυτό μου »
H ατυχία του Τερ Στέγκεν λόγω Νόιερ-Χωρίς λεπτό συμμετοχής σε 3 Euro και 2 Μουντιάλ
Επίσκεψη από μέλη της Εθνικής Ουγγαρίας δέχθηκε ο Βάργκα στο νοσοκομείο
Η Αυστρία περνάει ακόμη και με ήττα 4-0, από μία κλωστή κρέμεται η ισοβαθμία Ολλανδίας-Γαλλίας
Αποχαιρέτησε τον Νάτσο η Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοινώνεται από την Αλ Κουαντσία