Μόνο νίκες σε πρεμιέρα η Γαλλία του Ντεσάμπ

Γεμάτη από διακρίσεις, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Μουντιάλ 2018, είναι η θητεία του Ντιντιέ Ντεσάμπ στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας.

Οι «τρικολόρ» μπαίνουν απόψε (17/10, 22:00) στην διεκδίκηση του EURO 2024 με αντίπαλο στην πρεμιέρα την Αυστρία και ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός είναι σαφής για τον πρώτο στόχο:

«Το ιδανικό θα είναι να έχουμε προκριθεί μετά από δύο αγώνες. Σε αυτήν την περίπτωση, θα υπάρχει ελευθερία και η δυνατότητα να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και στο τρίτο ματς, κάνοντας αρκετές αλλαγές».

Στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση στον πάγκο των «πετεινών», που ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 στην Βραζιλία, η Γαλλία νίκησε άνετα στην πρεμιέρα την Ονδούρα με 3-0, με δύο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά και ένα αυτογκόλ του τερματοφύλακα Νοέλ Βαγιαδάρες, που πέρασε στην ποδοσφαιρική Ιστορία ως το πρώτο γκολ που επικυρώθηκε από την «Goal-line technology».

Στον εναρκτήριο αγώνα του EURO 2016 στο «Stade de France», χρειάσθηκε ένα σουτ από τον Ντμίτρι Παγιέ, στο προτελευταίο λεπτό του αγώνα για την νίκη με 2-1 επί της Ρουμανίας, καθώς νωρίτερα είχαν σκοράρει ο Ολιβιέ Ζιρού και ο Μπογκντάν Στάντσιου.

Η νικηφόρα εκστρατεία στο Μουντιάλ του 2018, άρχισε με μια... υποτονική νίκη εναντίον της Αυστραλίας με 2-1. Ενα πέναλτι του γενειοφόρου, Μάιλ Γέντινακ ήταν η «απάντηση» στο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν, μετά την πρώτη παρέμβαση του βίντεο σε Παγκόσμιο Κύπελλο για επαλήθευση. Ωστόσο, με την βοήθεια και της τύχης, ένα σουτ του Πολ Πογκμπά έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στον αμυντικό, Αζίζ Μπέχιτς και στην συνέχεια στο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα στο 80ο λεπτό του αγώνα.

Η πιο... πειστική νίκη σε πρεμιέρα μεγάλης διοργάνωσης, υπό τις οδηγίες του «πατέρα της νίκης», όπως είναι το προσωνύμιο του Ντεσάμπ, σημειώθηκε στο Μόναχο επί της Γερμανίας με 1-0 για το EURO 2020, που έγινε το... 2021, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ηταν πάλι ένα αυτογκόλ (του Ματς Χούμελς), που επέτρεψε στους «μπλε» ν'αρχίσουν νικηφόρα ένα μεγάλο τουρνουά.

Και φυσικά, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, οι Γάλλοι άρχισαν την διοργάνωση, επικρατώντας ξανά της Αυστραλίας, αλλά αυτήν την φορά με χαρακτηριστική άνεση και σκορ 4-1. Τα «καγκουρό» αιφνιδίασαν με τον Κρεγκ Γκούντγουιν, ο Λούκας Ερναντές τραυματίσθηκε σοβαρά και αποχώρησε, όμως οι Αντριέν Ραμπιό, Ολιβιέ Ζιρού (δις) και Κιλιάν Μπαπέ, «υπέγραψαν» την νίκη.

Δειτε Επισης

Κορυφώνεται ο... πόλεμος ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαπέ
Διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να αποκτήσει τον Νίκο Γουίλιαμς η Μπαρτσελόνα
Χωρίς Μέσι η Αργεντινή κόντρα στο Περού
Ελπίζουν σε πρόκριση οι Γεωργιανοί, χωρίς αλλαγές για την τρίτη νίκη οι Πορτογάλοι
Moνόδρομος η νίκη για την Τσεχία, περνά ακόμα και με ήττα υπό προϋποθέσεις η Τουρκία
Ουκρανία-Βέλγιο: Σπουδαία μάχη για την πρόκριση στα νοκ άουτ
Σλοβακία-Ρουμανία: Έτοιμες να γευτούν το... μπισκότο της πρόκρισης!
Οριστικά εκτός η Κροατία, η κατάταξη των τρίτων των ομίλων και το σημερινό πρόγραμμα
Κατέρρευσε βοηθός διαιτητής την ώρα του αγώνα Περου-Καναδάς
Λονδρέζικο ντέρμπι για την απόκτηση του Καλαφιόρι