H Σλοβακία έκανε την έκπληξη και κέρδισε το Βέλγιο-Ακυρώθηκαν δύο γκολ του Λουκάκου μέσω VAR

Η Σλοβακία έκανε την πρώτη έκπληξη στη φάση των ομίλων του EURO 2024, επικράτησε 1-0 του Βελγίου κι έβαλε... φωτιά στο group! Ο Λουκάκου έχασε αρκετά, αλλά και δυο φορές που σκόραρε, το VAR ήταν... απέναντί του.

Το Βέλγιο μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε και σε πέντε λεπτά είχε διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες για να σκοράρει. Ωστόσο, ο Λουκάκου τόσο στο 3ο λεπτό όσο και στον 5ο δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να σκοράρει. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, αντίθετα, οι Σλοβάκοι στην πρώτη τους... επίσκεψη κατάφεραν να βρουν δίχτυα.

Τραγικό λάθος του Ντοκού και ο Σρανζ από κοντά άνοιξε το σκορ. Από κει και πέρα το σκηνικό έμοιαζε αναμενόμενο, οι Βέλγοι πίεζαν, ο Ντε Μπρόινε έδινε μάχες για να βγάλει τους συμπαίκτες του σε θέση βολής, ωστόσο η Σλοβακία ήταν εξαιρετικά στημένοι. Μάλιστα, όταν έπαιρνε την μπάλα ξεδιπλωνόταν υπέροχα, δείγμα της ποιότητας των παικτών της, Από μια τέτοια αντεπίθεση ήρθε και η μεγαλύτερη φάση των Σλοβάκων, ο Κούτσκα μοίρασε ιδανικά, αλλά ο Καράσλιν νικήθηκε από τον Καστέελς. Το Βέλγιο θα μπορούσε να απειλήσει, αλλά και πάλι ο Λουκάκου δεν κατάφερε να σκοράρει.

Λουκάκου έβαζε, VAR ακύρωνε

Η Σλοβακία μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς και είχε κάποια καλά σουτ, την ώρα όπου οι Βέλγοι έψαχναν τα πατήματά τους. Ωστόσο, στο 56' οι «Κόκκινοι» βρήκαν δίχτυα με τον Λουκάκου.. Το τέρμα πανηγυρίστηκε, αλλά η λύτρωση δεν ήρθε, μιας και ο έμπειρος φορ τη στιγμή που έκανε την προβολή ήταν σε θέση οφσάιντ. Η είσοδος του Μπακαγιόκο έκανε πιο επιθετικό το Βέλγιο, με την ομάδα του Τεντέσκο να απειλεί στο 60ο λεπτό.

Τροσάρ και Λουκάκου άλλαξαν υπέροχα, αλλά το σουτ του πρώτου δε βρήκε στόχο. Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός γινόταν πιο γρήγορος, με τη Σλοβακία να βγάζει αντεπιθέσεις, αλλά να μην απειλεί. Το Βέλγιο έπαιξε με την εμπειρία του στα τελευταία λεπτά και στο 86' ο Λουκάκου βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα. Κι όμως, το VAR το ακύρωσε κι αυτό, μιας και o Οπεντά στην αρχή της φάσης έκανε κοντρόλ με το χέρι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι Βέλγοι με το... καλησπέρα βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Οι ενδεκάδες

Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέελς - Καστάνιε, Φαές, Ντεμπάστ, Καράσκο (84' Οπεντά) - Μανγκαλά (58' Μπακαγιόκο) , Ονανά - Τροσάρ (74' Τίλεμανς), Ντοκού (84' Λουκεμπάκιο) , Ντε Μπρόινε - Λουκάκου

Σλοβακία (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα - Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο - Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα - Σχράντς (81' Ντουρίς), Χαρασλίν (69' Στρέλετς), Μπόζενικ (69' Σουσλόφ)

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν