Με γκολάρες επικράτησε η Τουρκία της Γεωργίας στον έκτο όμιλο του Euro

Με δύο «γκολάρες» των Μερτ Μουλντούρ (26’) και Αρντά Γκιουλέρ (65’) και ένα γκολ στις καθυστερήσεις, η Τουρκία επικράτησε της γειτονικής της Γεωργίας με 3-1 στο Ντόρτμουντ στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Καλύτερη στο ξεκίνημα του αγώνα η Τουρκία προηγήθηκε στο 26’ με τον Μουλντούρ να εκτοξεύει ένα καλοζυγισμένο μονοκόμματο σουτ στην εστία του Γεωργιανού γκολκίπερ Μαμαρντασβίλι. Στην παρθενική της εμφάνιση σε τελική φάση EURO, η Γεωργία αντέδρασε άμεσα με τον Μικαουτάτζε να ισοφαρίζει στο 32’ πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ για του Γεωργιανούς σε τελική φάση EURO. Το 1-1 ήταν και το σκορ με το οποίο ο δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Τουρκία ήταν καλύτερη πιέζοντας για ένα 2ο γκολ. Κάτι που ήρθε στο 65’ με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή του 19χρονου Αρντά Γκιουλέρ (Ρεάλ Μαδρίτης), ο οποίος στην 8η του συμμετοχή με την Εθνική Τουρκίας πέτυχε το 2ο του γκολ.

Η Γεωργία πίεσε και έχασε κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει με τους Τούρκους στην τελευταία φάση του αγώνα (90’+7’) και σε κενή εστία μετά από κόρνερ των Γεωργιανών να πετυχαίνουν και 3ο γκολ με τον Ακτούρκογλου μπαίνουνοντας με το δεξί στη διοργάνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Κουρτουά στον Τερ Στέγκεν-«Με πόνεσε πολύ που σε είδα να φεύγεις έτσι από το γήπεδο»
Ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία για τη Σουλούκου
Το ξέσπασμα του Γκουαρδιόλα μετά το 1-1, κλώτσησε την καρέκλα του στον πάγκο
Η Μίλαν πήρε το ντέρμπι απέναντι στην Ίντερ με ήρωα τον Γκάμπια
Έπεσε σε παγίδα η Τζιρόνα και η Βαλένθια πήρε την πρώτη της νίκη
Η Ρεάλ έπρεπε να την… ιδρώσει τη φανέλα, αλλά έφτασε στην τεσσάρα κόντρα στην Εσπανιόλ
Ο Ναδάλ κρύβεται πίσω από την τεράστια επιτυχία του ντοκιμαντέρ της Χεορχίνα Ροντρίγκες
Ο Γκάρεθ Μπέιλ απάντησε στο αιώνιο ερώτημα Μέσι ή Ρονάλντο και το βίντεο έγινε viral
Νέο ρεκόρ από τον «τυφώνα» Κέιν
Ρονάλτο ή Μέσι; Ο Γκάρεθ Μπέιλ απάντησε στο αιώνιο ερώτημα και το βίντεο έγινε viral