Παράνομη παρέμβαση στα εσωτερικά της ΣΚΟK από ΚΟΑ καταγγέλλει η Ομοσπονδία-«Υπερβαίνετε τις εξουσίες σας»

Ως παράτυπη και παράνομη κρίνει η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου, την ενέργεια του ΚΟΑ να αποστείλει επιστολή με την οποία ζητά εξηγήσεις για τη συμπερίληψη συγκεκριμένης σκοπεύτριας στην αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο ΚΟΑ σε επιστολή του αναφέρει πως δέχθηκε καταγγελία από άλλη αθλήτρια και ως εκ τούτου θέτει σειρά ερωτημάτων στην ΣΚΟΚ, οι δικηγόροι της οποίας, βγήκαν στην αντεπίθεση, τραβώντας κόκκινες γραμμές στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την αλληλογραφία που εξασφάλισε ο REPORTER, στην αρχική του επιστολή ο ΚΟΑ, έκανε αναφορά σε καταγγελία που δέχθηκε από αθλήτρια εναντίον άλλης αθλήτριας που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για αντιαθλητική συμπεριφορά. Σε συνέχεια αυτής της καταγγελίας, ο ΚΟΑ έθεσε τα σειρά ερωτημάτων προς την ΣΚΟΚ, ως προς το πώς εξασφαλίστηκε η κάρτα συμμετοχής της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς αγώνες, αν η κάρτα συμμετοχής ήταν ονομαστική ή αν ήταν αποτέλεσμα επιλογής από την Ομοσπονδία, καθώς και ποια κριτήρια τέθηκαν για την επιλογή.

Ο ΚΟΑ έθεσε χρονοδιάγραμμα για να απαντηθούν τα συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία όπως προκύπτει από την επιστολή των δικηγόρων της ΣΚΟΚ δεν θα απαντηθούν. Και αυτό διότι, η Σκοπευτική Ομοσπονδία κρίνει πως ο ΚΟΑ δεν έχει καμία εξουσία ώστε να εμπλέκεται σε ζητήματα της Ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρουν στην απαντητική τους επιστολή οι δικηγόροι, «από κανένα νόμο ή κανονισμό αντλείτε δικαίωμα να απευθύνετε την εν λόγω επιστολή», τονίζοντας πως «το θέμα αυτό αφορά την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή κατά κύριο λόγο και στην συνέχεια την Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, στην ίδια επιστολή προς τον ΚΟΑ, η ΣΚΟΚ σημειώνει πως «αυτού του είδους συμπεριφορές υπερβαίνουν τις εξουσίες σας και το χείριστο προσπαθείτε να αναμειχθείτε στα διοικητικά ζητήματα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου. Λυπούμαστε αλλά πραγματικά φαίνεται πως ο Οργανισμός βρίσκεται σε σύγχυση εξουσιών και οφείλει να το δει σοβαρά».

Καταληκτικά, οι δικηγόροι της ΣΚΟΚ αναφέρουν σέβονται και θα συνεχίσουν να σέβονται τον ΚΟΑ, ωστόσο τονίζουν πως «απαιτούμε όμως τον ίδιο σεβασμό του ΚΟΑ προς την κάθε Επιτροπή, Ομοσπονδία και Αθλητή».

Δειτε Επισης

Ο πρώην παίκτης των ΠΑΟΚ και Κολοσσού, Τάιλερ Πόλεϊ, στο training camp των Πέισερς
Συγκινημένος ο Ρικιάρντο στη Σιγκαπούρη-«Ξέρω ότι μπορεί να ήταν αυτό το τελευταίο μου GP»
Νίκη της Παρτιζάν έναντι του Παναθηναϊκού με 75-64 σε μία ιστορική βραδιά
Ο Ντιμπουά έριξε νοκ άουτ τον Τζόσουα στον 5ο γύρο στο Γουέμπλεϊ
Ήττα στο διπλό για Τσιτσιπά-Ρούουντ-Η Team World νικάει 8-4 την Team Europe
«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν πολύ ειλικρινής άνθρωπος και φρόντισε το μπάσκετ με ευγένεια»
Ο θείος του Τζόκοβιτς ανέλαβε την προεδρία της σερβικής ομοσπονδίας τένις
Νέα φιλική ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι πριν το Καλλιμάρμαρο
Επιβλήθηκε άνετα του Κοκκινάκη για την πρώτη νίκη της Team Europe στο Laver Cup o Τσιτσιπάς
Ο Τεντόγλου υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης