Παράνομη παρέμβαση στα εσωτερικά της ΣΚΟK από ΚΟΑ καταγγέλλει η Ομοσπονδία-«Υπερβαίνετε τις εξουσίες σας»

Ως παράτυπη και παράνομη κρίνει η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου, την ενέργεια του ΚΟΑ να αποστείλει επιστολή με την οποία ζητά εξηγήσεις για τη συμπερίληψη συγκεκριμένης σκοπεύτριας στην αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο ΚΟΑ σε επιστολή του αναφέρει πως δέχθηκε καταγγελία από άλλη αθλήτρια και ως εκ τούτου θέτει σειρά ερωτημάτων στην ΣΚΟΚ, οι δικηγόροι της οποίας, βγήκαν στην αντεπίθεση, τραβώντας κόκκινες γραμμές στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την αλληλογραφία που εξασφάλισε ο REPORTER, στην αρχική του επιστολή ο ΚΟΑ, έκανε αναφορά σε καταγγελία που δέχθηκε από αθλήτρια εναντίον άλλης αθλήτριας που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για αντιαθλητική συμπεριφορά. Σε συνέχεια αυτής της καταγγελίας, ο ΚΟΑ έθεσε τα σειρά ερωτημάτων προς την ΣΚΟΚ, ως προς το πώς εξασφαλίστηκε η κάρτα συμμετοχής της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς αγώνες, αν η κάρτα συμμετοχής ήταν ονομαστική ή αν ήταν αποτέλεσμα επιλογής από την Ομοσπονδία, καθώς και ποια κριτήρια τέθηκαν για την επιλογή.

Ο ΚΟΑ έθεσε χρονοδιάγραμμα για να απαντηθούν τα συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία όπως προκύπτει από την επιστολή των δικηγόρων της ΣΚΟΚ δεν θα απαντηθούν. Και αυτό διότι, η Σκοπευτική Ομοσπονδία κρίνει πως ο ΚΟΑ δεν έχει καμία εξουσία ώστε να εμπλέκεται σε ζητήματα της Ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρουν στην απαντητική τους επιστολή οι δικηγόροι, «από κανένα νόμο ή κανονισμό αντλείτε δικαίωμα να απευθύνετε την εν λόγω επιστολή», τονίζοντας πως «το θέμα αυτό αφορά την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή κατά κύριο λόγο και στην συνέχεια την Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, στην ίδια επιστολή προς τον ΚΟΑ, η ΣΚΟΚ σημειώνει πως «αυτού του είδους συμπεριφορές υπερβαίνουν τις εξουσίες σας και το χείριστο προσπαθείτε να αναμειχθείτε στα διοικητικά ζητήματα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου. Λυπούμαστε αλλά πραγματικά φαίνεται πως ο Οργανισμός βρίσκεται σε σύγχυση εξουσιών και οφείλει να το δει σοβαρά».

Καταληκτικά, οι δικηγόροι της ΣΚΟΚ αναφέρουν σέβονται και θα συνεχίσουν να σέβονται τον ΚΟΑ, ωστόσο τονίζουν πως «απαιτούμε όμως τον ίδιο σεβασμό του ΚΟΑ προς την κάθε Επιτροπή, Ομοσπονδία και Αθλητή».

Δειτε Επισης

Εξήγγειλε επιπλέον χορηγία 350 χιλιάδων ευρώ για τους Κύπριους αθλητές ο Πρόεδρος
Με στόχο να δώσει τον καλύτερό του εαυτό ότι θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς ο Κοντίδης
Θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Ελληνίδα αθλήτρια στίβου λίγο πριν τους Ολυμπιακούς
Μίλαν Τραΐκοβιτς και Έλενα Κουλιτσένκο οι σημαιοφόροι της Κύπρου στους Ολυμπιακούς
ΒΙΝΤΕΟ: Αποθεώθηκε και κατά την απονομή της κούπας του Wimbledon η Κέιτ Μίντλετον
Τιτάνας Αλκαράθ, σάρωσε τον Τζόκοβιτς και πήρε ξανά το Γουίμπλεντον!
Νέα πρωταθλήτρια στο Wimbledon η Κρεϊτσίκοβα
Για τις 16 Ιουλίου ορίστηκε η πρόβα Τελετής Έναρξης Ολυμπιακών στον Σηκουάνα
Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 η Μαρία Μάρκου
Σπανούλης στους Έλληνες διεθνείς: Ο κόσμος διψάει να σας δει κι αυτό το έχετε πετύχει εσείς