Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για Κροατία και Αλβανία μετά την απειλή της Σερβίας

Η Σερβία υπέβαλε επίσημη καταγγελία στην UEFA για τη συμπεριφορά των οπαδών της Κροατίας και της Αλβανίας κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας 2-2 στο Αμβούργο την Τετάρτη. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας ισχυρίστηκε ότι οι οπαδοί της Κροατίας και της Αλβανίας φώναζαν Ubi, Ubi, Ubi, Srbina [Σκότωσε, σκότωσε, σκότωσε τον Σέρβο] κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μιλώντας πριν από την κλήρωση του ομίλου Γ' της Σερβίας με τη Σλοβενία την Πέμπτη, ο γενικός γραμματέας της σερβικής ομοσπονδίας Γιόβαν Σουρμπάτοβιτς απείλησε ότι η Σερβία θα μπορούσε να αποσυρθεί από το τουρνουά λόγω του περιστατικού. «Αυτό που συνέβη είναι σκανδαλώδες. Θα ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία της Κροατίας και της Αλβανίας και είμαστε σίγουροι ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί ακόμη και εάν αυτό μας κοστίσει την συμμετοχή μας στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Είμαστε σίγουροι ότι θα επιβληθεί τιμωρία, και εάν αυτό δεν γίνει τότε θα σκεφτούμε το πώς θα αντιδράσουμε».

Την Πέμπτη (20/06) η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ξεκίνησε «έρευνα σχετικά με πιθανή ρατσιστική ή/και διακριτική συμπεριφορά από οπαδούς».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου, «σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA, διορίστηκε Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA για τη διεξαγωγή έρευνας για πιθανούς ρατσιστές και /ή μεροληπτική συμπεριφορά από οπαδούς που φέρεται να συνέβη στον αγώνα της φάσης των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος UEFA 2024 μεταξύ των ομάδων που εκπροσωπούν την Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (HNS) και την Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FSHF), στις 19 Ιουνίου 2024 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα θα δοθούν σε εύθετο χρόνο».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Σερβία κατηγορήθηκε από την UEFA για τις ενέργειες των οπαδών της κατά τη διάρκεια της ήττας της με 1-0 από την Αγγλία την Κυριακή. Οι οπαδοί της Σερβίας ανάρτησαν ένα πανό που "μετέδιδε ένα προκλητικό μήνυμα ακατάλληλο για αθλητικό γεγονός" και πέταξαν αντικείμενα μέσα στο γήπεδο του Γκελζενκίρχεν.Η κατηγορία εκδόθηκε μετά από καταγγελία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κοσσυφοπεδίου στην UEFA για «Σέρβους οπαδούς που εμφάνιζαν πολιτικά, σοβινιστικά και ρατσιστικά μηνύματα κατά του Κοσσυφοπεδίου».Σχετικά με αυτή την κατηγορία, ο Σουρμπάτοβιτς δήλωσε: «Τιμωρηθήκαμε για μεμονωμένες περιπτώσεις και οι οπαδοί μας συμπεριφέρθηκαν πολύ καλύτερα από τους άλλους. Ένας οπαδός τιμωρήθηκε για ρατσιστικές προσβολές και δεν θέλουμε να αποδοθεί σε άλλους. Εμείς οι Σέρβοι είμαστε κύριοι και έχουμε ανοιχτή καρδιά».

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Ο λόγος για τον οποίο αποχώρησε ο Φόντεν από την Εθνική Αγγλίας και το Euro
BINTEO: O Κβαρατσχέλια διέκοψε τον πανηγυρισμό του για να αγκαλιάσει τον Ρονάλντο
«Η καλύτερη μέρα της ζωής μου, είμαι πιο χαρούμενος απ' όταν πήρα το Scudetto με τη Νάπολι»
Ο Σακίλ Ο' Νιλ βρίσκεται σε συζητήσεις για να γίνει μέτοχος της Γουέστ Χαμ
Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις Λιόν με Νότιγχαμ για τη μεταγραφή του Μουσά Νιακατέ
BINTEO: Θαυμαστής του Ρονάλντο προσπάθησε να τον φτάσει από την κερκίδα πηδώντας καταπάνω του
Νίκη-πρόκριση για τη Βενεζουέλα, μοιραίος ο Πινέδα
Σάουθγκεϊτ: Πήγα πίσω σε μέρες που έπαιζα για την Αγγλία, ζητώ από τους παίκτες να είναι γενναίοι
Και τώρα ματσάρες-Αυτά είναι τα ζευγάρια των 16
Τα όνειρα έγιναν πραγματικότητα πήρε πρόκριση, MVP και φανέλα CR7 ο Κβαρατσχέλια (pic)