Νίκες για Μεξικό και Βενεζουέλα στο Copa America

Η Βενεζουέλα χτύπησε δύο φορές σε διάστημα 10 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο και ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση νικώντας με 2-1 τον Ισημερινό στο Κόπα Αμέρικα, ξεκινώντας νικηφόρα την πορεία της στον Β' όμιλο.

Ο Ισημερινός έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με 10 παίκτες, αφού ο αρχηγός του, Ένερ Βαλένθια, αποβλήθηκε στο 22ο λεπτό, αλλά ο Τζέρεμι Σαρμιέντο του έδωσε προβάδισμα (40').

Και τα δύο γκολ της Βενεζουέλας προήλθαν από αναπληρωματικούς, με τον Γιόντερ Καντίς να ισοφαρίζει στο 64ο λεπτό και τον Έντουαρντ Μπέλο να σφραγίζει τη νίκη στο 74' παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα του Ισημερινού, Αλεξάντερ Ντομίνγκες.

Νίκη στην πρεμιέρα του ίδιου ομίλου και για το Μεξικό, που επιβλήθηκε με 1-0 της Τζαμάικα αλλά η χαρά του για το νικηφόρο ξεκίνημα σκιάστηκε από τον τραυματισμό του αρχηγού Έντσον Άλβαρες.

Ο Άλβαρες, παίκτης της Γουέστ Χαμ και από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της μεξικανικής ομάδας, κατέρρευσε κρατώντας τον οπίσθιο μηρό του στο 30ο λεπτό και βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο κουτσαίνοντας και κλαίγοντας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι κινδυνεύει να χάσει το υπόλοιπο τουρνουά.

Η Τζαμάικα πίστεψε ότι είχε σκοράρει το πρώτο της γκολ στο Κόπα Αμέρικα όταν ο Μιχαήλ Αντόνιο μπήκε στα δίχτυα πέντε λεπτά μετά την έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ από τον βοηθό βίντεο.

Το Μεξικό ανέβασε ταχύτητα μετά από αυτό, με τους Λουίς Τσάβες, Σαντάγκο Χιμένες και Τζεράρντο Αρτεάγα να έχουν καλές ευκαιρίες που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Τζαμάικα, Τζαμάλι Γουέιτ, πριν ο Αρτεάγα λύσει τελικά το αδιέξοδο στο 69ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ και χαρίσει τη νίκη στους «Τρι».

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Kριτική Ντεσάν προς τον Ζιρού-«Δεν είσαι τόσο αφοσιωμένος»
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Λαντρί Ενγκουεμό
Ο λόγος για τον οποίο αποχώρησε ο Φόντεν από την Εθνική Αγγλίας και το Euro
BINTEO: O Κβαρατσχέλια διέκοψε τον πανηγυρισμό του για να αγκαλιάσει τον Ρονάλντο
Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων στη φάση των «16» στο Euro 2024
Ο Σακίλ Ο' Νιλ βρίσκεται σε συζητήσεις για να γίνει μέτοχος της Γουέστ Χαμ
Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις Λιόν με Νότιγχαμ για τη μεταγραφή του Μουσά Νιακατέ
BINTEO: Θαυμαστής του Ρονάλντο προσπάθησε να τον φτάσει από την κερκίδα πηδώντας καταπάνω του
Νίκη-πρόκριση για τη Βενεζουέλα, μοιραίος ο Πινέδα
Σάουθγκεϊτ: Πήγα πίσω σε μέρες που έπαιζα για την Αγγλία, ζητώ από τους παίκτες να είναι γενναίοι